Reklama

Reklama

Nikdy neříkej nikdy

  • Velká Británie Never Say Never Again (více)
TV spot

Obsahy(1)

Světové zásoby ropy v rukou šíleného zločince... další úkol pro Jamese Bonda. Zločinní agenti pod velením mezinárodního teroristy Ernsta Blofelda proniknou do nejvyššího velení americké armády a zmocní se dvou termonukleárních raket. Blofeld totiž naplánoval novou zkázonosnou akci, nazvanou Slzy Alláhovy. Na pomoc při pátrání je povolán britský agent 007 James Bond. Musí nalézt ukradené jaderné hlavice dříve, než teroristé obrátí jejich ničivou sílu proti světu. Stopa vede k charismatickému zločinci Largovi, jenž osobně řídí Blofeldovu akci. Pomáhá mu krásná vražedkyně Fatima. Bond ovšem objeví nečekaného spojence v Largově okouzlující milence Domino. Jedna z ukradených jaderných zbraní však už čeká na odpálení ve Washingtonu. Druhou chce Largo použít ke zničení světových zásob ropy... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (296)

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Bondovka nebondovka,která si na začátku víceméně z Bonda střílí a nemotorný Connery je všude pozdě a spatřen. Brzy se ale přehazuje na jinou kolej a jede se víceméně v klasickém mustru a i Sean se tu nakonec docela předvede a nijak ostudu svým starším rolím nedělá. Zvlášť zajímavé je porovnání jeho vizáže s tou "dědkovskou", na kterou najel už jen o pár let poté v třetím Indym. Film jako takový je tedy klasickou starší bondovkou, bohužel až nepříjemnéě často se vlekoucí a chybějícím vtipem. Ta délka se nezkousávala zrovna nejlíp... ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Třikrát do stejné řeky nevstoupíš? Omyl, Connery to dokázal. Zřejmě už se nemohl dívat na stařecké patálie tehdejšího Bonda. Zároveň to mohl být stylově vztyčený prostředníček studiu MGM od Warner Bros. i samotného Conneryho. Bohužel film vypadá laciněji než jeho o skoro dvacet let starší předchůdce Thunderball, takže zůstává záhadou, proč měl Connery potřebu znovu vzít roli, která ho přestala bavit už před lety. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Pre mna osobne bola posledna bondovka s Connerym Diamonds are forever. Tento podpriemerny paskvil reziroval Irvin Kershner /Star wars V - Imperium vraci uder/, Connery sa evidentne po 50- ke dost trapi a oproti starym kultom /Goldfinger, Thunderball/ je jeho herecky vykon nevyrazny a matny. Plus uz vidno, ze fyzicky na film nema : ano, vo filme sice zvlada akcne sceny na urovni, ale v realite ci by to dokazal - neviem, neviem. Slavny Conneryho vyrok -- " Triky su to jedine, co tie komixy drzi pohromade ...ide iba o peniaze " - tu ziskava na svojej smutnej pravdivosti. Toto je fakt viac ubohost a nie bondovka. Scenar je dost otrepane klise /aspon, ze tie atomove hlavice tam dali/, ledva drzi pohromade .....proste som tejto neoficialnej bondovke nikdy neprisiel na chut a nikdy ma nebavila. 41 % z ucty ku Connerymu. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

V roku 1983 prišli dve bondovky - jedna z produkcie Alberta Broccoliho a druhá z produkcie ani neviem koho. Tá prvá - Chobotnička - mala všetky prvky, ktoré by mala správna bondovka mať, a skvele som si ju vychutnal. Táto má len Seana Conneryho. A priznajme si - nebyť toho, že pár rokov ako James Bond žil, nikdy by tento film nebol dobrý. Takto je to len nevyužitá rozprávočka, v ktorej je všetkého viacej, všetko je viacej prehnané, ale neponúka nám nič nové - maximálne pohľad na stoporené bradavky Kim Basinger. Herci v pamätných úlohách sú úplne iný, ale to by mi nevadilo, problémom je, že sa hneď zmenilo ich správanie k Bondovi. A to o 360 stupňov. Netvrdím, že tu nie sú podarené momenty, ale je to len film, ktorý sa priživuje na Bondových filmoch a strašne sa tu prehráva - taká Barbara Carrera bola neskutočne nasmiech. Hold najväčší film Irvina Kershnera zostane impérium vracia úder. Aj keď po tomto mám dojem, že aj za to impérium môžme viacej ďakovať lucasovi. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Když v roce 1971 končil Sean Connery s bondovskou sérií, řekl cosi ve smyslu never again... Bohužel, po dvanácti letech svůj názor změnil a vrátil se v tzv. neoficiální bondovce s příznačným názvem. On však za nízkou kvalitu tohoto filmu zodpovědný není, ba naopak, je potěchou sledovat, že i po letech má stále jiskru a šarm, byť už v teplákové soupravě zdaleka neopůsobí tak přesvědčivě jako kdysi v Thunderballu. Apropos – Thunderball. Ten za to všechno mohl. Spoluproducent snímku Kevin McClory si uvědomil, že drží práva k původnímu scénáři a rozhodl se je použít. Bohužel – ta práva byla limitována... na postavy a příběh Thunderballu. Takže Nikdy neříkej nikdy je trochu jinak převyprávěná klasika o únosu atomových bomb. Jinak a hůře. Ve střední pasáží, kde Young dokázal diváka zaujmout výtečným režijním stylem, který je pro conneryovky klíčový, se Irvin Kershner (režisér skvostu Impérium vrací úder) plácá ve zbytečnostech i bizarditách, a zejména v klasickém US akčním stylu, který se k agentovi jejího veličenstva nehodí. Prostě neumí navodit ducha pravé bondovky a to je celý problém. Samozřejmě ničemu neprospívá ani absence původního Bond theme, nahrazení roztomile konzervativního M jakýmsi otravným mladým byrokratem a tak dále a tak dále... Tentokrát měl Connery zůstat u svého nikdy víc, protože jeho bondovský epilog je na úrovni nejslabších moorovek. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (34)

  • Když Largo (Klaus Maria Brandauer) odejde a zanechá po sobě hrající magnetofon s nesmyslně vytaženou anténou, přijíždí na koních horda banditů. Přitom hudba utichá, ale Largův poskok přitom stojí (pokud by manipuloval s rádiem, musel by buď klečet, nebo se alespoň ohnout, aby na rádio dosáhnul, což však neudělal). Současně vidíme, že anténa zmizela, je tedy zasunuta. Proč by však Largův poskok anténu zasouval a jak by zvládl zasunout anténu a rychle vstát, když se banditi přiřítili od vstupní brány za cca vteřinu až dvě? Zkrátka v předchozím záběru anténa byla vysunutá, v následujícím zasunutá, aniž by měl kdokoliv šanci ji rychle zasunout. (pjotri)
  • Sean Connery kdysi řekl, že nikdy nebude hrát Bonda. Jeho druhá žena Micheline Roquebrune na to prohlásila: "Nikdy neříkej nikdy". V závěrčných titulcích jí je věnováno poděkování za inspiraci k názvu filmu. (Terva)
  • Keď James Bond (Sean Connery) trénuje streľbu pred tým, ako dostane strieľajúce pero, používa pištoľ Mauser HSc v ráži 7,65 Browning, ktorá bola vo svojej dobe považovaná za konkurenta Walther PPK (klasická zbraň Jamesa Bonda). (ppapso)

Související novinky

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

08.04.2022

Chtěli jste si někdy dát kompletní bondovskou sérii z pohodlí domova, bez toho, abyste utráceli za blu-ray kolekci, nebo museli sahat po nelegálním stahování? Pak pro vás má streamovací služba Amazon… (více)

Reklama

Reklama