Reklama

Reklama

Nikdy neříkej nikdy

  • Velká Británie Never Say Never Again (více)
TV spot

Obsahy(1)

Světové zásoby ropy v rukou šíleného zločince... další úkol pro Jamese Bonda. Zločinní agenti pod velením mezinárodního teroristy Ernsta Blofelda proniknou do nejvyššího velení americké armády a zmocní se dvou termonukleárních raket. Blofeld totiž naplánoval novou zkázonosnou akci, nazvanou Slzy Alláhovy. Na pomoc při pátrání je povolán britský agent 007 James Bond. Musí nalézt ukradené jaderné hlavice dříve, než teroristé obrátí jejich ničivou sílu proti světu. Stopa vede k charismatickému zločinci Largovi, jenž osobně řídí Blofeldovu akci. Pomáhá mu krásná vražedkyně Fatima. Bond ovšem objeví nečekaného spojence v Largově okouzlující milence Domino. Jedna z ukradených jaderných zbraní však už čeká na odpálení ve Washingtonu. Druhou chce Largo použít ke zničení světových zásob ropy... (Česká televize)

(více)

Recenze (296)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Podivnost nad jiné podivná. Vzdoropapež Connery přepracuje jednu ze svých klasik do podoby padnoucí úchylným nevkusným osmdesátým létům, a přesto vyklízí pole se ctí, neboť přináší mnoho hvězd a mnoho nevídaného. Mocný bijec Šakal Edward Fox jako neschopný byrokrat v čele MI6, nijaká Moneypenny, počítačové hry, aerobic, Klaus Maria Brandauer nesahající Celiho Emiliu Largovi ani po kotníky a krásná hvězdička Kim Basinger hrající ve svých třiceti letech nevinné poupátko. A k tomu nehoráznost jako Rowan Atkinson:) Jedinou opravdovou inovací tak zůstává femme fatale a pěkným štěkem Ernst Stavro Blofeld Maxe von Sydowa. Ale upřímně - těžko by se z Bonda dalo bez tak typických rekvizit jako je logo, hudba (tentokrát od starého harcovníka Michela Legranda) a tak podobně, vykřesat něco lepšího. Stojí to za vidění, i když si žádá trochu sebezapření. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Kershner, občas zapomínající, že netočí další díl Star Wars, nešetří nápady, zároveň se je ale neobtěžuje nijak filtrovat, takže vedle těch zábavně přihlouplých v klidu seká momenty vyloženě blbé (Bond si hraje na Horymíra). Selhává-li třináctapůltá bondovka dramaturgicky (nulová gradace, donekonečna odkládaný konec), mírou obsaženého sexismu vyniká. V 80. letech poněkud pravěce působící přístup k ženám eskaluje likvidací šílené feministky, což je jedna z vícero scén otevřeně komediálních. Jistě, nezdravé množství humoru obsahují i mnohé Mooreovky, ale i v těch nejhorších z nich bylo cosi bytostně bondovského, vcelku vážně míněného. Nikdy neříkej nikdy tuhle elementární vážnost, krom mnoha jiných bondovských ingrediencí, postrádá. Nepochopím, proč měli jistí lidé potřebu ukázat světu, že Connery ještě udrží v rukou dva joysticky naráz, což ovšem neznamená, že by mne tato prapodivně nebondocentrická bondovka nebavila. Vystupování z bondovského univerza a narážky na něj (počínaje úvodní "simulací") vykazují vtipnou neúctu, která by v oficiální sérii zřejmě neprošla. 65% Zajímavé komentáře: Marigold, tron, ScarPoul, twinpeaks, Jasmín ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Snad je to zapříčiněno tím vším kolem vzniku filmu, ale je mi to upřímně jedno, protože to jediné, co dokážu napsat, je, že jsem se nehorázně nudil. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jamese Bonda mám rád a jedině v "neoficiální" bondovce a v mém komentáři se to dovíte proč : Q: "Teď náš řídi byrokrati. A Vy jste zpátky Bonde. Doufám, že si zase užijeme trochu sexu a nasílí ". Bond : "To taky doufám" . Ano, ano a o tom je život, trochu sexu a násilí a člověku nic nechybí. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Sean Connery pôsobí už trošku zostarnuto v jeho nezabudnuteľnej úlohe Jamesa Bonda aj keď svoj šarm si udržiava, ženských má po celý film doslova kopec od známej tváričky ako Kim Basinger až po neznámu ako Barbara Carrera v tomto ohľade má čo robiť, po akčnej stránke je to v norme žiadne zbytočné preháňačky po príbehovej stránke je to už dosť otrepané a naháňačka za ukradnutou jadrovou hlavicou nám neprináša dohromady nič nové. Malým prekvapením pre mňa bolo keď som vo filme uzrel tvár Rowana Atkinsona a ten vyzeral vo svojej úlohe akéhosi podivína fakt fatálne tupo s tým výrazom v tvári, on sa stou utiekavou tvárou fakt narodil. ║Rozpočet $36miliónovTržby USA $55,432,841Tržby Celosvetovo $160,000,000 ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Když v roce 1971 končil Sean Connery s bondovskou sérií, řekl cosi ve smyslu never again... Bohužel, po dvanácti letech svůj názor změnil a vrátil se v tzv. neoficiální bondovce s příznačným názvem. On však za nízkou kvalitu tohoto filmu zodpovědný není, ba naopak, je potěchou sledovat, že i po letech má stále jiskru a šarm, byť už v teplákové soupravě zdaleka neopůsobí tak přesvědčivě jako kdysi v Thunderballu. Apropos – Thunderball. Ten za to všechno mohl. Spoluproducent snímku Kevin McClory si uvědomil, že drží práva k původnímu scénáři a rozhodl se je použít. Bohužel – ta práva byla limitována... na postavy a příběh Thunderballu. Takže Nikdy neříkej nikdy je trochu jinak převyprávěná klasika o únosu atomových bomb. Jinak a hůře. Ve střední pasáží, kde Young dokázal diváka zaujmout výtečným režijním stylem, který je pro conneryovky klíčový, se Irvin Kershner (režisér skvostu Impérium vrací úder) plácá ve zbytečnostech i bizarditách, a zejména v klasickém US akčním stylu, který se k agentovi jejího veličenstva nehodí. Prostě neumí navodit ducha pravé bondovky a to je celý problém. Samozřejmě ničemu neprospívá ani absence původního Bond theme, nahrazení roztomile konzervativního M jakýmsi otravným mladým byrokratem a tak dále a tak dále... Tentokrát měl Connery zůstat u svého nikdy víc, protože jeho bondovský epilog je na úrovni nejslabších moorovek. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Tak tahle bondovka je fakt síla. Fakt je vidět, že je neoficiální - chybí Barryho hudba, Q je jiný herec, M hraje Edward Fox a starý známý agent Felix se nám proměnil v černocha. Scénář dost slabý, některé scény vyloženě trapné ( Bond s joystickem ) ale zachraňují to Conneryho dialogy a hlášky, kde neuvěřitelný způsobem shazuje sám sebe a celý bondovský mýtus. Je na něm znát, že Bond je mu úplně u ...Max von Sydow tady hraje asi tak dlouho jako v Barbaru Conanovi. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„A ak ťa opustím?“ – „Tak ťa podrežem.“ Niektorí menej skúsení diváci tvrdia, že QUANTUM OF SOLACE (alias Bond 22) je v poradí dvadsiatou štvrtou bondovkou, rátajúc do špionážnej 007-ságy hlúpu paródiu CASINO ROYALE (1967) a NIKDY NEHOVOR NIKDY. Posledne menovaná je však „nepravá“ bondovka: kým ostatné produkoval mocný americký producent Albert R. Broccoli (vďaka Kanaďanovi Harrymu Saltzmanovi, ktorý na začiatku 60. rokov 20. storočia kúpil práva na knižky Iana Fleminga, ktorý pracoval v britskej rozviedke a vymyslel postavu Jamesa Bonda) prostredníctvom štúdia United Artists (ktoré v roku 2007 tak ambiciózne kúpil Tom Cruise s kolegyňou Paulou Wagnerovou). NIKDY NEHOVOR NIKDY však pochádza z produkcie 20th Century Fox a Warner Brothers, ktorým sa vo „falošnej“ bondovke podaril husársky kúsok - do hlavnej úlohy prehovorili 53-ročného Conneryho (DR. NO, SRDEČNÉ POZDRAVY Z RUSKA, GOLDFINGER, THUNDERBALL, ŽIJEŠ LEN DVAKRÁT, DIAMANTY SÚ VEČNÉ), prvého a pre niekoho aj posledného agenta Jej Veličenstva (neskôr ho nahradili napríklad Roger Moore, Pierce Brosnan či Daniel Craig) a to napriek tomu, že na bondovky odjakživa frflal („Triky sú to jediné, čo tie komiksy drží pohromade... ide iba o peniaze.“). Výsledok je rovnako ambiciózny ako priemerný; režisér Irvin Kerschner (HVIEZDNE VOJNY: EPIZÓDA IV – IMPÉRIUM VRACIA ÚDER) sa neprekonáva, scenár je slabý (balet, videohra) a vidieť zvráskavene otráveného Conneryho v jeho životnej úlohe, je skôr bizarné, ako zaujímavé. K tomu Kim Basingerová ako bondgirl, divadelník Klaus Maria Brandauer ako titulný gauner a Rowan Atkinson. P.S. Ešte v tom desaťročí Connery dostal Oscara za herecký výkon v NEPODPLATITEĽNÝCH. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Moc nechapu, proc tohle vzniklo, jestli to mela bejt pocta bondovkam nebo jejich parodie, faktem je, ze to ve vysledku neni moc ani jedno, ale kdybych nevedel, ze se nejedna o oficialni bondovku, nevim jestli by me to napadlo. Protoze krome sem tam nejaky uchylnejsi sceny nebo hlasky typu Bond v teplakovce na ozdravnym pobytu a podobne, to zadna velka komedie neni, ale je to proste klasickej Bond s vynalezama, bondgirl, zaporakem a tradicnim pribehem o planu na ovladnuti sveta. Connery trochu zestarnul, na druhou stranu bych rek, ze se hodil docela do formy a ukazuje, ze by Mooreovi v klidu natrh prdel. Z ostatnich postav jsem byl zvedavej na Brandauera, kterej je schopnej herec a na zaporaka se hodi, bohuzel ho hraje tak trochu priteplene. No a Basinger je docela sexy a ukazuje, ze se umela hezky hejbat jeste pred Catwoman. Jedno jmeno jsem si nechal na zaver, protoze toho bych tu fakt necekal, naprosto ultimatni mini rolicka Atkinsona, kterej je fakt brutalni. Celkove nevim, jak hodnotit, misty sice komedialnejsi, ale jinak vicemene nicim odlisny od jakykoliv lehce nadprumerny bondovky, navic tu je dost akce a kdyby hrala sviznejsi hudba, mohla to bejt docela jizda, takle par hluchejch momentu, ale 4* to da. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Mám eliminovat všechny volné radikály." Snímek Nikdy neříkej nikdy považuju za nejzábavnější (ne)bondovku. Důvodem je bezpochyby to, že 007 mezi samým hláškováním a feromony nestíhá intelektuálně agentovat a "pouze" mne baví. Jenže já likvidaci zločince agentovou močí, podvodní honičku se žraloky, výměnu suchýho Martini za petrželovej čaj, užití bomby s gyroskopem i postelový scény se třemi sličnými slečnami považuju za tak zábavný ingredience, že ke spokojenosti více nepotřebuju. Samotný agentování mne tedy spíše obtěžovalo, neboť jakákoli vážnost mne v komedii ruší. A já pevně doufám, že tohle je komedie, ačkoli o tom popisek mlčí. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Connery je zpět a s ním i jisté charisma a šmrnc. Bohužel je ale jinak tahle Bondovka strašně nudná a nezajímavá. To bude asi předlohou, protože samotný původní Thunderballl mě taky nebavil. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Bond, který si dělá srandu sám ze sebe ještě víc, než ty oficiální... Vzorek moči Jamese Bonda Rulezzz!!! ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Třikrát do stejné řeky nevstoupíš? Omyl, Connery to dokázal. Zřejmě už se nemohl dívat na stařecké patálie tehdejšího Bonda. Zároveň to mohl být stylově vztyčený prostředníček studiu MGM od Warner Bros. i samotného Conneryho. Bohužel film vypadá laciněji než jeho o skoro dvacet let starší předchůdce Thunderball, takže zůstává záhadou, proč měl Connery potřebu znovu vzít roli, která ho přestala bavit už před lety. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Natočit Bondovku mimo patronát MGM? No nikdy neříkej nikdy.. Na Conneryho už sice šahá penze, nicméně vyhnat z těla toxiny pohlavním stykem, zabíjením a záchranou světa stále zvládá s nonšalancí. Přidejte si hrst sebeironie, úchvatnou bitku ve směru posilovna - chodba - kuchyň - laboratoř zakončenou agresivními účinky moči agenta jejího veličenstva, neopotřebovanou Kim Basinger či Brandauera s vizáží úlisného drážďanského pedofila v saku s krátkými rukávy a máte tu neoficiální, ale přesto svižnou podívanou o dobře namazaném stroji MI6 s magnetickým vlivem na jakékoliv krásné děvče v okruhu 15 yardů.. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Nikdy neříkej nikdy považuji za celkem slušnou neoficiální bondovku, už proto, že Bond je jen jeden (rozuměj Sean Connery). Sice chybí některé bondovské (a neodmyslitelné) prvky, napřílkad představitel Q-ho, ale i tak je to na 4*. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Poslední bondovka se Seanem Connerym je takové vybočení... Hraničí to s parodií na Bondovky, Rowan Atkinson v malé roli začínající agenta, oslňující Kim a Klaus-Maria Brandauer co by "hravý" padouch s neodolatelným úsměvem.. Jo, pro někoho nuda, pro milovníky Bondovek další pohled... :-) ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Řadit či neřadit? Jelikož mi to druhé moc nejde a film nefunguje ani jako nějaký zábavný Conneryho dovětek, staví to tuhle trucbondovku do pozice laciného senilního paskvilu a největšího omylu s visačkou "Bond". ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Není to ono. Punc neoficiality a kontroverze tomuhle filmu nesvědčí a tématice Jamese Bonda už vůbec ne. Tak tradiční artikl založený na x opakujících se trademarcích je tady leckdy převrácen vzhůru nohama. Začne to úvodní znělkou, pokračuje odlišnými herci a končí mdlým dělem, ačkoliv hlavní záporák je parádně nepředvídatelný psychouš. Connery ovšem drží charizma a tělesnou vitálnost i s odstupem 10 let. Bohužel je tu na všechno sám. Kershner není kvalitní akční režisér, neumí stupňovat tempo a neumí ani akční scény jako takové. Byla to nuda. ()

Související novinky

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

08.04.2022

Chtěli jste si někdy dát kompletní bondovskou sérii z pohodlí domova, bez toho, abyste utráceli za blu-ray kolekci, nebo museli sahat po nelegálním stahování? Pak pro vás má streamovací služba Amazon… (více)

Reklama

Reklama