Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Náčelníci KSČ z krajů a okresů jsou pozváni na Pražský hrad. Učitelka Míša (Jarmila Švehlová) má první konflikt ve škole s rodiči žáka a ředitel (Josef Chvalina) se jí nedokáže zastat jinak, než že rodičům prozradí, že její otec je první tajemník OV KSČ. Manžel (Petr Svojtka) nechává Míšu další večery doma samotnou a konflikt mezi nimi nabírá na otáčkách. Na OV KSČ nastupuje nový zemědělský odborník – Karolína Suková (Jana Paulová), jejíž sebevědomí bere dech. Ivan (Jiří Štěpnička) zůstává poprvé i s dcerou přes noc u Zdeny (Renáta Doleželová). Eliáš (Zdeněk Řehoř) vytýká Pláteníkovi (Jaroslav Moučka), že se za něj jako za nového ředitele chemičky nepostavil. (sator)

(více)

Recenze (7)

FOCKE_WULF 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Michaele začali silně vadit Honzovi šachový kamarádíčci z mokrý čtvrti. Vztahu by rozhodně prospělo, kdyby pan inženýr přestal po večerech vytloukat šachové kluby po celém Litvínově. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Náčelníci KSČ z krajů a okresů jsou pozváni na Pražský hrad. Učitelka Míša (Jarmila Švehlová) má první konflikt ve škole s rodiči žáka a ředitel se  jí nedokáže zastat jinak, než že rodičům prozradí, že její otec je první tajemník OV KSČ. Manžel (Petr Svojtka) nechává Míšu další večery doma samotnou a konflikt mezi nimi nabírá na otáčkách.  Na OV KSČ nastupuje nový zemědělský odborník - Karolina Suková (Jana Paulová) jejíž sebevědomí bere dech. Ivan (Jiří Štěpnička) zůstává poprvé i s dcerou přes noc u Zdeny (Renáta Doleželová). Eliáš (Zdeněk Řehoř) hořce vytýká Pláteníkovi (Jaroslav Moučka) že se za něj jako za nového ředitele chemičky nepostavil. ()

Reklama

bubun 

všechny recenze uživatele

Zábavná epizoda. Pláteníkova dcera se chová jak hysterka a spratek, protože její starej jde 3x za sebou na šachy, a výstižná věta Švorcové:"Tohle nedopadne dobře." Štěpnička a Pláteníkova sekretářka poprvé "konzumují svou lásku" (naštěstí to neuvidíme, ale je to více než naznačeno). No a Pláteník pokračuje v tom, v čem je nejlepší; být vzorem morálky. ()

Zajímavosti (1)

  • V závěru epizody se koná oslava, na níž zahrají tajemníku Pláteníkovi (Jaroslav Moučka) píseň „Když padla rosa do jetele“, kterou si soudruh s chutí zanotuje. Tato píseň je původem americká lidová, česky ji otextoval Jiří Voskovec a nazpíval ji Jan Werich. (velkyvezir)

Reklama

Reklama