Reklama

Reklama

The Sisters Brothers

(festivalový název)
  • Francie Les Frères Sisters (více)
Trailer 4

Oregon, 1851. Bratia Charlie (Joaquin Phoenix) a Eli (John C. Reilly) žijú v divokom a nehostinnom svete vrcholiacej zlatej horúčky. Na živobytie si zarábajú ako nájomní vrahovia. Na rukách majú krv zločincov aj nevinných ľudí. Ak ide o zabíjanie, nemajú žiadne zábrany. Je to ich práca. Mladší brat Charlie je doslova rodený zabijak a prirodzený talent. Eli však sníva o normálnom živote. Keď ich najme zločinecký boss Komodor (Rutger Hauer), aby našli a zabili zlatokopa Hermanna Warma, ktorý ho okradol, začína sa neúnavná naháňačka z Oregonu do Kalifornie. Na ceste plnej nečakaných prekážok začne zádumčivý Eli prvýkrát v živote uvažovať o tom, či sa peniaze dajú zarobiť aj inak než zabíjaním ľudí. Náročná cesta vystaví oboch súrodencov nejednej skúške a preverí ich vzájomné putá. Alebo to bude cesta plná pochybností, ktorá všetko zmení a povedie k ich poľudšteniu? (TV JOJ)

(více)

Recenze (109)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Kniha ma bavila, film je rozvláčny a miestami dokonca únavný, hoci do deja pridal niekoľko väčších prestreliek. Atmosféra predlohy, v ktorej sa snúbi bizarnosť Divokého západu, cynický humor a realistická špinavosť a krutosť, je tu však zachytená celkom solídne. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dlouho se mně nestalo, abych po shlédnutí filmu byl tak na rozpacích, jako v případě The Sisters Brothers. Herecky je to tady totiž jeden velkej koncert. Příběhově tu ale trošku strádám. První hodinu se nic moc neděje. Na road trip western je tenhle film až moc velký lážo plážo. Pořád v sobě má ale takovou zvláštní tajuplnou atmosféru, že i když u filmu na jednu stranu mám tendence usínat, nutí mě další scény sledovat dál a čekat, co se z toho nakonec vyklube. Nakonec bych snad i mohl říct, že pokud je někde promarněný potenciál, tak je to právě v případě tohoto filmu. Na jednu stranu jsem ho dokoukal, několik dní po shlédnutí nad ním neustále přemýšlím, ale i přesto jsem si během filmu tak nějak říkal, že by bylo fajn, kdyby se v něm také něco dělo. Film, který si dokážu představit, že ho dál doporučím, ale zároveň budu čekat na názor. Tak moc rozporuplný jsem po jeho shlédnutí byl a několik dnů na to stále jsem. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vůbec mi to nesedlo. Největším tahounem je drsňák Joaquin Phoenix. John C. Reilly se mi do westernu nehodí však vůbec a Jake Gyllenhaal mě poslední dobou baví čím dál méně. Příběhově je to docela neatraktivní, akce moc není a tempo se bohužel vleče. Vedle Hostiles a Ballad of Buster Scruggs tohle na mě udělalo nejmenší dojem.50% ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Kam se hrabe HOSTILES a BUSTER SCRUGGS, za mě letos šéfuje tady ten hezky zvláštní alternativní western. Poutal mě jak herecky (z Phoenixe přímo mrazí), tak po stránce humoru, kombinací špíňáků hrdlořezů, násilí a intelektuálních řečí, temnoty a nadějí, tak tím, jak je v ději nevyzpytatelný a jak pěkný nádech/ přesah to v sobě má. Teď jen si to nějak přebrat. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Asi tak první třetinu filmu jsem se musela přinutit, abych vytrvala a nevzdala to, jak se to pomalu vleklo. Ovšem od návštěvy paní Mayfieldové to nabralo rychlejší obrátky a já se konečně z té letargie probrala. Ono to mělo také asi něco do sebe, nakonec proč by se konečně nemohlo občas upustit ve westernu od nekonečných stříleček. Tak jsem sledovala brášky a hlavně jak se to mlelo v duši Eliho. Úsměvná byla chvilka v hotelu se splachovacím záchodem, přemýšlela jsem jestli ten moment s broukem byl jako fakt a nebo trik a Charliemu mám za zlé, že si nečistil zuby jako jeho bráška. Ano, místy to bylo úsměvné, místy jsem byla smutná z různých ztrát. Nebyla to úplná klasika a proto možná i tu jednu hvězdičku přihodím i když na tom konci jsi Jacquesi malinko změknul. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Dobře obsazená nezávislárna, ke které se člověk dostane mimo festivaly maximálně právě přes známé herce v čele s Gyllenhaalem. Mimo to se jedná o klasický minimalistický westernový příběh, jež je ale ryze průměrně natočený a bavil mě pouze místy. Nic víc nic míň. ()

a.kopecka 

všechny recenze uživatele

Viděli jste trailer k prvnímu anglicky mluvenému filmu Jacquese Audiarda? Dobře. Tak na něj zapomeňte, protože pěkně lže. Western z období americké zlaté horečky totiž není ani vtipný, ani akční. Vlastně je to úplně obyčejný western, u kterých já osobně zpravidla umírám nudou (čestnou výjimkou je loňský Hostiles). A dle hereckých výkonů u něj dost možná umírali i všichni hlavní představitelé, protože takhle matný Joaquin Phoenix se vážně jen tak nevidí. Jacques Audiard žánru westernu jako dramatický rutinér nepřináší nic nového a jeho vyprávění je tradičně pomalé, a v tomto případě i poměrně nevyvážené a roztěkané. Nechci The Sisters Brothers jako anti-fanoušci westernů úplně křivdit, ale za mě se tenhle výlet na divoký západ vážně moc nepovedl. A cena za režii v Benátkách je při pohledu na Cuarónovu Romu zralá na facepalm. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tu zdejší kanonádu tří hvězdiček mi hlava nebere: ano, je to trošku neuspěchaný a pozvolný, ale jinak taky naprosto parádně vypointovaný westernový drama s cool hercema, o jehož postavy jsem se skutečně bál a cítil s nima! Dokonce i pro vtip se občas místo najde, a vůbec nepůsobí rušivě. Kvalitka. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ako westernový fanda a navyše i fanda J. Phoenixa som bol max. natešený, ale už po prvej polhodine mi bolo jasné, že to nebude nič moc. Strašne sa to vlečie, až v polovici filmu sa začína rysovať nejaký základ príbehu, ale režisér ho nejak nechcel dorysovať...Božské herectvo Phoenixa tu režisér nedokázal využiť, navyše kamera ho berie väčšinou len z diaľky a bočných uhlov, takže jeho mimika, silná herecká zbraň je rázom v čudu...Kľúčová scéna bola bezpochyby hľadanie zlata, tam sa to zlomilo a hovoril som si, tak a teraz sa to rozbehne!! a budú sa diať veci ..., no ono sa aj udeje , ale nie tak ako si to divák predstavoval. Popravde po tejto scéne som len čumel ako sa dá film pekne dojebať a ukončiť ho tak, že si divák povie a to je všetko? Bohužiaľ je...60% aj za scénu s prehltnutým pavúkom! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tempo je veľmi voľné a nebude zrejme sedieť každému. Mne osobne však vyhovovalo. Kochal som sa hereckými výkonmi, dialógmi a prírodou. Vždy, keď som si myslel, že ma snímku nemôže prekvapiť a že ide podľa zabehnutých pravidiel, tak sa stalo niečo čo som nečakal viď. samotný záver. Celé je to správne špinavé, depresívne a úsmevné. Z hercov ma najviac potešil John. C Reilly ktorý svojím výkon strčil do vrecka aj Gyllenhaala a Phoenixa. Kvalitných westernov je v posledných rokoch menej a menej, preto som rád, že sa aspoň raz za čas objaví kúsok, ktorý dokáže tomuto žánru vzdať hold a prípadne prísť aj s niečím novým. Bratia Sisterovci sú kvalitnou prehliadkou s úplne presnou réžiou a skvostným hereckým obsadením. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Na dvou hodinách zlehka budovaná zápletka se dvěma skupinkami aktérů, jejichž cesty se nevyhnutelně skříží a vyvíjejí se nepředvídatelným způsobem. Síla vyprávění přitom netkví v silném cliffhangeru, ale právě v soustavném přepisování motivací postav skrze jejich kvalitní psychologizaci a nečitelné vztahy. Reilly i Phoenix se bezvadně doplňují a jejich odlišné životní názory scénář ve finále dobře zužitkovává, Ahmed a Gyllenhaal pak doplňují charakterní mozaiku a ztělesňují pomíjivý americký sen, jehož duševní hodnotu film v závěru rozprašuje. Odlehčenost filmu sice narušuje jeho občasnou špinavost a surovost, ale v podání tak skvělých herců dopadá těch pár hlášek na úrodnou půdu. Škoda že nebyla lépe vysvětlena minulost obou bratří a především osud jejich otce, jinak jde o jeden z nejpříjemnějších westernových zavanů posledních let.. 80% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jediným väčším negatívom tohto filmu je jeho pomerne veľká vláčnosť a uťahanosť. Je tu pomerne veľa dialógov, ktoré sa síce dobre počúvali, ale aj tak nikam neviedli - takže zbytočnosť. Podľa môjho by preto filmu prospela kratšia stopáž a menej zahľadených pohľadov. No ale po hereckej a technickej stránke - bez chybičky. Z ústrednej dvojice nešlo spustiť oči, hlavne Phoenix bol zaujímavý. Tiež sa mi pozdávala tá povahová rozdielnosť oboch bratov, a kam to potom všetko viedlo. Veľká spokojnosť. Nadpriemer. 75/100 ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Pro mě (zcela subjektivně) nejlepší western, který jsem za poslední dobu viděl. Pamětihodné obsazení v kombinaci se skvěle vykreslenou hrou morálních dilemat a neúprosné osudovosti ve mně v ne zrovna dobré náladě opravdu udeřilo na tu správnou strunu. V jádru velmi smutný a hořký film (rozhodně ne komedie, jak se mnohde píše) o bratrství a o tom, že v životě zkrátka spolkneme sem tam nějakého toho pavouka. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Smutné, vtipné, vážné, povrchní, hluboké a v neposlední řadě skvěle ztvárněné a zahrané. Western není můj oblíbenec, ale tohle mě bavilo každou minutu! ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Western, který si umí ze sebe udělat srandu, ale zůstat vážný celou dobu. Nebere surovost tak seriozně a naopak člověka povznáší s úsměvem nad trpkost násilného osudu. Ironie, sarkasmus a zároveň pár ambicí, vzájemná bratrská láska. Marnost života je jen zimou v přírodě, po které přijde léto. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Jsou tam momenty, které snímek vyhazujou ze standardní vaty (kartáček, pavouk, závěr, zásadní dějový zvrat u řeky) a má to lehce neobvyklej dějovej oblouk, nicméně svou stopáž to neutáhne a dost často to vypadá, že vlastně stojíme na místě a nevíme, co chceme sdělit. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

V tomto atmosférickém westernu je trochu filosofování, komedie, dramatu, love story a hororového příběhu. Čtyři muži se dali dohromady způsobem, který je nepředvídatelný a sami herci se zdají překvapení z obratu příběhu. ()

classic 

všechny recenze uživatele

» Vidieť v spoločnej scéne, t. j. v jednom filme súčasných „velikánov herectva, ” Jakea Gyllenhaala s Joaquinom Phoenixom, je samo o sebe určite prospešné, ale pod kolónkou - réžia, podľa mňa nie je najvhodnejší kandidát, i keď... « 『 Od francúzskeho režiséra Jacquesa Audiarda som doteraz videl iba čisto rýdze neanglicky hovoriace veci, čiže Proroka s Dheepanom už dôverne poznám, obidva ma bavili i zaujali, a asi aj kvôli tomu, že sa v nich rozprávalo materinskou rečou 』Spomínané DUO dopĺňajú John C. Reilly, ktorý si zahral jedného z bratov, staršieho Elia Sistera, čo tvorí nerozlučnú dvojicu so svojim mladším súrodencom Charliem a Riz Ahmed, z ktorého je štvaná zver, a máme tu hotové k-v-a-r-t-e-t-o. _ Na neho sa zamerajú bratia Sisterovci, a tí sú profesionálni lovci odmien s koltami, ktoré tasia veľmi ľahko a rýchlo, a tak ich protivníci väčšinou skončia na psí tridsiatok. Akýmsi prostredníkom je istý John Morris ( Gyllenhaal ), ktorý má za úlohu najprv vystopovať Hermanna Kermita Warma ( Riz Ahmed ), a hodiť ho do náruče týmto dvom lotrom, ktorí ho budú mučiť, pokiaľ nepovie, ako sa to má s tým „receptom, ” aby sme boli v obraze, o čo de-facto vlastne ide, tak načrtnem, že máme rok 1851, keď kopačov zlata bolo všade neúrekom... Morris si to rozmyslí, skamaráti sa s Warmom, utečú, budú stopovaní nielen sisterovcami... Toľko skrátka k hlavnému dejstvu. _ Film je to dosť aj surový, sú tu naozaj brutálne sekvencie, ktoré sa perfektne hodia do tohto časového obdobia. Títo štyria herci sú nadštandardní. Pochválim to, že nikdy poriadne neodhadnete, čo sa dopredu stane ? Je to skrátka - nepredvídateľné ! Ale film sa občas vlečie, ba ani strih nie je tým, čo by som chcel vychváliť, kedy sa väčšinou zameriavam na to, ako sú pospájané všetky scény, ktoré sú nekonzistentné, čiže nedržia pohromade, čo dávam za chybu i režisérovi, ktorý sa očividne zľakol pracovať na takom veľkom projekte, s väčším rozpočtom a hereckými hviezdami na čele ! ()

Související novinky

Reklama

Reklama