Reklama

Reklama

Jak balit holky na mejdanech

(festivalový název)
  • Velká Británie How to Talk to Girls at Parties (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Velká Británie, rok 1977. Oslavy pětadvacátého výročí korunovace královny Alžběty II. jsou v plném proudu, punková vlna odporu proti establishmentu vrcholí a někde uprostřed této společenské vřavy se nachází Enn. Středoškolák, který má momentálně dva cíle: založit kapelu a najít si holku. To druhé se mu možná podaří, když se na hodně divném mejdanu seznámí se Zan, zvláštně naivním stvořením, které punk považuje za jinou kolonii. Toto nedorozumění je ale pouze první indicií, která naznačuje, že oba mladí milenci nemají stejnou domovskou planetu... (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (62)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Nejšílenější, nejvtipnější jízda z Varů a navíc super herci a ještě suprovější britský humor za pěkně dlouhou dobu. Absolutně skvělý mimozemský odvaz se spoustou ujetých postav zahalený do britského punk vizuálu s prvky sci-fi, hlasitou hudbou, přisprostlými, ale velmi sympatickými vtipy na pozadí jedné bizarní meziplanetární lovestory. Potěšila odvázaná Kidman i Matt Lucas v jeho další roli podivína. Těžko to tady popsat slovy. Byl to zkrátka totální pojeb. KVIFF 2017 ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco nekoukatelného, ale překvapivě to vůbec nebylo špatné. Celý ten film začne jako jedna velká podivnost, kde se tři punkeři dostanou na hodně zvláštní párty plnou lidí v latexových oblecích, kteří předvádějí podivné taneční kreace. V druhé polovině se to nakonec zvrtne v "normální" romantickou komedii, ale pořád to není špatné a konec to má pěkný. Humor je místy docela trapný, ale pořád je to vyvážené s tím, co baví, takže je to celkem ok. Samozřejmě nic dokonalého to není, ale dá se to, pobavit se tam u něčeho dá, akorát vám nesmí vadit bizarnosti všeho druhu, i když jich tu podle mě mohlo být i víc. 3* ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

What the fuck? Takú hovadinu som už poriadne dlho nevidel. A to bol začiatok vcelku sľubný. Ale potom do deju zavítala tá podivná sektársko-mimozemská mánia, a ja som zostal na to pozerať s vyjaveným pohľadom a otvorenou hubou - v podstate od údivu (avšak nie v pozitívnom zmysle slova). Takže napriek potencionálne zaujímavému úvodu v znamení Punk77 sa to zmenilo na poriadnu blbosť! Dávam jednu hviezdičku len vďaka viacerým dobrým dialógom a niekoľkým výstižným hláškam. Ale čakal som niečo lepšie, oveľa lepšie... ()

ProNotor 

všechny recenze uživatele

Nevím vůbec jak na takovou věc reagovat, prostě hodně bizarní snímek, zaměřený na punk, lásku a trochu toho mimozemského množení, dost dlouho mi nedával film vůbec význam, takže jsem čekal až na samý konec, abych se dočkal rozuzlení. Film bych asi doporučil lidem s trochu odlišným vkusem na filmy než je obvyklé, film jsem zvolil náhodou, trochu mě zaskočil, určitě by se v tom našlo pár lidí zaměřených na módu a umění, na mě spíš realisticky smýšlejícího člověka, to bylo mnohdy dost přehnané, bizarní, vymykající se chápání, teda pokud už člověk od začátku pochopí o co jde, mě to asi nějak uniklo a film plný tápání a kladení si otázek, jak, proč, co to ku*va je a tak dále. Takže po dlouhém přemýšlení jsem dospěl k závěru, že slabší 4ku bych mohl udělit, víceméně až za to zakončení. ()

NorseSword24 

všechny recenze uživatele

"Novodobé hele vole, kde mám káru?" by som to nazval. Šialený príbeh pri ktorom sa zabavíte a ktorý na konci nezmyselne vyvrcholí. PLUS je tu PUNK!! Takže punk cielovka (ja) si to užije. Ale bolo tu aj dosť scén, ktoré pohoreli na rôznych stránkach prevažne hovorím o dlhšej psychadelicky-filozoficko-muzikálnej scéne v strede filmu. Možno to takto neznie vôbec zle, ale to spracovanie nefunguje. Mimo to, postavy sú tu super, zapamätateľné a s príbehom alebo running jokeom. Mojou najobľúbenejšiu ostala Nicole Kidman ktorá tu má skvelý Punk-rockový dizajn. Keď sa spätne dívam tak by som napálil 4* ale spomínam si ako pri tých spomínaných scénach som si hovoril, že to je na rok 2017 aj hanba takže 3* sú dosť objektívne. 4* dávam ked budem mať punk náladu ()

Galerie (99)

Zajímavosti (2)

  • V závěrečné scéně filmu, kdy fanouškové přichází do knihkupectví, kde se odehrává autogramiáda, je záběr na sklo obchodu s nálepkou „Sandmana“. Tento komiks také napsal Neil Gaiman, autor předlohy tohoto filmu. (PetraRuze)
  • Celosvětová premiéra proběhla na filmovém festivalu v Cannes 21. května 2017. (griph)

Související novinky

5. ročník festivalu Future Gate

5. ročník festivalu Future Gate

07.02.2018

Pátý ročník festivalu science fiction filmů zavítá do pěti měst. Jako každý rok představí časem prověřené klasiky i filmové novinky, a nově i dokumenty, workshopy, velkolepý koncert nebo diskuse se… (více)

Reklama

Reklama