Reklama

Reklama

Jak balit holky na mejdanech

(festivalový název)
  • Velká Británie How to Talk to Girls at Parties (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Velká Británie, rok 1977. Oslavy pětadvacátého výročí korunovace královny Alžběty II. jsou v plném proudu, punková vlna odporu proti establishmentu vrcholí a někde uprostřed této společenské vřavy se nachází Enn. Středoškolák, který má momentálně dva cíle: založit kapelu a najít si holku. To druhé se mu možná podaří, když se na hodně divném mejdanu seznámí se Zan, zvláštně naivním stvořením, které punk považuje za jinou kolonii. Toto nedorozumění je ale pouze první indicií, která naznačuje, že oba mladí milenci nemají stejnou domovskou planetu... (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (62)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Hravá, vynalézavá, odvážná, sebevědomá záležitost oslavující subkulturu, pro kterou mám slabost. Tvůrci z ní měli určitě radost, takhle to asi chtěli, mě tím ale nijak zvlášť nepotěšili. Nenašel jsem v tom nic nad rámec povinného milostného vzplanutí, představy, že anální sex může být pořádná jízda a asi si to budu chvíli pamatovat i kvůli zvracení při líbání. Možná si vybavím latexový oblečky a asociaci na režiséra Vorla a baletní jednotku Křeč. Na příběh a poselství se mě ale neptejte- netuším... ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Jak balit holky na mejdanech připomene Rocky Horror Picture Show - ne že by to byl muzikál a nebo pocta hororovým brakům, romantická komedie je tady základní kámen, ale nespoutanou duši, tu má stejnou. Rozkošně britská absurdita od první vteřiny ukazuje že tohle je hlavně PUNK. Punk kultury konce sedmdesátek kdy Sex Pistols vládli a goth vystrkovalo své netopýři ouška, punk filmový kde žánry se míchají s bezostyšnou samozřejmostí, punk v příběhu kdy od shánění chlastu a holek přejde k mimozemšťanům a záchraně jejich civilizace, i punk estetický vedle kterého i kultovní klip True Faith od New Order najednou začíná vypadat docela normálně. Velká škoda že jsem toto zatím míjel, snad kvůli tomu hloupě znějícímu názvu, ale zároveň velké dobro že jsem netušil do čeho to vlastně jdu, jen se nechal zlákat doporučením a Gaimanem mezi autory. A jeho vliv je tu vskutku nepopiratelný, byť vedle jeho Sandmana je toto "jen" zábavná blbina. 9/10 ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco nekoukatelného, ale překvapivě to vůbec nebylo špatné. Celý ten film začne jako jedna velká podivnost, kde se tři punkeři dostanou na hodně zvláštní párty plnou lidí v latexových oblecích, kteří předvádějí podivné taneční kreace. V druhé polovině se to nakonec zvrtne v "normální" romantickou komedii, ale pořád to není špatné a konec to má pěkný. Humor je místy docela trapný, ale pořád je to vyvážené s tím, co baví, takže je to celkem ok. Samozřejmě nic dokonalého to není, ale dá se to, pobavit se tam u něčeho dá, akorát vám nesmí vadit bizarnosti všeho druhu, i když jich tu podle mě mohlo být i víc. 3* ()

rumczeis 

všechny recenze uživatele

Na film jsem šel jen díky názvu a vysokému hodnocení na ČSFD, neviděl jsem dopředu trailer ani si o něm nic nepřečetl. Výsledkem tedy bylo jedno obrovské WTF, opravdu větší bizár si asi nepamatuji. S odstupem několika hodin ale přicházím k závěru, že to vlastně bylo takové klasické staré sci-fi, kdy lidé nechápou princip onoho mimozemského života. Podobně jako u Odyssea a hvězdy nebo Světa podle Prota. Celkové hodnocení mi tak osciluje mezi 3-4★. ()

ProNotor 

všechny recenze uživatele

Nevím vůbec jak na takovou věc reagovat, prostě hodně bizarní snímek, zaměřený na punk, lásku a trochu toho mimozemského množení, dost dlouho mi nedával film vůbec význam, takže jsem čekal až na samý konec, abych se dočkal rozuzlení. Film bych asi doporučil lidem s trochu odlišným vkusem na filmy než je obvyklé, film jsem zvolil náhodou, trochu mě zaskočil, určitě by se v tom našlo pár lidí zaměřených na módu a umění, na mě spíš realisticky smýšlejícího člověka, to bylo mnohdy dost přehnané, bizarní, vymykající se chápání, teda pokud už člověk od začátku pochopí o co jde, mě to asi nějak uniklo a film plný tápání a kladení si otázek, jak, proč, co to ku*va je a tak dále. Takže po dlouhém přemýšlení jsem dospěl k závěru, že slabší 4ku bych mohl udělit, víceméně až za to zakončení. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (2)

  • V závěrečné scéně filmu, kdy fanouškové přichází do knihkupectví, kde se odehrává autogramiáda, je záběr na sklo obchodu s nálepkou „Sandmana“. Tento komiks také napsal Neil Gaiman, autor předlohy tohoto filmu. (PetraRuze)
  • Celosvětová premiéra proběhla na filmovém festivalu v Cannes 21. května 2017. (griph)

Související novinky

5. ročník festivalu Future Gate

5. ročník festivalu Future Gate

07.02.2018

Pátý ročník festivalu science fiction filmů zavítá do pěti měst. Jako každý rok představí časem prověřené klasiky i filmové novinky, a nově i dokumenty, workshopy, velkolepý koncert nebo diskuse se… (více)

Reklama

Reklama