Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kolikrát by se nám hodil elixír, co druhému úplně změní letoru – tedy povahu, co říkáte? Pro jistotu ale svěřme raději čáry odbornici – fešné čarodějnici Halíbele! My, lidé, si přece vystačíme s kouzlem docela prostým, říká se mu láska. I když u dvou nesnesitelných princezen to zprvu zdaleka tak jisté není… Půvabná čarodějnice Halíbela (L. Šafránková) uzavře sázku se svým čarodějnickým synkem Elixírem (J. Strach) o to, zda je láska skutečně tak mocná, že dokáže změnit lidi k lepšímu. Elixír totiž věří, že s lidmi to není zdaleka tak špatné a že lidská láska ještě nevymizela. To jeho maminka Halíbela je zcela opačného názoru. A nedaleko na zámku má hned dva živé důkazy svého tvrzení. Princezna Anýzka (A. Elsnerová) a princezna Jája (M. Maurerová) jsou rozmazlené holky, které dělají svému královskému tatínkovi (J. Abrhám) jen samé vrásky… Kdo vyhraje – Elixír, nebo Halíbela? (Česká televize)

(více)

Recenze (40)

LencaN 

všechny recenze uživatele

Co víc chtít od televizní pohádky. Najdou se mnohem horší. Elixír a Halíbela je správná dvojka. Škodolibá čarodějnice a její dobrosrdečný syn. Okolo je párek dalších lesních nadpřirozených bytostí a vedle v zámku je král nešťastný ze svých dvou rozmazlených a protivných princezen. Elixír vidí všechno pozitivně a věří, že láskou se mu podaří princezny přivést na správnou cestu. Hlavním plusem je herecký výběr, jen šikovní známí čeští herci, jeden sympaťák/sympaťačka vedle druhé. Pitvořili se, na což jsem si musela chvíli zvykat, už jsem televizním pohádkám odvykla, ale pro děti to aspoň není nuda. Hlavně je roztomilý pohublý Jiří Strach jako hodný Elixír. A moc se mi líbí to sdělení, že láska je "mocná čarodějka". ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Pokud "se někdy najdou někteří, co na pohádky nevěří", pak vězte, že i přes modernější pojetí si scénář Markéty Zinnerové v režii Dušana Kleina uchovává pohádkový šmrnc, a to herectvím, jazykovou pohotovostí v dialozích, přiměřeně studiovou výpravou a hudbou Jaroslava Uhlíře. Už písnička v podání Libuše Šafránkové během úvodních titulků navodí pohádkovost. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Pro mně osobně docela hloupá a nezábavná pohádka s naivními písničkami Jaroslava Uhlíře. Určité kouzlo se Šafránkové a nakonec i Strachovi upřít nedá, ale všechny ostatní postavy včetně princezen, pana krále i prince se svým řidičem jsou zcela ujeté. Jediné plus vidím v hezkých exteriérech, kde se točila část pohádky. Zklamání. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Jedna ze slabších moderních pohádek, kde hraje duo Šafránková - Abrhám. Vladimíra Dlouhého jsem málem nepoznal a Barboru Seidlovou už vůbec ne :-) Exteriéry byly natáčeny v zámeckém parku v Hrádku u Nechanic, o to více zamrzí lacinost interiérů a bydliště Halíbely. Princ a jeho sluha pro jistotu neměli hrad/zámek vůbec a zastihneme je vždy jen v lese. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Houby s octem. Na kyselo! Ne, že by ty vtípky byly třeskutě originální, ale to neznamená, že se člověk nesměje, nebo aspoň neusmívá. Čarodějka, která si sem tam jde trošku slopnout, aby nikdo nevěděl a její synek, který snad chodil do skauta (i když vzhledem k roku narození spíš do pionýra). Po králi Hyacintovi se v princi Upolínovi do pohádek dostala další květina. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Pohádka byla natočena na zámku Hrádek u Nechanic. (Monyfik)
  • Podle stejného scénáře vznikla v roce 1999 v režii Karla Weinlicha i stejnojmenná rozhlasová pohádka. (Miggi90)

Reklama

Reklama