Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh založený na skutečných událostech vypráví o pohledném a dobrodružném muži Robinu Cavendishovi (Andrew Garfield). Ten se stane průkopníkem pomoci pro zdravotně postižené poté, co ve věku 28 let od krku dolů zcela ochrne a je obeznámen s faktem, že mu zbývají pouhé tři měsíce života. On a jeho oddaná žena Diana (Claire Foy) cestují po světě s nadějí, že změní životy druhých jako je on sám. (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (98)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Dobre viete, kam film smeruje a v momente padajúcej nádeje či črtajúcej sa záchrany prichádzajú osvedčené chvíle, kedy držíte palce alebo naopak sa nadchnete nad dramatickými zvratmi. V druhej polovici sa dynamika zlepší, prídu aj filmové chvíle namierené na cynikov a Andrew Garfield si získava prvé sympatie ako nehybný bojovník. Prekvapivo sa dostaneme aj na iné miesta ako iba nemocnice či liečebné domy, môžete sa tešiť na solídnu výpravu v Afrike či Európe, kde Andy Serkis rád servíruje slnkom zaliate zábery, pre ktoré sa oplatí žiť. Výprava, dobrá kamera, občas hudba a najmä dobová atmosféra prispievajú ku kvalite. Ako celok je Nádych pre lásku taká životopisná klasika. Nie je ľahké hodnotiť tento ľudsky dojemný príbeh, pretože v každom človeku vyvolá zaručene vlnu emócií. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ako vidno, niekedy aj reálny život môže vypadať ako z červenej knižnice. Jedno je isté, ten Robin mal obrovské šťastie vo svojom nešťastí. A tým bola jeho žena, ktorá ho musela milovať až za hrob, keď to všetko tak oddane vydržala. A celkom v pohode, hoci tragédia to bola veľká. Ako celok ma to však príliš nezaujalo, čo má na svedomí hlavne réžia. No aspoň nenudilo. Priemer. 60/100 ()

Reklama

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Sázka na jistotu, kterou jsem neviděl do konce. Každopádně doufám, že hlavní protagonista umřel v bolestech pekelných, jelikož já jsem vyloženě trpěl pohled do ksichtu GÁRFÍLDA, který se po celou viděnou metráž tvářil jako by měl zácpu. 21% Celosvětový příjem k 16. 2. 2018: $490,131, což je 0,03 násobek rozpočtu ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Jak odehrát celý film, když vám role předepisuje ochrnutí od krku dolů a můžete používat jen mimické svaly? Úsměv, pomrkávání a krčení obočí. A to je vše. Příběh muže s krutým osudem, ale neuvěřitelně obětavou manželkou není zrovna samé dobrodružství a samá sranda. Má však sílu, umí dojmout a hlavně povzbudit. Přesto nevybočil z vyjeté cesty povinně edukativní podívané, která zaujme hlavně tím, jak podstatně se během pár desítek let změnilo nahlížení medicíny na těžce postižené (aspoň tedy doufám) i vztah lékaře a pacienta (taky v to aspoň doufám). Příběh záměrně neukazuje nic moc drastického nebo příliš intimního. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

No neviem, ci by som to pozerala, keby som len bola vedela, ze ma zaver filmu uplne sklame. Chcela som to vidiet hlavne kvoli Garfieldovi, patri medzi mojich oblubenych hercov, ale tiez mam velmi rada zivotopisne filmy. No musim povedat, ze som od filmu cakala viac. Pripadal mi miestami dost nudny. Herecke vykony fajn, kamera zaujimava. Na love story priemerne, akosi to nemalo smrnc. A zaver, len som dufala, ze sa to neskonci takto...Na jedno pozretie OK. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se také v Keňi, Španělsku a Německu. (ČSFD)
  • Skutečná Diana Cavendish (Claire Foy), byla u natáčení většiny scén a ve věku 83 let tak cestovala se štábem do všech filmových lokací. Natáčelo se např. na letišti Royal Air Force v Bensonu, nebo Hluhluwe v Jihoafrické Republice. Interiéry a exteriéry domu se natáčely v Hatfield House v Hertfordshire, v Anglii. (vojacekr)

Reklama

Reklama