Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 1 (1972) (série)


Manželská hra (S01E01)

(epizoda)
Komedie / Krátkometrážní
Československo, 1972, 15 min

Obsahy(1)

Žárlivost je strašná věc! Karel (J. Hanzlík) podezřívá svou ženu Alenu (H. Čočková) z nevěry, protože ji viděl v práci, když ji políbil bývalý spolužák Jindra Pinkava. Sbalí jí kufr a vyhazuje ji z bytu. Při prudké hádce se Alena o kufr poraní... (Česká televize)

Recenze (7)

LadyPupu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, chemie mezi oběma protagonisty překvapivě dobře funguje, Hanzlík je v roli žárlivýho kreténa velmi přesvědčivý, Čočková mu zdárně sekunduje, jiskří to mezi nimi a nebýt textu distributora člověk by se i těšil na pointu. Jenže OTD Baka příběhů píše nějakej zanícenej fanatik, kterej pokaždý vykecá 90 - 100% obsahu, tentokrát byl asi v útlumu, takže tady je prozrazeno pouhých 80 procent, páč distributor zapomněl napsat, že ještě dřív než Helga se o kufr přerazí Hanzlík. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokračování textu distributora: "Při prudké hádce se Alena o kufr poraní, když si zalomí prst o držadlo. Při pokusu o vyproštění ji manžel nechtěně strhne nehet a zlomí druhý prst. Nakonec urve manželce celou ruku a všude je krve jako při zabijačce." Tak takhle úplně to nebylo, ale mohlo klidně být, protože kameraman moc neřeší, jestli drží pevně nástroj, má zaostřeno nebo zabírá obě postavy v celku, Hanzlík celou dobu žvejká jako dobytek a v bytě kdosi náhodně zavírá dveře, aniž by to kdokoli - třeba režisér - řešil. I přes tuhle tvůrčí anarchii ale stojí povídka za vidění, protože chemie mezi Hanzlíkem a Čočkovou překvapivě dobře funguje. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nu nic moc. Manžel špehoval manželku (nevíme proč, jestli už mu předtím dala záminku), kde za ní byl údajný spolužák a spolu zašli do "kutlochu". A teď si věci vysvětlují, manželka trochu přihrává slzičky, a nakonec stejně nevíme, jestli manžela podvedla, nebo jestli je manžel jen přehnaně citlivý. Na začátku a na konci kolem projde jako soused Horníček. Nevím, pár dialogů bylo trefných, ale celkový dojem je nijaký. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama