Reklama

Reklama

Manhunt

(seriál)
Trailer
USA, (2017–2020), 13 h 18 min (Minutáž: 42–51 min)

Tvůrci:

Andrew Sodroski

Hrají:

Gethin Anthony, Arliss Howard, Kelly Jenrette, Cameron Britton, Ness Bautista, Sam Worthington, Paul Bettany, Jeremy Bobb, Desmond Harrington, Jack Huston (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

FBI moc stop nemá, zato veřejnost je vyděšená hodně. S případem proto pomáhá nový typ detektiva, který musí najít nechvalně proslulého Unabombera. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (38)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

i přes silně televizní vzezření (oproti většině současné tvorby) poměrně vydařená záležitost se skvělým Bettanym.Škoda,že tu úplně nefungují dvě časové roviny a místo aby to ději pomáhalo,spíše mu to škodí.Dokonce bych se tu obešel bez psychoanalýzy a soustředil se hlavně na pátrání samotné.Díky všem těm drobným,byť ne úplně zásadním zádrhelům jsem se tak bavil méně než u Mind Huntera.Za snahu si ale Discovery zaslouží poctivé 4,,,80% ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Výborně zpracované: Nejprve ta část pátrání po protisystémovém filozofujícím vědci, kde těžiště leží na přetlačované mezi bystrým forenzním analytikem a tupými ignoranty, kteří vyšetřování řídí. a přitom, jako by vystoupili z Unabomberova manifestu: červená - stop, zelená - go. A postupně i osvětlující pohledy do minulosti ,které napovídají jak se Theodore J. Kacynski mohl stát FC. ...PS filmařsky, pro mě výborné. ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uzavřená minisérie o jiných vyšetřovacích metodách jakožto podpůrná berlička pro hlavní seriál Mindhunter. Chaotické a naprosto nefunkční retrospektivní skákání v časové ose zničí celé napětí posledních dvou dílů, neb víme hned o začátku, jak to dopadne, tím poslední díly působí jako duchaprázdná vata. Hlavní hrdina, FBI agent, působí jako papuče pod papučí, parodie na puberťáka, nikoliv muž. Unabomber a jeho myšlenky jsou nicméně natolik zajímavým příběhem, že si to diváka prostě podmaní. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Manhunt první série je ukázkový příklad, jak má vypadat pořádná krimi detektivka a je důkazem, že i s absolutně nulovou akcí nebo bez jediného boje dokáže pěkně vystřelit divákovi tepovku. Do jaké míry je událost pravdivá (předpokládám tak 90%) a co je filmařsky smyšleno, to se asi nedozvíme, ale tvůrcům teda tleskám, protože Manhunt je zfilmován fantasticky a hlavně divácky vděčně a poutavě. Skvěle se zde kombinuje hutné psychologické drama s detektivní prací a nezapomíná se ani na reálné dialogy a vykreslení postav. Celých 8 dílů je strašně intenzivních, pořád koukáme na nějaké luštění, kódy a lingvistické hádanky, veškerou práci UNABOM vyšetřovacího týmu včetně jejich neúspěchů a do toho dostáváme vrtání do detektivova svědomí, postupnou proměnu charakteru a depresivní, ale pravdivé rozmluvy s odsouzeným extrémně inteligentním, antisystémovým anarchickým bomberem. Dvojka Sam Worthington a Paul Bettany si tady spolu krásně sedli a když bych měl Unabomber srovnat s nedávným Mindhunterem, toto jej na plné čáře předbíhá ve všech odhledech, zejména ale v napětí a poutavosti. Bezchybný seriál, který je pro mě ode dneška kult tohoto žánru. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Výhrady mám k tomu, že vlastne celý seriál bol natočený viac zo strany vyšetrovateľa, než zo strany toho po kom je pomenovaný. Musím však napísať, že som rada, že tu nepresadzovali teóriu o Kaczynskiho paranoidnej schizofrénii, pretože podľa pravdivosti a logiky jeho manifestu sa skutočne ako šialenec neprezentuje. Taktiež sa mi páčil záver, ktorý spochybňuje skutočnú slobodu každého z nás, pretože pokiaľ ste sa nad tým niekedy stihli vo vašom hektickom životnom štýle zamyslieť, tak je vám nad slnko jasnejšie, že sloboda v tejto civilizácii nie je ničím iným, než ilúziou. ()

Galerie (48)

Reklama

Reklama