Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Několik důchodkyň bylo ve svém bytě přepadeno neznámým mužem. Ke znásilnění a smrti žádné z nich zatím nedošlo, ale brutalita pachatele případ od případu stoupá. K přepadení dochází vždy ve stejnou dobu, ve čtvrtek odpoledne. Po násilí následuje loupež, ztrácejí se peníze i šperky. Vedením případu je na přímluvu bývalé kolegyně pověřen major Bohuslav (J. Kanyza), dočasně přeřazený do policejního archivu, neboť v poslední době řešil své svízelné rodinné problémy alkoholem. Bohuslav chápe tento případ jako svou poslední šanci. Zapeklitý propletenec rodinných i „podnikatelských“ vztahů, v němž, jak se zprvu zdá, vraždil muž, který byl nedávno pohřben, zdárně vyřeší ve spolupráci s kapitánkou Mazancovou (V. Cibulková). (Česká televize)

(více)

Recenze (64)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Dočkáme se dvou zdánlivě nesouvisejících věcí, které dají dohromady případ. Dočkáme se příjemných herců v čele s Janem Kanyzou a Vilmou Cibulkovou, rodinnou dějovou linku bych tam klidně nechal, zato bych "vyhodil" tu rádoby cool režii, ta mě tam dost iritovala... ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Eine kleine Grabkomik aneb Klein jako hrobnik detektivního žánru na Čétéčku a tečka. A schválně, kolik času je víc - jednaosmdesát minut děje s nějakou tou vatou nebo osmdesájedna minuta vaty s nějakým tím dějem... O >hereckých< čudloidních (re)kreacích zas ani nemluvě. Tak škoda slov... °-/ - - - - - (Poprvé viděno 26.2.2012 na >hrobnické jebničce< , hodnocení 275., komentář zde jako čtrnáctý - 26.2.2012) ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Dlho, predlho som hľadel a hľadal niečo, za čo by sa dala dať aspoň jedna hviezdička. A napokon predsa: ten pád muža z pavlače. Ten za hviezdu ako-tak stojí. Inak škoda slov. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Z penálu bych vylezl možná kvůli veletrhu nových rakví v kapli nebo kvůli párty v kostnici, kdyby mně ale podzemní poštou přišla pozvánka na projekci tohohle filmu, ani bych se neobtěžoval v hrobě obrátit. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Fascinován retro zážitkem z toho, jaká móda se tehdy na začátku milénia nosila, jsem jako panic, kterého do prvních tanečních vypravuje máma, spočinul v němém úžasu nad tím, že sál je plný vilných žen, které mě chtějí šukat do mrtva. Což o to, zásun by to nebyl marný, ovšem s jejich přístupem zůstanu vystrašený ještě dlouho. Dušan Klein mě coby taneční mistr znervóznil, měl jsem vyřešit zdánlivě důmyslnou detektivku, v níž byl vrah tanečních rytmů znám hned po prvním vstoupení do sálu. Ještě teď se z toho Klep(l)u. Analyzoval jsem možnosti, jak Kanyzovi s Cibulkovou zatajit, kdo je onen vrah, ale nedalo se s tím žít. Naposledy píchatelná Sandra Nováková to naštěstí nebyla, přece jen jsem byl o pomyslný krok před kriminalisty. V květináči, na toaletě i ve sklenici s perlivým nápojem jsem nechával indície ve formě bobků, že je to Bob, nikdo to nechtěl vidět, vše marné. Minuty plynuly, mrtvoly se kupily, bylo to nejdelších devadesát minut v mém životě. Vrah to ale nevydržel a minutu před zavíračkou chytil Sandru pod krkem, přičemž ji ohrožoval střepem z rozbité sklenice. Pro mě to byla úleva. Dlouho bych si vyčítal, že jsem věděl, kdo vraždí, a nic jsem pro to neudělal. Nyní už s pocitem, že není Klein rolí, se směle mohu vrhnout k odříkávání desatera pátera Knoxe. Mám neodbytný pocit, že tenhle krimi počin by se neodvážil porušit žádné z nich, aniž by předem nevaroval diváky, že přece něco tak směšně debilního ani nemůže žádná pravidla porušovat. 0/10 ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

V kontextu české televizní tvorby je to minimálně obstojné, z širšího pohledu to již bohužel srovnání neustojí. Děj je překombinovaný, zvraty založené na podivných náhodách a k vyřešení všech zločinů dopomůže vyšetřovatelům něco z oblasti kouzel. Na tu mizérii scénáře je však film solidně natočen, překvapivě nenudí, což je ale především zásluhou zúčastněných herců. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Na to, že to má 80 minut, mi přišlo, že se to vleče jak smažený sýr. Ta rádoby cool režie a rádoby moderní music tomu taky nepřidaly. Cibulková zde pateticky přehrává. Jediní, kdo hrají tak nějak slušně, jsou Dvořák, Kanyza a Němec. Tohle že vyhrálo scenáristickou soutěž? To buď tedy vyhrál něčí kamarád, nebo je to v téhle zemi se scenáristy vážně mizerné. (Mimochodem, kdo čte detektivky, napadne ho kolem 20. minuty, jak spolu vše souvisí. :-)) Btw, zajímalo by mne, zda to byl úmysl, aby Kanyza vypadal jako Schimanski. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Tak proč jsi s nima na tý dovolený nebyl ?? Proč jsi jim nepomoh, ty nepostradatelnej fízle ??" Těžko hádat, zda ten detektivní román Viktorína Šulce platí za stejnou šmíru jako jeho scénář - Číst to opravdu nehodlám !! - byť oboje napsal v opačném pořadí, což už samo o mnohém svědčí, nicméně právě zde ten podivný slepenec zápletek platí vedle naprosto špatné práce castingu za hlavní potíž téhle tradičně jalové televizní krimi, v níž se autoři znovu marně snaží reflektovat současnou společnost.. Myslím, že právě dnes již režijně skutečně mrtvý Dušan Klein by neměl vycházet ze svého profesního hrobu, protože ten tu opět budí posměch diváka už jen těmi svými rádoby cool režijními kejklemi, a tak ve vesměs velmi špatně odehrané televizce zaujme snad jen kreace Daniely Kolářové či hudební podkres v podobě takřka kompletního alba Monkey Business, kteří to měli nakonec i s reklamou.. Velmi slabé.. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Tak si zas tak říkám, Česká tvorba nemá moc dobrých snímků poslední doby a tento není zas tak špatný. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Není to špatná kriminálka jak by mohlo napovídat zdejší hodnocení.Podle mě je příběh dobrý a určitě nevíte kdo je pachatel hned na začátku.Navíc se tu snoubí i vedlejší příběhy vyšetřovatelů,hlavně ten Jana Kanyzy,který zde předvádí poctivý výkon.Za mě celkově 70% a čtyři hvězdy. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Komplikovaný případ mě zaujal od první chvíle. A myslím, že postavu prvního mrtvého muže budu mít ještě dlouho před očima. Ten výraz - škleb a vytřeštěné oči... Brrr. Na českotelevizní poměry dobré a klidně se na tuhle kriminálku po pár letech kouknu znova. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Neměla jsem tušení, že je pod tímto kouskem podepsán zrovna Dušan Klein. Myslela jsem si, že je film mnohem staršího data výroby. Tipovala jsem začátek devadesátých let. Celkem příjemná televizní kriminálka. Totéž můžu říct i hlavní dvojici policajtů, kterou hraje Kanyza a Cibulková. Těm ty role slušně seděly. Kanyza opravdu svým zjevem připomína komisaře Schimanskiho. ()

type_B odpad!

všechny recenze uživatele

Ty vole! ČT, jděte do prdele s těmihle pseudopsychologickými detektivkami! Pane Klein, četl jste někdy Škvoreckého Nápady čtenáře detektivek? Nedá se na to dívat! ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Vy tam máte figur jak na orloji člověče!!! Plusoví jsou jen Monkey B. jinak hodně nemastná neslaná detektivka se spoustou linií a herců... ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

....pri tej biede čo sa toči v súčasnosti celkom dobrá detektívka,až na (asi povinné) trápne postelové scény a príšernú hudbu ,ktorá odpútava od deja. /Tá rodinná zápletka asi musela byť-ja by som to vydržal i bez nej- asi kvôli celkovej dĺžke filmu./ak trval len 81 minút bez toho rodinného....koľko hodinku ?...a to by bolo asi málo/ ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Na svůj "věk" působí film až příliš komicky, už samotný jméno Luďa Petrásek ve mně vyvolával úsměv. Nicméně, když Luďa Petrásek přepadával důchodkyně a prohazoval to těma moraváckejma kecama, tak to byla prdel. Pak moderní teenageři případ vyřeší tím, že se ve 20 letech šukaj po opuštěných syflbarácích se sluchátkama od walkmanu na uších a pachatele zahlédnou... Kromě toho je ve filmu věčně otravná semetrika Kolářová, takže bacha. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Laciné, seriálovské, odfláknuté a předvídatelné. Ve chvíli kdy jsem při výslechu Oty Brouska ml. uviděl mikrofon, bylo mi jasno, s tímhle snímkem si nikdo nedal moc práce. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Poměrně povedená televizní kriminálka, kterou režisér Klein také slušně obsadil. Díky zajímavému scénáři děj celkem rychle ubíhá, nicméně Kleinovy typické shrnující okecávačky na konci, jak detektiv došel k rozuzlení případu, nezachránila ani rádoby závěrečná akce, která budila spíše úsměv, než napětí a skončila dříve, než začala. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Dusan Klein si libuje v prekombinovanosti deje, cimz jeho filmy trochu ztraci. Nakonec vsak pribeh do sebe zapadnul a nenudil. Zajimave postavy, Cibulkovou mam rad, zde vsak dost prehravala. Na televizni film to neni spatne. ()

Reklama

Reklama