• Enšpígl

Pozor komentář obsahuje spoiler, ale jinak to bohužel nejde. Snaha o kvalitní kriminálku s nečekaným odhalením naráží na herecké obsazení. Snad i batolata v naší zemi vědí, že Rudolf Hrušinský je pan herec, kterýho by si žádnej rejža ani nedovolil oslovit s nějakou bezvýznamnou rolí recepčního v ubytovně a tady jí pan Hrušinský hraje a jelikož Jaroslav Satoranský je policajt, hádejte kdo asi tak bude ten "nečekanej" hlavní padouch ? Ach takováhle trapná fópa a jak se ten film snaží tvářit tajemně, věčná škoda. Navíc ať hraje Jaroslav Satoranský sebelíp tahle role pro něj prostě nebyla. Detektiv v jeho situaci má vyznívat nejednoznačně, ale pan Satoranský působí tak dobráckým dojmem, že bych se ani nedivil kdyby pro záchranu demokracie v Bělorusku natrhal Lukašenkovi pampelišky v domění, že z něj udělaj druhýho Dalaljámu. Chtělo to Delona, to byl herec jak vyšitej pro podobný role. Vlastně to chtělo úplně jinej konec, aby celej příběh měl ty správný grády a podpořil to o co se celou dobu snažil.(21.2.2011)

Scénář: Vladimír Körner. Opravdu nic převratného ani nového, avšak docela nečekané rozuzlení této jinak podprůměrné více žánrové kriminální detektivky, povyšuje tento film na takový lepší průměr. Satoranský s Řehořem pro ně v docela nezvyklých rolích, odvedli kus dobré práce. Rudolf Hrušinský jako rozšafný správce Weiss opět nezklamal, a jeho záhadná dcera Květa (Zuzana Cogánová-namluvena Jorgou Kotrbovou) mě také docela příjemně překvapila..Pozorný divák si jistě všiml v malé skoro epizodní roličce mladého Marka Ebena.(14.10.2007)

Dost dobré krimi, určitě jedno z těch lepších ze 70. a 80. let. Příběh nenudí, máme zde přepadení poštovního vozu, jednu vraždu, druhou vraždu, zajímavé pátrání a odhalení. Dost dobrý film s dobrým Jaroslavem Satoranským, Rudolfem Hrušínským a Zdeňkem Řehořem v hlavních rolích.(4.8.2006)

Rudolfa Hrušínského mám zafiksovaného v rolích flegmatika, povaleče a role detektiva je pro mne k němu prostě nesedící... - 17. 8. 2011 - 60%(29.12.2011)

Další z povedených čes.krimikusů...(28.7.2008)

Ha ha , nejvíc mě bavilo jak se Satoranský nechá celou dobu balamutit gangsterem Hrušínským, který mu nenápadně strká do postele svoji pěknou dceru a ještě ho neustále oslovuje "milej zlatej".(24.7.2007)

Krimi nadprůměrná především obsazením (Satoranský, Hrušínský) a vykreslením postav.(13.7.2008)

Ničím vyjímečný kriminální film, kterých bylo ve své době natočeno poměrně dost. Atraktivní pro mě byl jen díky Jaroslavu Satoranskému.(3.5.2010)

Vcelku taková obyčejná kriminálka 70. let na sobotní odpoledne lehce po obědě. Pokud je nálada, nezklame.(31.3.2008)

Nic nového pod sluncem, nedělní oddychovka s dobrými herci. Ale když někdo řekne Hrušínskému soudruhu, tak mi z toho je na blití.(14.10.2007)

• pávek

Hudba: Zdeněk Marat(20.2.2009)

Podle mě jde o dobrou detektivku s naprosto nepředvídatelným dějem. Skvěle jsem se pobavil. 66% hvězdiček(20.2.2011)

• zette

Spise podprumerna detektivka s velmi pomalym tempem. Tradicne vyborny Hrusinsky v male roli. Prijemne prekvapil take Satoransky. Velmi dobra hudba, prumerny scenar a spatne dialogy.(20.2.2011)

Zábavná kriminálka s jednoduchou zápletkou. Lepších 60%.(30.4.2009)

Poprvé mě tento film moc nebral, ale časem nastalo zjištění, že se jedná (v porovnání s jinými kousky) o docela slušnou kriminálku. [6/1O](21.4.2007)

No možno niekoho urazím, ale ja tento film mám rád. Páči sa mi hudba vo filme. Dnes keď to pozerám , tak je to krásne retro : tá krásna Škoda 100.... A nesmiem zabudnúť aj na výborný výkon R.Hrušínského.... 60%.(15.10.2010)

• Grafito

Fušeřina.. nablblý scénář, toporné herecké výkony (obzvlášť Satoranský se překonává), režie Dušan Klein.. ble..(26.4.2009)

• RomanHyde

Velmi nevyvážený snímek, který díky tomu místy působil až legračně. Hned úvodní scény daly naznačit, že nepůjde o zcela homogenní celek. Velmi kontrastní k tomu co se dělo na obrazovce byla hned v úvodu hudba . Hudba byla hezká, ale naprosto se nehodila k "obrázkům". Stejně i herecké výkony a obsazení byly dosti křiklavé. Drželi se Satoranský a Hrušinský, ovšem zbytek ansáblu to spíše kazil, stejně jako hloupé dialogy a ve finále i rozuzlení. Todle se moc nepovedlo, přišlo mi to, jako by Sázka na třináctku byla spíchnuta příliš horkou jehlou..(23.7.2011)

• zdenny

Ta samá ideologie jako u majora Zemana. Komunisti měli jen chytré, poctivé a čestné policajty, kteří dokázali rozlousknout každý případ. Nevím proč mi každý film tohoto typu zavání neuvěřitelnou propagandou.(2.5.2010)

• pulnicek

Typická uzívaná Kleinova režie a nemastný neslaný scénář a příšerné dialogy.Myslím že sem na nic nezapomněl.Snad jen Maratova zajímavá hudba, která ale působí rušivě, protože se nehodí k sledovnanému..Takž kalamita pan Jonáš..(14.2.2011)