Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nedaleko městečka Kostelec dojde k přepadení poštovního vozu, při kterém pachatelé ukradnou dva a půl milionu korun. Případ se místním policistům nepodaří vyřešit. Z pražské kriminálky proto po nějaké době přijede mladý a schopný poručík Charvát (J. Satoranský). Zatímco se seznamuje s okolnostmi případu a s nalezenými důkazy, naváže známost s pohlednou Květou (Z. Cigánová), dcerou správce ubytovny Weisseho (R. Hrušínský). Komplikovaný vztah, který mezi oběma milenci vznikne, si nijak nezadá se složitostí kriminálního případu, jenž Charváta do Kostelce přivedl. Vše se začne ještě víc zamotávat, když kdosi brokovnicí zavraždí místního rváče a opilce Maláska (R. Přibil). Ten je totiž ve skutečnosti Květiným manželem. A jeho smrt podle Charváta souvisí s poštovní loupeží… (Česká televize)

(více)

Recenze (102)

troufalka 

všechny recenze uživatele

"Jo to máte těžký pánové, žádnej mužskej není tak chytrej, aby nebyl blbější než kterákoliv ženská."                         Bohumil Šmída nikoliv jako Pacínek, ale jako spisovatel Vítek stíhající sociální lumpárny. Ovšem jeho výstupy si s těmi pacínkovskými nezadají a výrazně okoření poněkud vleklý děj.                                                                                            "Myslel jsem si, že jste toho napsal víc, ale v Praze mi řekli, že váš průměrný příjem je 15000,- ročně."                           "No prosim, nevinej a eště chudej. A takovýho zavřete. To sou právě ty sociální lupárny." ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pozor komentář obsahuje spoiler, ale jinak to bohužel nejde. Snaha o kvalitní kriminálku s nečekaným odhalením naráží na herecké obsazení. Snad i batolata v naší zemi vědí, že Rudolf Hrušinský je pan herec, kterýho by si žádnej rejža ani nedovolil oslovit s nějakou bezvýznamnou rolí recepčního v ubytovně a tady jí pan Hrušinský hraje a jelikož Jaroslav Satoranský je policajt, hádejte kdo asi tak bude ten "nečekanej" hlavní padouch ? Ach takováhle trapná fópa a jak se ten film snaží tvářit tajemně, věčná škoda. Navíc ať hraje Jaroslav Satoranský sebelíp tahle role pro něj prostě nebyla. Detektiv v jeho situaci má vyznívat nejednoznačně, ale pan Satoranský působí tak dobráckým dojmem, že bych se ani nedivil kdyby pro záchranu demokracie v Bělorusku natrhal Lukašenkovi pampelišky v domění, že z něj udělaj druhýho Dalaljámu. Chtělo to Delona, to byl herec jak vyšitej pro podobný role. Vlastně to chtělo úplně jinej konec, aby celej příběh měl ty správný grády a podpořil to o co se celou dobu snažil. ()

Reklama

Heavyman 

všechny recenze uživatele

Kuba to dal opět dohromady s Hajným a za kibicování bolševickýho majora vyšetřuje případ přepadení poštovního auta. Je to případ komplikovanej a čert mu ho byl dlužnej, jelikož se zaplete s povětrnou ženuškou, která je úplně labilní. Celou dobu řeší dilema zda zůstane čestným příslušníkem a nebo se nechá oblbnout úplně. V mezi pauzách řešení dilematu jí klátí na ubytovně jejího fotra, který zase rád sází tickety. Všechno se všemožně zamotává a rozmotává a svým způsobem vytváří nenudící krimi zápletku. ()

sharka.68 

všechny recenze uživatele

Mám tuhle kriminálku ráda. Nejlepší role zde hrají Zuzana Cigánová, dabovaná Jorgou Kotrbovou (moje oblíbená Terina z Romance pro křídlovku) a Zdeněk Řehoř....Satoranskej je zase prostě moc hodnej...a když se objeví B.Šmída, vždycky mi naskočí - Mlíko, Pacínek a pan Louskáček ;-) a konečně úžasná Maratova hudba... ()

otík 

všechny recenze uživatele

Divný film s klasickým scénářem, ale ještě divnějšími postavami i scénami. Občas jsem vůbec nerozuměl hlavnímu hrdinovi, na filmovém zpracování je strašně moc vidět, že se to dělalo postaru, dlouhé bezvýznamné pauzy, střihy bez předchozího ukončení scény. Přitom příběh celkem klasický - přepadení bankovního vozu, pár podezřelých, hlavní záporák spíše nejasný, femme fatale tam také nechybí. Celé je to ale prostě podprůměrné. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Železniční přejezd je u obce Porostliny. Dům pana Maláska (René Přibil) se nachází v Mochtíně. Silnice na konci filmu se nachází u obce Sobětice. [Zdroj: filmovamista.cz] (SONY_)
  • Filmovalo se mimo jiné i v Praze na Novém městě. (M.B)

Reklama

Reklama