Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na počátku případu stojí anonym, který upozorní policii na příliš nákladný život Dagmar Králové, laborantky Chemotexu. Ta zjistí, že dívka si opravdu žije nad poměry a až příliš často objíždí hotely v okolí, kde se však nikdy dlouho nezdrží. Kapitán Záruba se rozhodne ženu předvolat a záležitost s anonymem ukončit. Králová má mezitím ostrou hádku s inženýrem Vaněčkem, který si v domku na předměstí zřídil pokoutní výrobnu alkoholu. Příčinou je mentálně opožděný řidič Eda Pelc, který přivezl kradené zásoby čistého lihu až k němu na dvorek. Ten cestou zpátky zastaví stopařce, kterou začne obtěžovat a když se dívka brání, nešťastnou náhodou ji uškrtí bezpečnostním pásem. Když se Králová zmíní o svém předvolání, vyvolá tím mezi všemi, kdo se na nelegální výrobě a prodeji alkoholu podílí, zmatek a ředitel hotelu Černý, který je šéfem celé bandy, se rozhodne výrobu ukončit a všechny zásoby zničit. Další den ráno je poblíž místa, kde policie nalezla zavražděnou stopařku, objevena druhá mrtvá žena, Dagmar Králová. Zpočátku se sice zdá, že obě zabil stejný pachatel, tuto domněnku však vyvrátí pitva. A tak se rozjíždí pátrání po dvou vrazích, jehož prvním výsledkem je odhalení pokoutní výroby alkoholu. Od té chvíle je už jen otázkou času, kdy si kriminalisté dají všechny části mozaiky zločinu dohromady a odhalí pachatele. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Zajimava detektivka s krasnou Reginou, bizarnim Labusem, a spoustou dalsich hvezd a krasnych zen...Dale mne zaujal Hlusicka jako detektiv (dokazu si ho predstavit v klobouku, s cigarem, a v plasti s vyhrnutym limcem v lecjakem hollywoodu), a taky Viera Strnisková a jeji temna postava rezignovane zeny ...pribeh dvou vrazd neni zas az tak zamotany a standardni divak asi celkem brzo pochopi, ktera bije... Nicmene film udrzel moji pozornost az do konce, a nejen proto hodnotim jako nadprumer. Docela doporucuju, minimalne jako peknou cernobilou oddychovku. Pro fajsmekry povinnost. :-) ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Detektivka nikoliv špatná, ale průměrná, prostě v té době se točily příběhy lepší a hlavně zajímavější. Pokoutní výroba lihovin je téma, které se o několik desítek let později dostalo cti, že byla středem pozornosti naší společnosti, ale existovala už tenkrát, kdy se o ní mnoho nemluvilo. O tom, že Králová byla nebezpečná pro své okolí od okamžiku, kd se o ní začala z úplně jiných příčin zajímat Bezpečnost, bylo zřejmé každému divákovi. A že vražda náhodné stopařky (Valerie Chmelová byla velmi podobná Rázlové) vyšinutým chudákem, toužícím marn po sexu, nemusela vůbec souviset s vrždou druhou. Ž jsem ten film už kdysi dávno viděl, vzpomněl jsem si až tehdy, když Eda Pelc lezl na komín a kriminalista Jelínek se za ním vydal na vysouvacím žebříku... ()

Reklama

Hennes 

všechny recenze uživatele

Kriminálka sedmdesátých let, která patří k těm méně vysílaným. Ač se nejedná o převratný snímek a je to poměrně jednoduchá zápletka, je to taková pohodovka nedělního odpoledne. Výborné herecké obsazení a hubený Jiří Lábus v záporné roli, která je ale jiný "šálek" než Rumburak. V dnešní době, kdy proběhla republikou metanolová aféra s mnoha mrtvými, je tento snímek obrázkem o tom, že kšefty v této oblasti, tu kvetly již dávno. Vše doplněno neustálými záběry kamery na dekolt Reginy Rázlové. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Hodně špatný film. Nejenom, že honí několik zajíců (tedy hned několik trestných činností), ale neoplývá uvěřitelností ani dobrou výstavbou děje. Třeba samotná královna má být asi femme fatale, ale protože nemá prostor, ani situace, kde by to prokázala, hraje ji Regina Rázlová naprosto bezradně a unudeně, protože sama neví, co si s postavou počít. Lábus dostal standardní nálepku divnočlověka. Menšík, Somr apod. hrají svůj uměřený standard a těm asi člověk nejvíc věří jejich "podnikání". Spousta dobrých herců se zde jen mihne - třeba Kodet; ale i Kanyza má snad jen dvě věty. Policisté se chovají jak pitomci. Vyšetřují vraždu mladé dívky, a když jim táta jiné dívky přijde nahlásit, že holka nebyla doma, místo aby zavětřili, odbudou to vágním tvrzením že holka přijde. Asi jedinou kuriozitou filmu je několik písní v podání Olgy Blechové (na sólovou kariéru podle mne fakt neměla), která zde i hraje (a snaží se vystavit jednu chvíli v garáži i nějaké své přednosti). Jediná dobrá replika - "Měl jste k ní vztah jako k tomuhle vašemu saabu." - "To ne. U něho si provoz platím sám." ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Výborná detektivka, která dostává místy až "westernový" náboj (zpocené upřené pohledy), který samozřejmě při dalším střihu na uklízečku s vysavačem mizí, ale co z toho, natočené to je pěkně. Navíc Jiří Lábus potvrzuje, že už od svých prvních filmových rolí (tady mu je kolem 23 let) předvádí zapamatováníhodné výkony. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Filmovalo se v Čáslavi, Dobříši, Benešově a Děčíně. (M.B)

Reklama

Reklama