Reklama

Reklama

Earth: Den na zázračné planetě

  • Česko Země - Den na zázračné planetě (více)
Trailer 2
Dokumentární / Rodinný
Velká Británie / Čína, 2017, 95 min

Obsahy(1)

Snímek z produkce BBC Earth Films, tvůrců Zázračné planety (od r. 2006), představuje divákům všech věkových kategorií nezapomenutelné hrdiny: mládě zebry, snažící se překonat rozvodněnou řeku; pandu, která usměrňuje svého hravého potomka; rodinu vorvaňů, s oblibou pospávající ve svislé poloze; lenochoda toužícího po lásce a mnoho dalších. Během jediného dne putujeme spolu se sluncem od nejvyšších hor k těm nejvzdálenějším ostrovům, z hlubin exotické džungle až do labyrintů velkoměst. V každém koutě Země nacházíme fascinující obyvatele, k jejichž dobrodružstvím se díky revoluční technologii dostáváme blíže, než jsme si kdy dokázali představit. (Aerofilms)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (90)

RyanRainheart 

všechny recenze uživatele

Lidi si tady stěžují na komentář od Ivana Trojana, ale já musim bohužel konstatovat, že anglický komentář od Roberta Redforda mě zklamal na celé čáře. Co to jako bylo? Nemastné, neslané s nuhňavou angličtinou, které nebylo rozumět. Z tohoto důvodu srážím hodnocení a raději si znovu pustim Planetu Zemi 2 s úžasným komentářem od Davida Attenborouga. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Nádhera... Tyhle obrázky prostě můžu. Stejně jako u celovečeráku EARTH, tak i tohle je pohled na matičku přírodu v tom nejlepším světle. Vůbec mi neva, že se tady nestřílí a že tady nepobíhaj roboti :o). Tohle je na ty večery, kdy si cheš pustit něco, u čeho nemusíš vůbec myslet, jen se necháš unášet krásou přírody. Za mě asi nejvíc tancující medvědi, který se drbou o stromy a do toho fakt fajn song :o). Vůbec nechápu, jak jsou některý záběry vůbec možný natočit, ale je to krása! ()

Reklama

nonick1 

všechny recenze uživatele

Váhání mezi třemi a čtyřmi hvězdami, ale natočit mimořádné záběry denních i nočních zvířat v přírodě je sakra těžká práce. Škoda, že člověk už spoustu podobných snímků viděl (právě z produkce BBC), takže přijít s něčím novým je těžké, ne-li nemožné. Možná by pomohl jiný střih - podle mě je tu až příliš času věnováno třeba vyhladovělým hadům na Galapágách, zatímco se do filmu nedostala jiná zajímavá zvířata. Trojan coby komentátor nevadí, jeho komentář je oproti Hanákovu "Příběhu lesa" zlatý... Mimochodem: v závěrečných titulkách mě hodně překvapil lví podíl čínské strany na realizaci filmu... ()

mikinhoo 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že moc pěkný dokument. Záběry jsou naprosto úchvatné. A skvělý komentář pana Trojana nenásilně seznamuje diváky se zázraky přírody. Logicky navazují záběry podle různých biotopů v závislosti na čase a ve výsledku to dá celek, který opravdu za to stojí vidět v kině. Myslím, že by se na film mělo chodit povinně, aby lidé lépe vnímali to, co je kolem nás tak krásné, a co pokládají za tak samozřejmé. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Nádherný dokument se spoustou zajímavých informací, nevěděla jsem, že by včela mohla zaútočit na kolibříka, netušila jsem, že se žirafí samci perou a mláďata leguánů bojují o život ihned po vylíhnutí, krása i krutost každého dne.. Nade vší pochybnost potěšení pro oko a naše krásná Země za doprovodu podmanivého hlasu Ivana Trojana, kterého mám ráda, tak jsem si to naplno užila od začátku do konce.. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (3)

  • Při natáčení se nikdy nestalo, že by jakékoliv zvíře na štáb zaútočilo. (Will_X)
  • Tvůrci natočili přes 60TB dat (přes 12 765 DVD). Ty se „sestříhali“ do současného filmu za 3 roky. (Will_X)

Reklama

Reklama