Reklama

Reklama

Zpátky na nohou

  • Velká Británie Finding Your Feet (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když Sandra Abbottová (Imelda Stauntonová) zjistí, že ji manžel (John Sessions) po čtyřiceti letech začal podvádět s její nejlepší kamarádkou (Josie Lawrenceová), hledá útočiště v Londýně u své odcizené starší sestry Bif (Celia Imrieová). Tyhle dvě snad nemohly být rozdílnější - Sandra si vedle své přímočaré a svobodomyslné sestry, která holduje randění, připadá jako v jiném světě. Což je ale přesně to, co teď Sandra potřebuje. A tak se svou sestrou nechá neochotně přihlásit na místní lekce tance, kde postupně začne nacházet nejen pevnou půdu pod nohama, ale také milostný vztah poté, co se seznámí s Bifinými přáteli Charliem (Timothy Spall), Jackie (Joanna Lumleyová) a Tedem (David Hayman). Tato rozmanitá, vzpurná a energická skupina Sandře ukáže, že důchod je ve skutečnosti jen pouhý začátek, a že rozvod může být novým impulsem pro lásku a lepší život. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (11)

mirkath1 

všechny recenze uživatele

Jsem právě ve věku hlavních hrdinů, teda 60+ a začínám mít pocit, že jsem pár desítek let taky zahodila. Pravdou je, že člověk už v určitém věku má strach něco zkoušet. Věřte tomu, že starší lidé v UK takhle opravdu žijí a nikdo je nesoudí. Jsou otevření a přátelští, znám z vlastní zkušenosti.  Všude existují různé podniky i s hudbou, kde přijdete a můžete se bavit s kým chcete. Jakoby všichni byli vaši dávní kamarádi. Je to super. Žije tam má kamarádka a dokonce se tam i vdala a to po 50tce, takže jsem tam párkrát byla na dovolené. Věřte, že starší lidé nejsou k politování, ba naopak. Když už se k něčemu odhodlají, jdou za tím. Zde píšící o  geriatricích si zřejmě myslí, že v určitém věku se o sexu nemluví a to je velká chyba. Nebo o životních změnám a mnohým připadají směšní, no přátelé věřte, že i vy nemládnete a jednou budete tím směšným staříkem i vy. ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Podobné filmy s klasickým príbehom sme už videli veľa. Tento ďalší v rade je však trošku iný. Skvelí a skúsení herci (a hlavne herečky) z Anglicka, veľmi pozitívne naladení starší ľudia a malé „reálne“ kúsky zo života sú hlavnými dôvodmi, že tento snímok je tak trošku lepší ako ostatné. Malý, ale veľmi sympatický film (a to napriek tomu, že verne kopíruje staré známe „klišé“ schémy). P.S.: Pekný „skok“ na záver. Osobné hodnotenie: 81% (****) ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to jeden z každoročních britských lehkých zábavných filmů. Tato typická romantická komedie s mnoha klišé. Ubohá chudá dáma Sandra Abbott prožívá takzvané "zlaté roky". První půlka je bystrá a zábavná, druhá familiární a manipulativní. ()

Galerie (38)

Reklama

Reklama