Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Majitel cirkusu Max Medici (Danny DeVito) pověřuje bývalou hvězdu Holta Farriera (Colin Farrell) a jeho děti Milly (Nico Parker) a Joe (Finley Hobbins), aby se starali o novorozeného slona, jehož nadměrné uši jsou k smíchu publiku ve slávě upadajícím cirkuse. Ale poté, co se zjistí, že Dumbo umí létat, zažívá cirkus neuvěřitelný návrat. Zároveň se o Dumba velmi zajímá podnikatel V.A. Vandevere (Michael Keaton), který angažuje „podivného tlustokožce“ pro svůj nejnovější zábavní podnik Dreamland. Dumbo stoupá na vrchol slávy díky společným vystoupením s okouzlující a okázalou královnou vzduchu Colette Marchantovou (Eva Green). Záhy však Holt Farrier zjišťuje, že pod nablýskaným povrchem zábavního podniku Dreamland, se skrývá nejedno temné tajemství. (Falcon)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (236)

vurhor 

všechny recenze uživatele

Za normálních okolností bych se tomuhle vyhnul velkým obloukem, ale Timu Burtonovi prostě nemohu odolat. Zároveň si ale škrábu hlavu nad tím, proč se zrovna on pro něco takového upsal. Upřímně musím říct, že vůbec nejsem fandou tohoto rozjíždějícího se trendu filmování populárních kreslených disneyovek do live action formy. Originály to tak okrádá o jejich jedinečnost, plus kdyby se jednalo jen o pár snímků, mávl bych nad tím rukou, nicméně se zdá, že po Krásce a Zvířeti, Dumbovi, Lvím králi a Aladinovi se bude ještě pokračovat... Dumbo se navíc odehrává v extrémně nesympatickém prostředí (cirkusu), díky čemuž si člověk ani nenajde cestu k hlavním hrdinům, kteří jsou chodící ztělesnění pokrytectví - sere nás, že Dumbovu mámu prodali zlému Michaelu Keatonovi, protože to se zvířátkům nedělá, ale nutit opici nosit ženský hadry a v rámci show ji umístit nad šlehající plameny, tak to je samozřejmě oukej. Z typického stylu Burtona tu najdete kulový. Možná tak maximálně Elfmanova hudba, ale tím to končí. Výprava je krásná, plus obecně pro caparty to bude asi žůžo podívaná, ale je to zároveň neskutečně generický a všední. O to víc mě mrzí, že to vzešlo z Burtonovo režie, člověk by čekal od takového pardála něco více. Jednoznačně nejhorší Burtonův film, co jsem viděl. Možná protože i tak trochu působí, jako kdyby byl Burton do jeho tvorby ukecanej. Aspoň že na tu Evu Green se dobře koukalo. Slabší 3* ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $170miliónovTržby USA $114,766,307Tržby Celosvetovo $238,518,314Tržby za predaj Blu-ray v USA $17,507,280Tržby za predaj DVD v USA $10,395,441║ Riadne vyprchaný Burton, akoby sa tu po celý čas hľadal. Filmová spoločnosť Disney začína byť čoraz viac sterilná, bez iskry, bez lepšieho nápadu, točia fakt len zbytočnú rutinu. Herci sa snažia, detská roztomilé, aj Colin Farrell to ťahá, o tom niet pochýb ale vo výsledku to aj tak nepridá nič na vyše. /60%/ ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Tim Burton, kterého jsme měli tak rádi, je pryč. Zdá se, že nenávratně. Ona už Alenka byla zoufale sterilní a málo osobitá, navíc umělá a zmatená. Stejně jako jeho následující kousky. Divnou nudu předkládá i nyní. Kdysi ujetý, barvitý, fantazijní a nápaditý režisér je v posledních letech už pouze (místy) ujetý. Animák z roku 1941 patří mezi disneyovskou klasiku. Na slona s velkýma ušima vsadí majitel cirkusu Danny DeVito a cirkusová hvězda (navrátivší se invalida z války) Colin Farrell a jeho dvě jakž takž roztomilé děti. Jenže majitel zábavního Dreamlandu Michael Keaton cítí z létajícího slona zlaťáky. Digitální Dumbo je docela fajn, s lidskými postavami je to horší. Prakticky totiž nezaujmou. Jsou jednotvárné, u žádné nezaznamenáme nějaký hlubší vývoj. Chybí humor, chybí energie, teploučké rodinné scény podivně střídá zbytečně vážná atmosféra. Opětovné shledání pánů Burton-DeVito-Keaton, kteří spolupracovali na Batmanovi, neuhodí na správná místa. Jasně, každý si něco najde, ale dřív u Burtona platilo, že si i druhý nebo pátý den na něco vzpomenu. Tady nikoliv. On už jednoduše onomu blyštivému průmyslu pouze otrocky slouží. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem být na Tima nasrán, že zase točí Disney koninu. A nejlepší časy Tima Burtona opravdu skončily společně s Temnými stíny v roce 2012. A Dumbo, ačkoliv to zcela ani náhodou není ani trochu Tim Burton, jak ho máme rádi, musím konstatovat, že Dumbo mně nakonec dostal. Na rozdíl od Alenky, na kterou se s odstupem času už pomalu ani nedá dívat, Dumba rozhodně prověří čas, a úspěšně. Dumbo je neskutečnej roztomilouš, dětští herci jsou skvělí, a hvězdná čtyřka Farell - Green - Batman - Tučňák (a ten zejména) je v absolutní formě. Příběh je typický, rozhodně není nijak originální, ale na konci je tak neskutečně dojemný, že jsem se zas rozbrečel. A právě proto dávám Dumbovi nakonec pět hvězd, i když si je Tim Burton nezaslouží. Ale ten film je natočený krásně a já mám z toho filmu ohromnou radost, protože ten mix napětí, humoru a dojetí je tady namíchaný fakt krásně. Dumbo je ultra cute, a nebýt Baby Yody o pár měsíců později, neměl by v dobývání lidských srdcí nejmenší konkurenci. Až to bude v televizi, tak chybět rozhodně nebudu. A teď už natoč něco pořádnýho, Time! 95%. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak, patrně nejhorší film Tima Burtona už mám za sebou (snad i animovaný Frankenweenie nebo Big Eyes mi přišlo lepší), zároveň jeden z nejzbytečnějších (a snad i jediný, který kdy uvidím) remaků všech dob a ještě štěstí, že jsem měl chuť dneska večer na něco echt nenáročného, jinak by mi ten film v počítači strašil další měsíc. Teď už mě od Burtona čekají jen Temné stíny a doufám, že aspoň na ty 3* u mě skončí. Originální animák už si pamatuji jen zběžně, pouze děj a tu kultovní, často parodovanou scénu s růžovými slony, nicméně mám pocit, že byl vyprávěný hlavně z pohledu Dumba a zvířata v něm mluvila. Tady zvířata nemluví a hlavními postavami jsou nějaká otravná děcka, na která jsem si sice ke konci naštěstí zvykl, ale sympatické mi ty postavy nebyly ani náhodou. A nejen tyhle, drtivá většina z nich. Hlavně ze začátku mě ten film silně iritoval, protože kromě otravných hlavních postav tu bylo víc kýčovitých a přebarvičkovaných obrázků jak v Pevném poutu (a to už je co říct) a klišovité, těžce vynucené vztahy mezi postavami a vlastně to platí i o povahách jednotlivých postav. Pak se to sice postupně začínalo zlepšovat a jakmile se tam objevil Dreamland (který jako jediný (+ kancelář vlastníka) připomene styl Tima Burtona, jinak je to jakýsi typický Disneyovský kýč) a Eva Green, bylo to dokonce koukatelné. Zázrak to nebyl ani tak, kýče a klišé tam pořád nebylo málo a humor se nedostavil skoro vůbec, ale aspoň to ušlo. Na víc jak dvě to ale stejně nevidím a názor na zbytečnost tohohle filmu jsem vůbec nezměnil. I když to asi chápu - Disney může znovuobnovit merch na Dumba a děcka ho budou chtít jako plyšáka, protože se ho snažili udělat co nejvíc loztomilého... Btw, ta kultovní scéna tu vůbec není, jen zde na ní je takový slabý (snad bych až řekl "cenzurovaný") odkaz. Slabé 2* ()

Galerie (51)

Zajímavosti (8)

  • Eva Green se bojí výšek – během natáčení dokázala překonat svůj strach, a to za pomoci profesionálního umělce, který ji trénoval v jejích kaskadérských kouscích. (ČSFD)
  • Speváčka Aurora naspievala cover verziu piesne "Baby Mine", ktorá bola použitá v traileri k filmu. Jej verziu však nakoniec vo filme nepoužili a nebola ani na oficiálnom soundtracku. (Mandragor)
  • Natáčení začalo v červenci 2017, natáčelo se v Anglii (Buckinghamshire a Bedfordshire). (Varan)

Související novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Reklama

Reklama