Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 10 (1981) (série)


Záhada u půdy (S10E16)

(epizoda)
Komedie / Krátkometrážní
Československo, 1981, 13 min

Obsahy(1)

Není vražda jako vražda... Rodina se vrací domů a syn Lukáš (L. Bech) upozorňuje, že z půdy jde nějaký zápach. Otec (V. Hašek) tam objeví „mrtvolu" a zavolá policisty. Jenže muž (V. Sloup) je živý! Navštívil totiž sousedy, kteří nebyli doma, a při čekání usnul... (Česká televize)

Recenze (9)

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Záhada u půdy znamená, že se tam valí vožralej Václav Sloup, kterej tam usnul a zpočátku je považován za mrtvolu, protože syrečky co má v brašně, smrdí ostošest. Jééé, to je ale sranda! Tohle nezachrání ani létající Čestmír. ()

kingik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Toho léta bylo takové vedro, až syrečky zapáchaly jako...jako...mrtvola. A ejhle, jedna taková "mrtvola" se povalovala u půdy, až se z ní vyklubal bodrý Václav Sloup. Určitě se nejedná o žádný scenáristický zázrak. Rodinka, co na mrtvého zavolá příslušníka s kriminalistickým týmem, není nijak zajímavá. Jistě, je znát, že byla pokrokového smýšlení, neb nepříjemný odér, co se od půdy linul, jí něco připomínal, jinak ničím nevynikala. Hašek, Hadrbolcová a Bech mohli být vzorem ostatním socialistickým okopům. A střelou ze zastávky trefili syreček. Pointa je typicky poplatná době, je možné, že toho roku nebyly k sehnání syrečky. Tudíž se po zjištění, co skrývala taška pana Kadlece za obsah, všichni protirežimně zaradovali. Rodina až do 89 měla přísun pálenky a syrečků, navíc získala kamaráda, který nepráská. Ano, povídka je natočena tak, že je uvěřitelná. Jenže její obsah už není tak velkolepý, abych hodnotil závratně. V podstatě poměrně zatuchlé syrečky. 4/10 ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Největším problémem této povídky je, že v obsahu je prozrazeno opět téměř vše. Jediné, co nevíme, je zdroj zápachu. Bohužel, obsah jsem si přečetl předem, jinak bych se snad i bavil. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když vidím v programu mnou dosud neviděný díl Bakalářů rozšíří se mi zorničky, tep se zvýší na maximum a jsem plna očekávání věcí nadcházejících... Jenže pak přijde nějaká takováhle blbost a je to v háji. Holt, z ho*na bič neupleteš, takže ani slušní herci nic víc z tak slaboučké zápletky vypotit nemohli. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama