Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aladin je vzrušující příběh o okouzlujícím pouličním zlodějíčkovi Aladinovi, kurážné a cílevědomé princezně Jasmíně a džinovi, který je dost možná klíčem k jejich budoucnosti. Film režíruje Guy Ritchie, který do pohádkového přístavního města Agrabahu vnese svižnou a strhující akci. (Falcon)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (556)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ako Disneyovka fajn, ale ako film od Guya Richtieho by to mohlo byť aj lepšie. Nieje to čista Ritchieovka ako uňho býva zvykom, no ten režisérsky rukopis je tam cítiť trošku v tých dialógoch a strihu. Tak či tak je to celkom zábava. Príbeh síce ničím nestrhne (čo je ale u Disneyoviek bežné) a tak isto ani záporna postava Jafara ničím nezaujme. Aladin ma tromfy niekde ide. A to v tanečných scénach a v hercoch. Egyptského Aladina Mena Massouda síce nepoznám, ale celkom mi tam zapasoval, tak isto aj krásna Jasmína Naomi Scott, no najlepšou postavou je tu Džin v podaní Willa Smitha, ktorý po dlhšej dobe zas pričuchol k roli, ktorá mu neskutočne sedí. Džín je tu ten najväčší vtipálek, najlepší kamoš a najlepšia postava skratka. K plusom si pritajme ešte drahú a nádhernú výpravu, kostýmy, či opäť skvelú hudbu od Alana Menkena. Fajn zabavička. Oblúbený soundtrack: Speechless (Full), The Wedding, Friend Like Me (Finale). 75% - 4* ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Aladin je zkurvený terorista, představující pro pomalu degenerující světovou kulturu úplně totéž, co Binládin pro Světové obchodní centrum. A Guy je Vpitchie! Úplně! Pohřbít totiž svůj dřívější talent, jedinečný styl a nespornou originalitu komerčním zaprodáním se nejhoršímu rakovinotvornému kurviči dětského vkusu, který to opět bez skrupulí napálil tupým, prázdným, povrchním, ale mohutně přebarvičkovaným Boeingem plným zubokazných máršmelousů rovnou do křivozubých úsměvů mongoloidních diváků, to je přinejmenším ukázka ztráty sebeúcty na úkor hrabivé bezcharakternosti za každou cenu, nebo zoufalství. Kdejaký Sindibád, jakož i původní příběh Aladina, vám potvrdí, jak jsou Pohádky tisíce a jedné noci rozmanité, mnohdy napínavé a plné fantazie, ovšem Globální degenerátor zase vyplodil jen umělohmotný vykrmovač korporátního prasátka, ze kterého by Šehrezáda z fleku hodila sultánovi kosu na turban. Plytký až dementní buzikál „Na pandžábské svatbě 3“, kde se tři čtvrtiny hrací doby jen nějaký mimořádně odpudivý a nesympatický cigoš úlisně snaží v paláci zasunout svůj hnusně pokřivený scimitar do pochvy byť prudce píchatelné a slušně zpívající princezny, do čehož místy až trapně a násilně freščurákuje modrý Wilík. Ten ostatně v mých očích taky právě spláchnul svou veleúspěšnou kariéru, podloženou pečlivým výběrem kůl rolí, do smrdutého hajzlu osmiciferných podílů z prodejů nabubřelého a uvnitř dutého hovna zástupům slaboduchých přežvykovačů popkornu ()

Reklama

Eawy 

všechny recenze uživatele

Keďže je pôvodný Disneyovský Aladin moja najobľúbenejšia rozprávka, mala som veľmi silné obavy ako to dopadne. Ako vidím, tak aj táto verzia má dobré hodnotenie, aj keď niektoré hodnotenia nechápem. Scenáristi vytvorili niečo, čo zapadne do dnešnej doby, nemôžu predsa vytvoriť identickú live-action pre úplne nové publikum. Will Smith ako Gin veľmi potešil, výber hercov na jednotku, hudba a akcia výborná. Jediné, čo mi trošku vadí, je že SR kiná zatiaľ neuvádzajú film v origináli, možno nejaké menšie to niekedy uvedie, ale určite veľa ľudí by si vypočulo radšej Willa Smitha s jeho hlbokým hlasom ako nejaký hlas, ktorý sa skôr nehodí. Nehovorím, že dabing je vyslovene zlý, len aspoň jeden krát by to mohli uviesť aj v origináli. Inak sa mi celkom rátalo, že na premietaní, na ktorom som bola ja sme sedeli samí dospelí a aj to väčšína 25+. A teraz k bodu prečo nerozumiem niektorým dvojbodovým hodnoteniam, už som veľmi dávno nebola v kine s tým, že sa celé kino smialo až plakalo, to som už veľmi dlho nezažila. Pre mňa zatiaľ najlepšia live-action adaptácia Disneyovky. 100% ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Příliš štědrá stopáž pro příliš jednoduchou story. Vinou toho se tak divák mezi sympaticky lehkonohým pohádkovým rozjezdem a zdařile gradující finální půlhodinkou nemá v ději o co pořádně opřít. Vizuálně je to pěkné (pěkně barevné), písničky jsou taky fajn (byť by tam vlastně vůbec nemusely být) a casting ústředního tria typově výborný (jen padouch Jafar si určitě zasloužil charismatičtější hereckou tvář). Hraný Aladin určitě není žádný průser, ale bohužel ani terno srovnatelné např. s Favreauovou Knihou džunglí. Možná nejvíc mě ale mrzí, že na něm není v podstatě nijak poznat, že ho režíroval Guy Ritchie. Holt asi bylo hodně bláhové doufat, že mu Disney nesváže jeho drzé britské pracky a dovolí mu dodat (další) notoricky známé látce velice osobitou podobu jako v případě Krále Artuše a vlastně i Sherlocka Holmese. 65 % ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Je Aladin dobrý film? Ne, není. Je to zábavný film? Ano, ano a ještě jednou ano. Barevný rozjuchaný kýč, tanečky, písničky a všechny barvy, co umíte pojmenovat a pak také ty, co pojmenovat neumíte, doplněno těmi, co jména ani nemají. Exploze barev zastíní klišé v ději, jednoduchá schémata a nelogičnosti. Na konci budete chtít svůj vlastní létající koberec. My už o něj píšeme Ježíškovi, i když cosi mi říká, že to nedopadne. Kdo hodnotí čistě podle intelektuálních kvalit, nechť si dvě hvězdy odmyslí, ale tomu pak koberec tuplem létat nebude! ()

Galerie (61)

Zajímavosti (41)

  • Na začátku písně „Friend Like Me“ dostane Abu cymbály, což je odkaz na původní film Aladin (1992), kde byl na chvíli proměněn v hračku – opici s cymbály. (LaserJet)
  • Jeskyně zázraků byla vytvořena prostřednictvím kombinace klasických dekorací a vizuálních efektů. Rozsáhlé interiéry jeskyně byly vybudovány v ateliérech Longcross a zahrnovaly obří lví hlavu u vchodu do jeskyně a útvary z umělého kamene pokryté šperky a nejrůznějšími poklady. Dekoratérka Tina Jones získala šperky z celého regionu, protože jsou barevné, třpytivé a krásné. Některé z nich byly zality do gumy a rozmístěny po podlaze jeskyně tak, aby se zde mohli herci i členové štábu bez problémů pohybovat. (Zdroj: Falcon)
  • Natáčelo se v ohromující pouštní oblasti Wadi Rum a Wadi Disi v Jordánsku, kde se natáčel také snímek Lawrence z Arábie. Královská filmová komise poskytla natáčení neocenitelnou podporu, která zahrnovala komplexní produkční služby, pomoc při zajišťování logistiky s místními úřady, dojednávání povolení k natáčení a najmutí 150 místních členů štábu, kteří měli doplnit stávající britský štáb. (Zdroj: Falcon)

Související novinky

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Pokračování Cruelly už je na cestě

Pokračování Cruelly už je na cestě

06.06.2021

Studio Disney v poslední době rozhodně neotálí. Nová Cruella, jež vypráví o zrodu excentrické záporačky ze 101 dalmatinů, se totiž pomalu ještě ani nestihla ohřát v kinech ani na streamovací službě,… (více)

Reklama

Reklama