Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aladin je vzrušující příběh o okouzlujícím pouličním zlodějíčkovi Aladinovi, kurážné a cílevědomé princezně Jasmíně a džinovi, který je dost možná klíčem k jejich budoucnosti. Film režíruje Guy Ritchie, který do pohádkového přístavního města Agrabahu vnese svižnou a strhující akci. (Falcon)

Videa (14)

Trailer 5

Recenze (555)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Ty moderní západní hodnoty o silných ženách působí v arabské pohádce hodně divně, ale budiž. Vizuálně podmanivá Richieho verze klasické Disneyovky odsypá a jediná slabá místa jsou tak písničky, kterých je snad víc než v animované předloze. Smith je super, Aladdin celkem sympaťák a Jasmína kost. P.S: Byla ta kontroverze v tom, že hrál Will otroka nebo o tom, že měl jako otrok modrou barvu? ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Kupodivu to bylo celkem dobré. Původní animák jsem neviděl. Nejsem sice moc fanda přetáčení klasických Disneyovek, ale tahle se povedla. Ani bych nepoznal, že to je do Ricthieho. Na filmu se mi dost líbily barvy, je to dost pestré. Sledujeme příběh mladého Aladina, který se snaží získat srdce princezny Jasmíny a porazit zlého záporáka. Will Smith mi původně do role Džina moc nesedl, ale nakonec si roli dost užil a líbil se mi v ní. Pohledná Naomi Scott byla jako Jasmína taky docela v pohodě. I písničky tu byly pěkné. Možná to mohlo být o něco kratší... "Chci být nejmocnější bytost na Zemi." ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Neurazí, ale ani nijak nenadchne. Poměrně slušně vybraný casting, kterému dominuje Will Smith, na kterém je vidět, jak moc si roli užívá. Z těch hudebních a tanečních scén vyloženě dýchal Bollywood, ale aspoň to trochu ozvláštní děj barvami a tancem. Jen si po skončení filmu nevybavíte žádnou písničku. 3* ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ako Disneyovka fajn, ale ako film od Guya Richtieho by to mohlo byť aj lepšie. Nieje to čista Ritchieovka ako uňho býva zvykom, no ten režisérsky rukopis je tam cítiť trošku v tých dialógoch a strihu. Tak či tak je to celkom zábava. Príbeh síce ničím nestrhne (čo je ale u Disneyoviek bežné) a tak isto ani záporna postava Jafara ničím nezaujme. Aladin ma tromfy niekde ide. A to v tanečných scénach a v hercoch. Egyptského Aladina Mena Massouda síce nepoznám, ale celkom mi tam zapasoval, tak isto aj krásna Jasmína Naomi Scott, no najlepšou postavou je tu Džin v podaní Willa Smitha, ktorý po dlhšej dobe zas pričuchol k roli, ktorá mu neskutočne sedí. Džín je tu ten najväčší vtipálek, najlepší kamoš a najlepšia postava skratka. K plusom si pritajme ešte drahú a nádhernú výpravu, kostýmy, či opäť skvelú hudbu od Alana Menkena. Fajn zabavička. Oblúbený soundtrack: Speechless (Full), The Wedding, Friend Like Me (Finale). 75% - 4* ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Původního Aladina jsem zatím neviděl (shame one me, I know), nicméně po zhlédnutí hraného (i tak ale do značné míry animovaného) remaku si na něj musím co nejdříve udělat čas. Začátek filmu byl poněkud sušší a zkratkovitý, ale posléze se to vše rozjelo na plné obrátky a zastavilo se až při závěrečných titulcích. Snímek oplývá neskutečným množstvím barev, ze kterých přecházel člověku zrak, nabízí množství akčních scén a své si zde najdou i romantické a vtipné momenty. Džin v modré podobě působil možná příliš steoridně, ale ve výsledku mě to až zase tolik nerušilo. Děj hezky ubíhal a člověk se vůbec nenudil, což je hlavní. Mezi nejlepší scény patří první setkání Aladina s Džinem a poté příjezd prince Aliho do města. P. S. Jelikož jsem byl na 3D, viděl jsem film s dabingem, takže si musím najít někdy čas i na originální verzi - už jen kvůli těm chytlavým písničkám. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (41)

  • Celosvětová premiéra proběhla 8. května 2019 v Paříži. (Varan)
  • Vizuální efekty se vyráběly i v pražském postprodukčním studiu MagicLab. (KlárkaS)
  • Při natáčení snímku Aladin byly využity prakticky všechny druhy vizuálních efektů včetně animace postav, performance capture, rozšíření dekorací, digitální prostředí a simulace efektů. (Zdroj: Falcon)

Související novinky

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Pokračování Cruelly už je na cestě

Pokračování Cruelly už je na cestě

06.06.2021

Studio Disney v poslední době rozhodně neotálí. Nová Cruella, jež vypráví o zrodu excentrické záporačky ze 101 dalmatinů, se totiž pomalu ještě ani nestihla ohřát v kinech ani na streamovací službě,… (více)

Reklama

Reklama