Reklama

Reklama

Robinson Crusoe: Na ostrově zvířátek

  • Belgie Robinson Crusoe (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Na malém exotickém ostrově žije velmi přátelský papoušek Úterý ve společnosti svých zvířecích přátel. Úterý celý život sní, že bude objevovat svět. Po strašlivé bouři najde Úterý na pláži stvoření, které nikdy neviděl: člověka jménem Robinson Crusoe. Úterý velmi rychle pochopí, že tenhle dvounohý tvor by mohl být jeho šancí dostat se z ostrova pryč. Stejně tak Robinson Crusoe zjistí, že aby přežil na neobydleném ostrově, musí využít pomoci chytrého papouška a jeho zvířecích kamarádů. Pro Robinsona není sbližování právě snadné, protože zvířata neumí mluvit člověčí řečí. Pomalu se však stávají přáteli a začínají společný život plný dovádění, zábavy a dobrodružství. Jejich klid však jednoho dne naruší dvě divoké kočky, které chtějí všechny na ostrově zotročit.Schyluje se k velké bitvě. Robinson a jeho přátelé musejí spojit své síly. Aby zachránili svůj domov, musí zlotřilé kočky porazit. (Bioscop)

(více)

Recenze (55)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $3,202,000▐ ide samozrejme o ďalšiu z tých x priemerných počítačovo animovaných rozprávok, ktoré zaľahnú prachom a za pár rokov po nich ani pes neštekne, malou výhodou ale je že dejovo tá má celkom dobrú výstavbu ktorá neotrávi, nie je to zbytočne infatilné, skôr mi tu chýbali lepšie zábavné momenty, tých skutočne zábavných tu bolo strašne málo, plusom je aj animácia ktorá je z tých lepších /videl v kine: 55%/ ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Po vizuální stránce nemám absolutně co vytknout. Opravdu skvělá animace. Je vidět, že se snaha o výpravu povedla. Na druhou stranu jsem cítila, že vázne příběh. Vypadalo to, že vytvořili film, akorát zapomněli na dějovou linku. Zvířátka mezi sebou vedla tak trochu nucené a plytké dialogy. Jako by je tvůrci vymýšleli za pochodu a neměli předem napsaný scénář. Napínavé a vtipné momenty tam sice byly, s potomkem jsme se i zasmáli, ale celkově to vnímám jako nekořeněné, nedopilované dílo. Určitě je to film vhodný pro malé děti, i když by se měly připravit na jednu smutnou chvilku. Já bych tomuto vylepila slabé tři hvězdy, můj doprovod by dal pět. Takže celkově za čtyři. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Vcelku vydařený animák, který se z počátku dost táhne a to hlavně díky nedůvěře zvířecích protagonistů k Robinsonovi. To zabere dost času, ale potom to už je pohodový animák. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Dnešné 5 ročné deti zväčša poznajú meno a vedia, že Robinson stroskotá, ale nič viac. Tak si autori povedali, že sem dajú osvedčené ingrediencie: pirátov, zvieratká, hrdinu, nepriateľa. A 91 minút ich budú obmienať, aby z toho vyšiel nejaký výsledok. Tým pádom je animovaný Robinson Crusoe pomerne nevyrovnaný celok, ktorý sa síce snaží vyzerať ako iná pocta klasike, ale deti sa z neho príbeh nedozvedia a sledujú skôr ďalší animák o zvieratkách. Ako podklad slúži dobre, ale vývoj by ste hľadali márne. Všetky akty filmu vyzerajú ako povinná jazda a nemajú veľa nových nápadov. Pôvodná idylka zvierat je nudná, hoci im ide o život. Správajú sa divno, majú zbytočné dialógy a na pohľad sú charaktery iba odkopírované z iných filmov. Nízka kvalita očividne drieme v réžii. Ben Stassen nám doniesol priemerné či slabé animáky. A Robinson Crusoe neprekročil ich tieň, na jedno pozretie počas prázdnin poslúži dobre, ale sme zvyknutí na viac. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

V dětství jsem si něco zkusil kvůli svému příjmení, které je Pátek :-)) ! I dnes ještě občas někdo zažertuje, ale místo ,, Pátku, kde más Robinsona ?'' jsou dnešní případné narážky od přátel spíše na dny v týdnu. Oč by mi byl milejší Robinson. Národ přestal číst a hloupne. A čte-li jsou to braky. Nedávno jsem viděl lehce poupraveného Mauglího a nešetřil jsem hvězdami. Robinson nabízí velmi podobné dobrodružství. Opuštěný ostrov, hledání sebe sama a hledání sil a umění přežít. Animacím nelze nic vytknout, doba je dál a pěkně animované dětské filmy jsou již standardem. Zbývá tedy příběh a to jak si s ním tvůrci poradí. Ačkoliv u Crusoa není třeba dle mého názoru geniální předlohu Daniela Defoe jakkoliv měnit, tvůrci tohoto filmu tak učinili. A tak Pátka nahradil papoušek ara se jménem Úterý, lidojedy nahradila smečka koček a přáteli mu byla rozlizčná ostrovní fauna. Věrného Fernanda mu zde také nahradil psí přítel, kterého však tvůrci této pohádky nechají na drsno uhořet uvězněného v hořícím korábu a jdou ještě i dál, to když Robinson na hrob s křížem věší jeho ohořelý obojek... No, já nevím jak u vás, ale od tohoto momentu má nejmenší za pejska plakala a zbytek prakticky nesledovala... Ptám se - je to nutné v animácích pro děti? Zcela pominu nudný děj a podivný konec filmu - zcela neknižní. Celé mi to přišlo dělané jen pro 3D promítání, kde honičky s vypelichanými kočkami nahradily hluboce duchovní rozměr knihy. Nevím, ale říkám si, že na klasiku by se asi nemělo sahat takto neumětelskýma rukama... Když chce někdo točit 3D ať si vymyslí něco vlastního a neprzní klasiku. Už vidím dnešní děti ve škole.. Jó paní učitelko - já, já, Robinsona znám, má papouška Úterý a nakonec se zvířátky zažene kočky na pirátskou loď.... Dva ananasy.. * * ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Klasický rutinérský animák, jakých se dnes točí mraky. S Defoeovým textem to samozřejmě nemá nic společného, mohlo se to tedy celé jmenovat klidně úplně jinak (při té příležitosti si neodpustím svůj údiv nad tím, proč distributor do českého názvu musel protlačit ten diminutivní dodatek "Na ostrově zvířátek" - i bez toho je snad jasné, že hlavní cílovkou tohoto filmu je dětský divák). Děj mě nebavil (výtka samozřejmě čistě subjektivní), a uřvaný český dabing mě vyloženě otravoval (vidět to v původním znění, můj dojem by snad byl lepší; Libor Bouček coby Robinson by snad ještě šel, ovšem Bohdan Tůma coby Carmello mi teda vadil skutečně fest - od jisté doby, co vešel ve známost dabováním jistého nejmenovaného reklamního maskota, jsem na jeho hlas dosti alergický v jakékoli podobě). Kdybych měl teď někdy vyrazit do kina s dětičkama na nějaký animák, upřednostním před tímto radši španělskou pecku Agenti dementi - osobně mě bavila neskonale víc (jen můj názor). ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Krásně vybarvená pohádka s nádhernou a propracovanou detailní animací. To je ovšem jediný superlativ, který lze zmínit. Děj je dost jalový, dialogy nucené. Takže pokud chcete vidět krásně vyprávěný film o Robinsonu Crusoovi, dejte raději přednost naší skvělé loutkové adaptaci Dobrodružství Robinsona Crusoe, námořníka z Yorku s úžasným hlasem Václava Postráneckého a hudbou Karla Svobody. Rozhodně neprohloupíte a ušetříte si 91 nudného utrpení s dosti trapnými zvířátky. 50% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Osvědčený recept na úspěch (je to barevné, je to rychlé, všichni legračně zakopávají, padají a jsou nešikovní) tentokrát doplněný o trosečníka a piráty. Jasně, dětí jsou mraky, takže na tenhle film určitě taky někdo zajde. Pokud máte rádi kočky, ani to nepouštějte! ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Hezká, milá pohádka pro děti, která ale potěší i dospělého diváka. Příběh se inspiruje Robinsonem Crusoe, ale není to ten klasický příběh, je to trošku inovované a to je jenom dobře, divák tak může sledovat nový, zajímavý příběh. Pochválit musím i výbornou animaci. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Animace (až na člověka) super. Potkani fakt ňuňuňu super. Voice cast v ENG průměr (dikobraz fakt na odstřel), scénář včetně dialogů fakt špatnej. Kolem a kolem, fakt hezky zanimovaný s příjemným nádechem francouzský animace, ale pod tou slupkou rozkošných zvířat je prázdná šablona pro nejmenší děti. A nic víc. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tohle je prostě jen další obyčejný animák, který nemá až tak skvělou animaci, i když ta není hrozná, ale primárně je to příběhově nutné, strašně předvídatelné a ani moc zábavné, i když se o to tvůrci postavičkami zvířátek snaží. Asi mám tuhle klasiku přece jenom zažitou jako něco jiného a tahle variace se mi nelíbí. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

O žádnou velkou a převratnou pohádku se nejedná a navíc jsem od toho nic neočekávala a přesně to nic jsem taky dostala. Řekla bych, že pohádka je určená spíše pro ty nejmenší děti, které se na to budou chtít dívat hlavně kvůli dobře animovaným mluvící zvířátkům. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Taková pohodový animák, který si ulevil v tom, že nemusel vymýšlet originální příběh a postavil to Robinsonovi. Jako jo, proč ne. Vtipné, akční, pohoda :) ()

crozet 

všechny recenze uživatele

Můj první zážitek s 3D brýlemi - počkal jsem si opravdu jako znalec.. A když pominu zklamání z filmu, který z klasického dobrodružného příběhu pro kluky a holky zprostředkoval naprosté minimum (ve prospěch podivné výstavby příběhu, založené na terorizujících kočkách a taky banálních honiček a animačních efektů např. v korytě vodovodu), samotného, uznávám, že pro některé žánry jde o nesporný technologický přínos. ()

pipapa 

všechny recenze uživatele

Vizuálně pastva pro oči, avšak obsahově opět komerce/byznys vítězí nad uměním. Druhově jaksi podivně nesourodá zvířátka a jeden "Robinson" odolávají v podivně slátaném příběhu rodinné kočičí mafii - uřvané honičky až na hranici snesitelnosti. I přes "opomenutí" vulgarit a krvavého násilí jde i tady zvětšího o animované dílko pro dospělé. Při zvýšeném VOLUME hrozí porucha či dokonce ztráta sluchu! ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Krásna animácia, pár vtipných momentov, ale bohužiaľ príbeh dosť viazol.. nudila som sa nie len ja, ale aj môj šesťročný synovec.. ()

Reklama

Reklama