Reklama

Reklama

Robinson Crusoe: Na ostrově zvířátek

  • Belgie Robinson Crusoe (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Na malém exotickém ostrově žije velmi přátelský papoušek Úterý ve společnosti svých zvířecích přátel. Úterý celý život sní, že bude objevovat svět. Po strašlivé bouři najde Úterý na pláži stvoření, které nikdy neviděl: člověka jménem Robinson Crusoe. Úterý velmi rychle pochopí, že tenhle dvounohý tvor by mohl být jeho šancí dostat se z ostrova pryč. Stejně tak Robinson Crusoe zjistí, že aby přežil na neobydleném ostrově, musí využít pomoci chytrého papouška a jeho zvířecích kamarádů. Pro Robinsona není sbližování právě snadné, protože zvířata neumí mluvit člověčí řečí. Pomalu se však stávají přáteli a začínají společný život plný dovádění, zábavy a dobrodružství. Jejich klid však jednoho dne naruší dvě divoké kočky, které chtějí všechny na ostrově zotročit.Schyluje se k velké bitvě. Robinson a jeho přátelé musejí spojit své síly. Aby zachránili svůj domov, musí zlotřilé kočky porazit. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (55)

crozet 

všechny recenze uživatele

Můj první zážitek s 3D brýlemi - počkal jsem si opravdu jako znalec.. A když pominu zklamání z filmu, který z klasického dobrodružného příběhu pro kluky a holky zprostředkoval naprosté minimum (ve prospěch podivné výstavby příběhu, založené na terorizujících kočkách a taky banálních honiček a animačních efektů např. v korytě vodovodu), samotného, uznávám, že pro některé žánry jde o nesporný technologický přínos. ()

ruzmim 

všechny recenze uživatele

Spíše podprůměrný animák. Od začátku hodně velká nuda + nesnáším kočky a psa nechali umřít :-/ . Děti spokojené, takže by mi to mělo být asi jedno. Strach, že v kině usnu a budu chrápat byl velký..... Poslední dobou bída (Hodný dinosaurus, Snoopy, Mimoni). Snad Zootropolis a kniha džunglí zvedne náladu. Dávám pade hade. 50% ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Klasický rutinérský animák, jakých se dnes točí mraky. S Defoeovým textem to samozřejmě nemá nic společného, mohlo se to tedy celé jmenovat klidně úplně jinak (při té příležitosti si neodpustím svůj údiv nad tím, proč distributor do českého názvu musel protlačit ten diminutivní dodatek "Na ostrově zvířátek" - i bez toho je snad jasné, že hlavní cílovkou tohoto filmu je dětský divák). Děj mě nebavil (výtka samozřejmě čistě subjektivní), a uřvaný český dabing mě vyloženě otravoval (vidět to v původním znění, můj dojem by snad byl lepší; Libor Bouček coby Robinson by snad ještě šel, ovšem Bohdan Tůma coby Carmello mi teda vadil skutečně fest - od jisté doby, co vešel ve známost dabováním jistého nejmenovaného reklamního maskota, jsem na jeho hlas dosti alergický v jakékoli podobě). Kdybych měl teď někdy vyrazit do kina s dětičkama na nějaký animák, upřednostním před tímto radši španělskou pecku Agenti dementi - osobně mě bavila neskonale víc (jen můj názor). ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem si myslela, že animace v tomhle filmu bude dost špatná, čemuž nasvědčovaly mimika a pohyby pirátů, ale na hlavních "postavách" si tvůrci dali velmi záležet a animace byla nakonec opravdu skvělá. Stejně tak příběh, především pak "záporáci" v podobě koček. A pro mě byla vrcholem filmu skoro 10minutová "bojová" scéna, která byla velice nápaditá a zábavná. Animáky od Pixaru nebo Dreamworks jsou mi určitě bližší, mají pro mě větší kouzlo, ale filmy mimo produkci těchto dvou studií mi ve většině případech přišly hrozně pitomé, takže tenhle film byl pro mě velice příjemné překvapení. ()

Kritik. 

všechny recenze uživatele

Tzv. nepriama recenzia: Má vôbec zmysel písať o veľkolepom knižnom diele, ktoré je tak úžasné a hlboké, a ktorým sa inšpiroval aj tento animovaný film? Radšej sa do bližšieho opisu nepustím, pretože len sotva môžeme skutočného Robinsona prirovnať k tomuto. Podotknem len, že zatiaľ sa podstatu knižného obsahu nepodarilo priblížiť ani jedinému z mnohých natočených filmov (1954, 1988, 2003, 1997, seriál...) Príbeh Crusoa totiž vôbec nie je iba o stroskotancovi, ale o nachádzaní seba samého, hlbšieho zmyslu, podstaty života, sveta, vzťahov, vesmíru. Nuž, čo napísať k tejto rozprávke o mačacom gangu? Odhliadnuc od mnohých iných detailov, spomeniem záver, ktorý bol podľa môjho názoru jednoducho neukončený, pri najmenšom zvláštny. ()

Galerie (37)

Reklama

Reklama