Reklama

Reklama

Piercing

Trailer 1

Obsahy(1)

Reed (Christopher Abbott) jede na služební cestu. Políbí svou ženu i synka na rozloučenou, ovšem místo oblečení si do kufru sbalil kartáček na zuby a vražedné nářadí. Všechno je pečlivě naplánováno – ubytovat se v hotelu a zabít nic netušící oběť. Jedině tak se zbaví ďábelského nutkání a bude moci pokračovat v roli příkladného manžela a otce. Reedovo vražednické dobrodružství se však vydá hodně nečekaným směrem poté, co do jeho pokoje dorazí svůdná prostitutka Jackie (Mia Wasikowská). Nejprve jen tak relaxují a dostávají se do nálady, ale když dojde k neočekávanému vyrušení, oba začnou střídavě přebírat kontrolu nad situací. Má snad Reed vidiny? A kdo vlastně hraje koho? Ještě než tahle noc skončí, odehraje se děsivá noční můra, a Reed s Jackie zpečetí svůj vztah krví. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (54)

POMO 

všechny recenze uživatele

Osobitá interiérová hříčka na vraha a oběť (a obráceně), lemovaná báječnou retrostylizací (úvodní a závěrečné titulky, Goblinova hudba z argentovek). Nepředvídatelná bizarnost o setkání dvou pošahanců, která se přes dráždivé náznaky S/M zajímavě rozvine a provokatívně neuzavře. [Sitges FF] ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Ani si nespomínam, kedy bolo naposledy, že prezentovanie úvodných a záverečných titulkov bolo lepšie ako samotným film. Každopádne snímok „Piercing“ je taký. Retro štýl na začiatku podá farbu, ale obraz, s ktorý by sa s tým mohol vyfarbiť, chýba. To, čo vidíme, snaha o nejaký S/M prípadne bondage, je iba pokus. Záver radšej nechcem komentovať. V tejto forme zbytočný film (nie je to dostatočný ani na „art“, ani do kategórie „nezávislý“) a dosť ma prekvapuje, že M. Wasikowska išla do toho. P.S.: Horror / Thriller? Maximálne trošku thriller. Osobné hodnotenie: 51% (*) ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Veselé i hravé (sebe) poškozování tělíček v páru. Patrně se jedná o novou fetiš disciplínu, která v nemainstreamových vodách Holéhoúdu dokáže napáchat pořádné vzrůšo. Hvězdná Mia Wasikowska urputně fa(c)kuje hollywoodské zaběhané trendy, v blockbusterech jí místo zabírají hezčí kolegyně, tudíž je nasnadě kývnout malému komornímu triu ve složení ona, kolega Christopher Abbott a režisér Nicolas Pesce, a vrhnout se do velmi podivného/bizarního/osobitého filmu. Ano, vyhrával jim k té úchylné sešlosti patřičně špičkový hudební doprovod, retrostylizované hrátky podbarvil i nemalý výběr songů, kamera Zacka Gallera umně zabírala (pochroumané) tělesné partie obou aktérů, zejména příznivci sexappealu Wasikowske budou mít hotové žně, jen lze s úspěchem pochybovat, zda obnažené poprsí patřilo právě jí. Film má určitě provokativní rozměr a porušuje rázně konvence. Určitě to není film pro každého. Pesce, stejně jako ve svém předchozím snímku Oči mé matky, si neodpustil tlačit svůj počin až k uměleckým sférám, což má za následek určitou režijní roztříštěnost. Jednoznačně se filmu skvěle daří, když je dán volný průběh fetišistickým hrátkám a není zatížen (scenáristickým) vývojem postav. Jakmile se pokouší opodstatnit jejich počínání i charaktery uměleckou formou, ztrácí to na zajímavosti. Ovšem krátká stopáž je značnou výhodou. Mia Wasikowska prokázala velkou odvahu, že do toho vůbec šla, v podstatě dala všanc své dosavadní kariérní kredity. A takový odvážný krok i počin je nutno po zásluze odměnit. Máte-li nutkání decentně se doflákat na těle, objednejte si režiséra Pesceho. A zkuste si opatřit i ten román od Murakamiho, na jehož vznik a kvality je vázán. 7/10 ()

RaggamuffinSVK 

všechny recenze uživatele

Poriadne podivná záležitosť, ktorá by sa však bez problémov zmestila do krátkometrážneho filmu. Od začiatku má film výrazný retro vibe a umocňuje to skvelou hudbou. Dej je priamočiary, viete kam smeruje a to až do polky filmu. Následne začnú psycho hypno výjavy a celá hra sa tak nejak otáča. Škoda, že je to celé tak natiahnuté a ako keby bez diania. Bez Wasikowskej by to bolo ešte o triedu horšie, pretože tá si svoju úlohu vyslovene užila. Za pozretie Piercing ale rozhodne stojí. Jednak kvôli hudbe a hercom, ale aj pár scénam, ktoré sú naozaj brilantné (nácvik v hotelovej izbe, piercing). ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Pokud jste psychicky labilní a jednoho rána se probudíte s nutkáním zabít náhodnou prostitutku, ujistěte se nejdřív, že ona není ještě labilnější než vy. Námět z pera Rjú Murakamiho bude mnohým připomínat jeho starší dílo Konkurs, jež má s tímto snímkem mnoho podobného. Piercing má nicméně opravdu pomalé tempo a stane se jen to, co hned od začátku tušíte, tedy že plán na zabití prostitutky se nějak zkomplikuje. Děj vede odnikud nikam a nadějný námět je tak utopen v nemohoucnosti scenáristy příběh jakkoliv oživit. A ve chvíli, kdy si myslíte, že se snímek rozjede, přichází konec. Škoda, styl úvodních titulků navnadil na řezničinu ve stylu grindhouse, což Piercing opravdu není. [Sitges 2018] ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 20. ledna 2018 na filmovém festivalu Sundance. (ČSFD)

Reklama

Reklama