Reklama

Reklama

VOD (1)

Tajní agenti si otevřou falešný hotel, který slouží jako zástěrka pro záchranu tisíců etiopských uprchlíků. Natočeno podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Izraelský agent Chris Evans a jeho tým jsou odhodlaní zachránit etiopské uprchlíky. Jak? Pořídí si v Súdánu hotel, přes den se starají o turisty a v noci pomáhají s evakuací stovek lidí. A vědí, že je jen otázka času, než se to celé nějak podělá. Red Sea Diving Resort slušně vypadá, má dobré herce i vcelku zajímavou zápletku, ale je v něm málo napětí, emocí nebo čehokoliv, co by ho povyšovalo nad průměr. V tomhle žánru vzniklo dost lepších filmů. Ale i horších. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Celkem netradiční úloha a postava pro Evanse, nicméně kuráž má na rozdávání a koule z ocele! Úplně jinej frajer, než jak jsme na něj zvyklý, coby slaďouška v kombinéze s Áčkem. V podstatě celej jeho tým byl fajn a kamufláž ohledně záchrany uprchlíků s hotelem, kterej nakonec šlapal na stoprocent i včetně skutečných turistů, byla luxusní. Nejlepší na tom je, že je tahle story podložená skutečností, což nám na konci filmu ostatně dokazujou i autentický videa a fotky. Sice o prsa, ale za tohle si ti kluci izraelský tu čtvrtou zaslouží! 70% ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych tomuto šlechetnému, cílevědomě natočenému počinu strašně moc dát vyšší hodnocení, jenže na úkor oné věčně přítomné sentimentality a podivuhodného střídání žánrů (od feel good dramedy přes akční heist movie až po válečný thriller) to prostě nejde. A navíc se už zase trochu víc bojim, že Evans bude mimo MCU stejně marnej, jako nethorovskej Hemsworth. Jestli by si někdo od Disneyho za x let zasloužil seriál, je to právě Captain America s Chrisem, třeba jako padesátníkem ve What If realitě... ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

V reálu se zařízení jmenovalo Arous Holliday Village, fungovalo tři roky, doopravdy pomohlo zachránit tisíce etiopských Židů, doopravdy POZOR SPOILERY (!!!) nikdo z organizátorů nezahynul (název mise zněl Operation Brothers), doopravdy ho navštěvovali zástupci súdánské armády (protože resort poskytoval lepší služby než ostatní zařízení v Súdánu). Pravdivá je i situace POZOR DALŠÍ SPOILER (!!!) kdy súdánská armáda spustila palbu na pláž, protože si myslela, že jde o pašeráky a Gad Shimron je seřval, že střílí po turistech, kteří se účastnili nočních ponorů. V reálu možná zástupci súdánské armády nebyli takové svině (po incidentu na pláži se súdánští důstojníci omluvili). Přestože byla mise extrémně nebezpečná, možná, že pro film určité prvky trochu víc zdramatizovali, protože to v reálu paradoxně probíhalo až příliš poklidně KONEC SPOILERŮ. Dávám "jen" silné tři hvězdy, protože si dovedu představit, že kdyby to byl izraelský film, bylo by to méně mainstreamové a trochu víc realistické. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Politický thriller o práci Mosadu a ich záchrane židovských utečencov v Etiópii v roku 1977. Ben Kingsley po niekoľký krát nominovaný na židovskú rolu roka, jemu už asi ani iné postavy nebudú dávať. Chválospevy na židovský národ, ktorý vraj nikdy nikomu neublížil a len oni sú chudáčikovia v utrpení, sú už unavujúce. Ale tak veď vieme, kto ovláda média i Hollywood. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • V reálu se zařízení jmenovalo Arous Holliday Village a fungovalo tři roky. Název mise zněl Operation Brothers. (Jirka_Šč)
  • Situace, kdy súdánská armáda spustila palbu na pláž, protože si myslela, že jde o pašeráky a Gad Shimron je seřval, že střílí po turistech, kteří se účastnili nočních ponorů, se doopravdy udála. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama