Reklama

Reklama

Japan: Earth's Enchanted Islands

(seriál)
Velká Británie, 2015, 3x50 min

Hrají:

Michelle Dockery (vypravěč)
(další profese)

Recenze (3)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Tradiční zástupce BBC dokumentární série „Wild XY“. Tentokrát především o střetu, prolínání i soužití divoké přírody s civilizací na japonských ostrovech; lesy, hory, města, oceán. Od volně žijících jelínků sika v centru města Nara až po život na úpatí aktivní sopky, kde jsou z nebe padající kameny na denním pořádku a co pár týdnů město zapadne pod nánosem popílku. Dechberoucí audiovizuál je u BBC tvorby samozřejmostí, mnohé záběry dle očekávání unikátní, informační přínos nezměrný. Problémy to však má dva. Tato série má v posledních letech striktně tři epizody, ovšem Japonsko by potřebovalo více dílů. Takto je to strašně hrrr a letem japonským světem, kdy nejedno téma by si zasloužilo podstatně větší prostor než zdejší pětiminutovku. Druhým je komentář Michelle Dockery. Lépe napsáno nikoli obsah komentáře, ale jeho přednes, který je otravně monotónní. Což je s podivem, tohle si BBC většinou umí pohlídat. ()

JenYu 

všechny recenze uživatele

Výborně zachycené soužití lidí a přírody. Doporučuji milovníkům Japonska a těm, co mají slabost pro přírodní krásy. Na co nezapomenu: žáby líhnoucí se z pěny, fosforeskující olihně, medvědy pár metrů od rybářů, labutě v horkém jezírku uprostřed sněhových polí a tancující jeřáby mandžuské. ()

Reklama

Pete 

všechny recenze uživatele

Zábavný dokument, zaměřený téměř výhradně na přírodu, především na faunu. Při té příležitosti, jakoby nenápadně, seznamuje diváky krátce i s některými lidmi, populárními zvyky a turisticky zajímavými místy, ke kterým se jednotlivé druhy zvířat a rostlin vážou. Vhodné zejména pro začátečníky, kteří Japonsko zatím příliš neznají, zkušenější cestovatelé se zde díky omezené délce přes krásné přírodní záběry nedozví mnoho nového. Makakové a jelínci Sika žijí po ostrovech všude, na jaké další druhy tedy došlo? 1.Honšú - život v horách, lesích, a velkých aglomeracích: Černí medvědi, žáby, Koi kapři, světlušky, a světélkující olihně. 2.Jižní ostrovy - život pod sopkou, na útesech pod hladinou moře, i na ostrůvcích, bičovaných tajfuny: Manta, hadi, ryby, želvy, obří kraby, můry, ale také třeba malá divoká prasata. 3.Hokkaido - život na polích a v divočině, velkou část roku pokryté sněhem: Medvěd hnědý, veverky, řasokoule, mořští orli, labutě, a samozřejmě jeřáb mandžuský. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama