Reklama

Reklama

Kingsman: Zlatý kruh

  • Velká Británie Kingsman: The Golden Circle (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Svět Kingsmanů se poprvé představil ve filmu Kingsman: Tajná služba jako nezávislá, mezinárodní, špionážní agentura pracující v hlubokém utajení a jejímž cílem je bezpečný svět. V dalším pokračování Kingsman: Zlatý kruh čelí naši hrdinové novým výzvám. Centrála Kingsmanů je zničena a celý svět se stává rukojmím. Kingsmany čekají nové úkoly i překážky. Spojí se se spřátelenou americkou špionážní organizací Statesman. Obě dvě agentury musí společnými silami porazit nebezpečného nepřítele a zachránit tak svět. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (865)

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Na jedničku se vzpomíná dodnes, tohle vyšumí tak do měsíce. Zřejmě existuje dobrý důvod, proč se Vaughn dosud pokračováním vyhýbal. Jako by se nedokázal poprat s tím, o čem mají druzí Kingsmani vlastně být. O Eggsyho dvojím životě, o znovunalezeném kolegovi, o Statesmenech? A protože hlavní zápletka by nezabrala víc jak deset minut, je o tom všem a mnohem víc, a Kingsman: Zlatý kruh tak většinu času působí jako dlouhé oddalování finálního střetu, které se naštěstí ukáže být takovou menší náplastí za to předchozí přešlapování na místě. Jedinou opodstatněnou vedlejší linkou je ta s prezidentem, protože tam se prostě tvůrci strefují do černého. Povinné prostřihy na zlověstné plánování v padouchově sídle jako by vypadlo z Austina Powerse, ke kterému se Kingsmani blíží také vršením spotřebních nápadů (robopsi vedou). Jsou tu pořád fajn postavy (ale je jich tolik, že vlastně nikdo pořádně nezazáří), osobitá, byť velmi střídmě dávkovaná akce a slušná sbírka hrubozrnných vtípků, jen se to v tom kolosu nedotažených nápadů tentokrát daleko snáze ztratí. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Režisér Matthew Vaughn natočil svoje první pokračování- Natočil pokračování Kingsmanů: Tajné služby, úžasné komediální akční pecky která před 2 roky byla neuvěřitelným zjevením. Vaughn se proto musel snažit aby pokračování Zlatý kruh nekleslo. A povedlo se mu to. Zlatý kruh je opět nekonečná šňůra vtipného humoru a geniální akce. Film začne výbornou akční honičkou která je předzvěstí velkých věcí. Film také nabídne záporačku Poppy ztvárněnou Juliane Moore. Poppy se zdá jako krotká žena ale opak je pravdou: Hned svou první scénou nažene strach a výborně nahrazuje Samuela L. Jacksona. Navíc je její sídlo architekticky geniální,holt 50 léta. Krásný design má i základna Statesmanů, jejíž členové tvoří důležitou část týmu. Stejně jako jsou Kingsmani pojmenováni po rytířích kulatého stolu, agenti Statesmanů jsou zase pojmenování po americkém alkoholu (Geniální!) A každý agent (ať je to Champagne, Ginger, Tequila či Whiskey) dostačující. I když pravda Champagne a Tequila jsou spíš menší camea a nejvíc prostoru má Whiskey. Hlavním hrdinou příběhu je pořád Eggsy který nyní tvoří partnerský vztah se Švédskou princeznou Tilde (holt se od análu za odměnu ze závěru prvního dílu posunuli) a je z něj oficiálně nový Galahad. Jeho život však nenaruší pouze zničení základny Kingsmanů ale i návrat jeho údajně zesnulého mentora Harryho Harta. Ze znovu shledání žáka a učitele vytěžil Vaughn nejvíce co mohl. Sice nějakou dobu trvá než si Harry vzpomene ale jakmile si vzpomene co všechno s Eggsym zažil nadejde obejmutí ze kterého jedno oko nezůstane suché. Zlatý kruh je pořád především spíše parodii na špionské filmy než aby se měl brát jako vážný následovník. Ze všeho však dokáže vytěžit (Ať už to je role Eltona Johna hrajícího Eltona Johna, akční scény spojené s hudbou či Mark Merlin Strong zpívající Take me home, Country roads) A to jsem ještě nezmínil výbornou parodii na barovou scénu z jedničky, geniálního prezidenta Bruce Greenwooda či náznak homo erotiky mezi Colinem Firthem a Eltonem Johnem. Jo a ještě nádherný záběr na hory v Itálii. A něco by se ještě asi nešlo. Vaughn nezklamal. Právě, že naopak. Kingsman: Zlatý kruh je to správné pokračování. Zábavné, dravé a perfektní. Nejde chtít víc. Těším se na trojku! ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Vybavujete si ten svěží vánek, který mezi komiksové filmy vnesl první Kingsman? Záblesky ryzí originality, stylovost jak sviň a břitký humor? Tak na to všechno u dvojky zapomeňte. Nebo tedy ne úplně, ale připravte se na novou metodu mikrodávkování. Pár vynikajících akčních záběrů (ale který komiksový blockbuster je dnes nemá?), pár příjemně vtipných scén, průměrně sympatické postavy, ale jinak? Fakt nevím, zkrátka sezónní biják na zabití jednoho večera... 6/10 ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Som trošku sklamaný. V prvom Kingsmanovi nám Vaughn ukázal ultra špičkový, akčný a štýlový film, kde všetko fungovalo tak ako malo. Tu v Zlatom kruhu ma to už toľko nebavilo. Mal som pocit, ako keby sa to viac snažili tlačiť na vtipnejšiu notu a celý film oproti predošlému trochu odľahčiť a to mi tak celkom nesadlo. Napríklad tie robo-psy a Elton ma vôbec nebavili a navyše ani Colin Firth nie je tak výrazný a ostatný zas toľko priestoru nemajú aby zaujali. V dvojke je toho rozhodne viac, úvodná naháňačka či finále je super, nechýbajú zaujímavé a bláznivé scény, tak isto znova aj hudobná stránka zapôsobí, ale jednotka položila latku dosť vysoko a aj keď herecké obsadenie je znova luxusné a akčná stránka brilantná, nebavilo ma to toľko. No napriek tomu dodal Matthew Vaughn štýlový agentský film. Eggsy is Back, No Time for Emotion, Not In Vain. 80% - 4* ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Tiež si myslím, že by si mal ísť doprdele.“ Neodsýpa to. Prvý diel bol napriek pár zaváhaniam super, ale dvojka sa nie a nie naplno rozbehnúť (napriek tomu, že začína 10-minútovou akčnou scénou). Občas sa jeden týpek zasmial a aby doma nemala peklo, pridala sa aj jeho manželka, ale inak v kinosále panovalo nepríjemné ticho. Dvojka Kingsmanov pôsobí ako keby ju veľmi chcel nakrútiť Matthew Vaughn, ale musel uprednostniť iné projekty a tak réžiu chtiac-nechtiac prenechal inému a zostal iba ako producent. Je to šmrncnuté Vaugnom, ale nie je to vaughnovské. Čo ma mrzí, pretože ústredný hrdina je stále sympaťák a Colin Firth je stále parádny (spôsob, akým ho vrátili naspäť do hry, nekomentujem). Bohužiaľ, americká odnož Kingsmanov (nazvaná Statesman) je pre dej zbytočná (až na hlášku so švihadlom), jej členovia sú (až na Pedra Pascala, ktorého síce mám rád, ale zakaždým na mňa pôsobí ako zlý pornoherec z nemeckého porna z 80. rokov) len cameami a presunutie deja do USA nikam nevedie (dokonca sa vlastne dvojka v USA odohráva len minimálne, viď. dlhý úvod v UK, potom Taliansko a nakoniec džungľa). Ako Halle Berry, tak Jeff Bridges sú úplne mimo. Jediným skvelým Statesmanom je Channing Tatum, ktorý má však len pár minút. Ale som rád, že nedodržal slovo a znova vo filme tancuje (chlap by každopádne, asi, svoje slovo držať mal, Channing!). Dej je absurdný a pri repríze, kedy už viete "isté" veci, nedávajú mnohé scény (a postavy) logiku (Kingsmani sú líčení ako Supermani a zrazu im robí problém jedna trápna mína?). Julianne Moore je ešte horší zlosyn, ako Samuel L. Jackson v jednotke. Našťastie to zachraňujú Harry a Eggs, parádny americký prezident a akčné scény (žiadna sa nechytá na kultový kostol z jednotky, ale finálna trojka je veľmi dobrá). K tomu škaredí digipsy, Elton John v jednom z najkurióznejších výkonov roka a otázka bez logickej odpovede (Prečo sa postava XYZ obetovala? Pokojne tak mohla stáť dve hodiny v kuse a s tými piatimi týpkami s búchačkami by si poradili ručne stručne.). Oceňujem každopádne, že dvojka sa relatívne drží pri zemi a našťastie to nie je tak úplne ten prípad pokračovania filmu, ktorý stál pár miliónov a nikto od neho nič nečakala tak na dvojku dostal režisér o 350 miliónov viac a Brada Pitta do hlavnej úlohy. Produkcia: Claudia Schiffer! Kino Považan NMnV 2017 ()

Galerie (91)

Zajímavosti (28)

  • Ve scéně, kdy se snaží Merlin (Mark Strong) vrátit Galahadovi (Colin Firth) vzpomínky pomocí traumatu se zaplavenou místností, se Galahadovi na chvíli posune páska z očí. V tu chvíli můžeme vidět, že má oko naprosto zdravé. (UncleMorty)
  • Když přicházejí Eggsy (Taron Egerton) a Whiskey (Pedro Pascal) na festival Glastonbury, chce po nich security vidět pásky pro vstup. Za nimi pak v pozadí přicházejí lidé, kterým už nikdo pásky nekontroluje a procházejí volně dovnitř. (MrAldridge)
  • Severoamerické tržby byly 100,2 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 410,9 mil. (NIRO)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Kolik dalších Kingsmanů nás čeká?

Kolik dalších Kingsmanů nás čeká?

08.12.2020

Zpátky v roce 2014 diváky v kinech mile překvapil nenápadný snímek režiséra Matthew Vaughna Kingsman: Tajná služba. Následně se tvůrce upsal taky jeho pokračování s podtitulem Zlatý kruh, které už… (více)

Kingsman 3 má datum premiéry

Kingsman 3 má datum premiéry

23.09.2018

Eggsy a spol. se oficiálně dočkají své třetí mise. Studio 20th Century Fox potvrdilo, že trojka Kingsmanů dorazí do kin v listopadu v roce 2019, režie se pak ujme otec série Matthew Vaughn (Kick-Ass,… (více)

Wonder Woman a Pedro Pascal

Wonder Woman a Pedro Pascal

30.03.2018

Kariéra Pedra Pascala je rozhodně na vzestupu. Po Hře o trůny a Narcos se probojoval do druhých Kingsmanů, po nichž se objeví ve dvojce Equalizera, v akčňáku Triple Frontier od J. C. Chandora a v… (více)

Reklama

Reklama