Uf - oni jsou tady
Komedie
Československo, 1988, 89 min
Ota KovalHudba:
Petr HapkaHrají:
Matouš Soukénka, Jaroslava Schallerová, Jan Teplý st., Jaroslava Tichá, Jan Přeučil, Jan Horáček, Rudolf Hrušínský ml., Ivan Lukeš, Ludmila Kovářová, Gabriela Vránová, Jan Vlasák, Jana Viščaková, Petra Hanžlíková, Stanislava Jachnická, Miloslav Štibich, Libuše Štědrá, Filip Smoljak, Milan Mach, Olga Fleischerová, Jiří Med, Lucie Tomková, Hana Ševčíková, Tamara Kotrbová, Jakub Hais, Jan JílekPlakáty
Nenáročný film pro děti dokazuje, jak se mánie kolem mimozemšťanů přelila i do nejranějšího věku. Malý chlapec se totiž domnívá, že objevil stopy "ufonů" (jak dvojsmyslně naznačuje název), ale ve skutečnosti narazil jen na činnost malých zlodějíčků. Režisér Ota Koval vytvořil nepříliš zábavnou, ba nedbale domýšlenou podívanou dávno zanesenou prachem zapomnění. (oficiální text distributora)
Flipper
odpad!Áno je nad slnko jasnejšie, že cieľová skupina bola pionierska mládež. Prečo im ale pchať hlavu mimozemskými hovadinadinami a zneisťovať deti o ufóncovh, dávať im zbytočné ilúzie a podobne? Zrejme šialenstvo okolo Dänikena bolo v tých rokoch príliš veľké. A odniesli si to chudáci deti. VHS páskov tohto filmu by si prdel nevytrel ani E.T.(25.7.2010)
dobytek
odpad!Hrozná blbost. Nedivim se, že film totálně zapadnul.(1.12.2008)
Ej Hlemýžď
Velmi mě udivilo, že už tehdy (1988) tam měla malá děcka ve škole plno počítačů, což v té době musela být naprostá rarita. Dost by mne zajímalo, kolik z vás si vzpomene, pokud jste byli v té době žáky 1. stupně ZŠ, že byla vaše škola takto "běžně" vybavena.(16.8.2008)
Ivoshek
odpad!Nudný film o dětech, co hledají mimozemšťany tam, kde nejsou. Možná tam původně měli být, nevyšel rozpočet a scénář se upravil :-)), jinak si některé zmatky nedokážu vysvětlit.(10.5.2007)
Phobia
Jednou jsme se s bratrancem nudili a tak jsme vyrazili do kina (jiné kulturní vyžití tehdá nebylo), zlákáni názvem filmu a Saudkovovou kresbou na plakátu. Že jsme se, my hloupí smradi, radši nepomatlali marmeládou a nevyváleli v obydlí červených brablenců! Byl by to podstatně zábavněji a užitečněji promrhaný čas, než zívat v prázdném sále u téhle absolutně nezáživné srajdy. Ale vydrželi jsme u toho až do konce (v očekávání nějaké gradace, která se nedostavila), takže jedna malá pokaděná hvězdička - 10%(4.3.2010)
balba
Dětský příběh o nepravých mimozemšťanech.Příběh , který je dějově nelogičný a zmatený.(26.11.2006)
sidzej
Standardny detsky socialisticky film ktory nema v ciernych cislach co robit. Navyse obsahuje fajn odkazy na Cisarovho pekara ci Vinnetoua.(22.10.2010)
DruidKarel
odpad!816. hodnocený film: Nebudu se opakovat když řeknu, že Compadre měl pravdu. Tohle je sračkovitej nářez a pokud se chce nudit trapnými filmy z komunisty prolezlého českosloveska, kápli jste na správnej film. Odpad to jistí a jenom k dokonalosti chybělo 5 rohlíků a půl kila bramborovýho salátu za 2,80 ,- Odpad!(9.1.2010)
wosho
Náhodou mě se Uf - oni jsou tady líbili. Oddychový a vtipný dětský film. No a nechápu jeho nízké hodnocení. Opravdu ne.(11.10.2010)
Master19
Naivní, ba přímo přihlouplý příběh, který má sice takový "jakoby náboj", ale ten se čím dál víc se rozplývá aby nakonec zbyla jen suchá pachuť téhle nesmyslnosti.(10.12.2008)
Compadre
Mohu pouze konstatovat, že je to strašná píčovina(9.1.2010)
cunesk8
Pro 3 leté dítě dobré.(9.1.2010)
#47
Tuctový, téměř ničím nezajímaý, nezapamatovatelný a opravdu nenáročný film pro děti...netřeba dál komentovat...(9.8.2006)
waits
Proste nepovedeny film. Rozveselila me ta barevna sirokouhla televize Sony u jednoho z chlapcu, my jsme v te dobe meli opreny smetak o kolecko, kterym se menily programy, aby nevypadlo a dvacet let stare Diane trvalo pet minut, nez se rozbehla. Tak himbajs, to jsme nebyli typicka domacnost nebo co?:)(9.1.2010)
everlong
uf....tohle dílko si pamatuju ještě z dětství...ani tehdy nezaujalo(9.1.2010)
Tiiso
Přes slibný námět film pohořel na vlastní realizaci. Dále pak na hereckých výkonech. To že v těchto filmech z osmdesátých let člověk najde amatérské ztvárnění vlastního natáčení, jsem si zvykl a neberu tuto skutečnost jako bernou minci hodnocení. Tedy aspoň u dětských filmů. Ale když se k tomu přidá kulhající příběh a naivní situace či směšně natočené scény, snímek v mých očích prohrává. Dětské scény jsou ve filmu nejsilnější. Scény s dospívajícími chlapci jsou většinou slabé až směšné. Herecké výkony rodičů nejmladší postavy, pak už lze hodnotit jen jako prkené a velmi amatérské. Celkové pojetí příběhu s přibývajícími minutami více a více nudí až mě při závěrečných titulcích zůstala na jazyku jen nepříjemná pachuť.(9.1.2010)
HappyDeath
Dosti nepovedená věc....(9.1.2010)
kvardis
odpad!ani hlava ni pata, rozplizla komunisticka sracka !(9.1.2010)
catr
Dobrá blbost.(9.1.2010)
Nerajohn
odpad!Co za hrůzu to sakra má být ? Jeden z naprosto nejhorších českých filmů, a nejhorší český film pro děti vůbec.(9.1.2010)