Reklama

Reklama

Princip domina

  • Československo Domino (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vietnamský veterán Roy byl nevině odsouzen za vraždu. Jedhono dne se ve vězení objeví mysteriózní osoba - Tagge - a navrhne mu obchod: Roy má vyřídit příkaz tajné organizace a za to dostane svobodu. Spolupracuje tedy s nimi, když však zjistí, že má odstranit špičkového politika, odmítne. Jenomže organizace má dlouhé prsty... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (49)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Existuje jistá organizace, která všechno může, má moře pěnez, je v ní spousta tajemných vlivných lidí a ta úplně ze všeho nejraději vytahuje z vězení schopné snajpry, které pak složitě a překomplikovaně nutí k páchání vražd a psaní odsudečných komentářů, jež její existenci bagatelizují. Tak vidíte, že jsem to musel napsat... Au! Nemusel! Silné **. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Takový potenciál to mělo, celou dobu bych tomu dal čtyři hvězdy, ale konec mne hodně zklamal. V podstatě se z toho nakonec vyklubalo takové americké Tři muži na zabití, a přitom to slibovalo daleko víc, už jen tím sugestivním úvodem - jak víme, že to, co děláme, děláme ze své vůle, nebo nás někdo (média, mínění, situace a lidé kolem nás) zmanipuloval? Škoda, že se autoři nakonec svého konceptu nedrží, protože kdyby šli do detailů, jela by v tom celou dobu i ta ženská, která klidně mohla být kápo, a mělo by to zas jinou šťávu. Na každý pád to má atmosféru dobrou, napínavou, škoda jen, že o některých věcech se jen mluví, místo abychom je viděli (třeba v závěru toho spoluvězně). Spousta drobných linek je rozehraná, ale nedohraná, což je při tomto komorním pojetí, kdy by na to byl čas i prostor, škoda. A Gene Hackman má sice jisté charisma, ale herecky má ořád jeden a ten samý výraz, jak zde, tak v jiných filmech. Ani se mu nedaří dát najevo city ke své partnerce. Jinak se příběh dělí na tři dějství (vězení a útěk - pohodička - nutnost akce) plus předpokládatelné doznění (popravdě si myslím, že původně bylo ve scénáři, že vybuchne v závěru už to letadlo, protože ten konec je hodně nastavovaná a zbytečná kaše. Škoda, o tajných nitkách "těch nejvýš nahoře" to nakonec nebylo. A tam, kde tenhle film končí, tam by třeba John Wick teprve začínal. ()

Reklama

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Přeroubovaný Kafka (přímé citace) v americkém thrilleru s politicko-sociálně-rodinným feelingem, který je tak šíleně pomalý, že se ani nechce věřit, že Kramer opustil zadní projekce a hodil hlaví protagonisty do skutečného a letícího vrtulníku. Paranoia, která sama sebe povyšuje někam výše, varovně máchá vztyčeným prstíkem a bere se tak vážně, že to až pěkné není. ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Průměrný thriller, na kterém je nejlepší pěkně dramatický závěr. Jinak na mě celá ta konspirace nepůsobila natolik věrohodně a opravdově, že bych se právě kvůli tomuto filmu začala zamýšlet nad tím, kdo či co všechno za vším vlastně stojí a taháním za nitky určuje veškeré dění. A celý film rozhodně nemá takový spád a švih, abych se vykašlala na konspirační teorie a užila si jenom akce. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Už dlouho mne zajímá kdo jsou ONI. Vidět je není, ale otáčejí zeměkoulí dle svého uvážení, kontrolují finanční toky, našeptávají vládám, odstraňují nepohodlné existence a rozhodují o tom, co se řekne v televizi, takže někde tady jsou. I Roy Tucker se o jejich existenci přesvědčil a svedl s nimi poměrně mazácký souboj, který se mi hodně líbil. Jenže celá ta konspirace byla tentokrát příliš přitažená za vlasy, protože ONI by se určitě nezdržovali několikaletou manipulací s jedincem, kterého stejně zase tak moc nepotřebovali. Netrefit se do politika mohl zkrátka kdokoli jiný, ale to je asi tak jediné, co mi na tomto stále aktuálním snímku vadilo. ()

Galerie (71)

Reklama

Reklama