Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdina dalšího zbojnického příběhu pochází z německo-francouzského pomezí. Jeho přezdívka Schinderhannes by se dala přeložit asi jako Jeník Ras a její nositel k ní přišel díky svému rodinnému původu, neboť otec původně pracoval jako ras. Také Jeníka (M. Vladyka) čekala rasovská budoucnost, ale on raději dal přednost pašeráctví. Jeho zbojnická dráha začala v Olomouci, kam byl jako osmiletý i s tatínkem naverbován do císařského vojska. Inspirován krutostí a válečným rabováním, stal se vůdcem malé, ale neohrožené skupiny lupičů... (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Míra Vladyka tvrďáka zvládl, aniž by vypadal směšně. Navíc vedle chlapů typu Růžička, Vetchý, Srstka. Vůbec obsazení je velice silnou stránkou tohoto příběhu. Ten vyzněl dnes silně jako legenda, která ale uměla zabavit. ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdeněk Srstka byl největší démon! Miloš Kopecký jako žid Pereles taky nemá chybu. Celý herecký ansámbl má grády. Atmosféra přelomu 18. a 19. století dokonalá. "My jsme byla rodina rasů, ale tohle je skopový." :D ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od svojich 15 do 24 rokov spáchal minimálne 211 trestných činov, vskutku nekradol len keď spal, ale politikom sa nestal, takže mu to neprešlo. Vtipné je, že rozsudok nad Johannesom Bücklerom, teda Schinderhannesom, bol daný vopred, pretože súd už v októbri 1803 pred začatím hlavného pojednávania pozval priateľov a známych na popravu 21. novembra 1803. Prišlo na ňu 30 000 divákov, kam inam by aj takto hromadne chodili, keď futbal ešte nebol spopularizovaný. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • Schinderhannes (Miroslav Vladyka) měl vyhodit pobudu (Zdeněk Srstka) oknem z hradu, Srstka však vážil metrák, zatímco Vladyka 60 kg. Scénu zkoušeli tak dlouho, že týden si nedokázal zavázat tkaničky. (sator)
  • Sídlo Shinderhannese a jeho bandy je zřícenina hradu Valečov. (rakovnik)

Reklama

Reklama