Reklama

Reklama

Až na Severní pól

  • Francie Tout en haut du monde (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Patnáctiletá Saša je dcera bohatých aristokratických rodičů v Rusku konce 19. století. Sní o dalekém severu a truchlí nad osudem svého dědečka Oloukina, významného vědce a polárníka, který se dosud nevrátil ze své poslední expedice, na které se pokusil dobýt Severní pól. Oloukine předal své poslání výzkumníka Saše, ale její rodiče, kteří už jí začali sjednávat svatbu, to vůbec neschvalují. A tak se Saša rozhodne vzepřít svému osudu, uprchne z domova a je odhodlaná Oloukina nalézt... i kdyby měla dojít až na Severní pól. (Artcam Films)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (40)

majo25 

všechny recenze uživatele

Animovaný film popisuje záchrannú výpravu na severný pól, do atraktívneho prostredia zasnežených planín a ľadovcov, ešte k tomu z pohľadu ruských bádateľov. Je síce pravda, že sa rozbieha pomalšie, keď sa venuje najprv rozmaznanému a ctižiadostivému dievčaťu, ale po nastúpení na loď z ostrova Nová Zem sa pohne výrazne dopredu. Začne mať silný dobrodružný a dramatický nádych a baví oveľa viac. Škoda jednoduchšej, v niektorých prípadoch až lacne pôsobiacej klasickej animácie, aj keď nie nesympatickej. Takýto námet by si zaslúžil lepšie výtvarné spracovanie. Ale vcelku je to zaujimavý snímok. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Senzační dobrodružství, ze kterého na vás dýchá mrazivý vítr a cítíe respekt z pukajících ledových kolosů. Je to o mnoho dospělejší, než rozjuchané disneovky, ale ani tak to neztrácí lehkost a šmrnc. Nadchla mne epizoda v hospodě, kdy se z aristokratky nezvyklé na práci vyexpila v megačíšnici. Moc se mi to líbilo. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Facka dyznejovkám! Dobře mířená a dobře usazená. Snímek je spíš pro starší děti, pro ty nejmenší fakt ne. Ale nabízí skvělý příběh s atmosférou, která se v mysli dovede zakotvit. Řekneš si: blbej animák, ale pak si stejně uvědomíš, že to bylo perfektní. Nedokonalé animace masírují tvou představivost, což je velká výhoda proti pixaru. Lze doporučit. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Mile mě překvapilo, že ještě někdo natočil animovaný dobrodružný film pro děti prakticky bez roztomilých zvířátek (je tam všeho všudy jeden pes, a to ještě jen v závěrečné třetině filmu) a dalšího podbízení se dětem. Jednoduchá animace je povedená, i když nevím co na ni řeknou děti rozmazlené CGI animáky. Jedinou slabinou filmu mi tak přišel pozvolný začátek. Na dobrodružství zkrátka musíte chvíli čekat. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Začátek mi přišel takový nemastný neslaný, tak jsem se bál, že to takhle nijaké bude celou dobu, ale naštěstí jsem se mýlil. Hned co Saša vyrazí na cestu, začne podmanivé a velmi zajímavé dobrodružství, které bych strašně rád viděl i jako hraný film. Pak by totiž ten krutý sever vynikl ještě mnohem, mnohem víc. Ale i tak, na to, že je to animák, jsem z toho v nejedné scéně cítil ten Severní pól, resp. místo nedaleko něj. Má to i sympatické postavy (SPOILER hlavně jsem rád, že neumřel kapitán, i když k tomu často bylo blízko KONEC SPOILERU), dobře se na to dívá a kromě začátku to ani nenudí. Možná jen ten konec byl takový moc pohádkový, ale to je jen malá (a spíše osobní) výtka. Nakonec se mi ten film líbil. 4* ()

Galerie (38)

Reklama

Reklama