Reklama

Reklama

Až na Severní pól

  • Francie Tout en haut du monde (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Patnáctiletá Saša je dcera bohatých aristokratických rodičů v Rusku konce 19. století. Sní o dalekém severu a truchlí nad osudem svého dědečka Oloukina, významného vědce a polárníka, který se dosud nevrátil ze své poslední expedice, na které se pokusil dobýt Severní pól. Oloukine předal své poslání výzkumníka Saše, ale její rodiče, kteří už jí začali sjednávat svatbu, to vůbec neschvalují. A tak se Saša rozhodne vzepřít svému osudu, uprchne z domova a je odhodlaná Oloukina nalézt... i kdyby měla dojít až na Severní pól. (Artcam Films)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (40)

silentname 

všechny recenze uživatele

Žeby sme objavili nového talentovaného režiséra na animované filmy? Môžem ľutovať, že som sa v decembri roku 2016 na to nešiel predsa len pozrieť do kina? Odpoveď na obe otázky je v mojich očiach - "Áno!" "Long Way North" je jeden z najlepších animovaných filmov posledných rokov. Okrem nádherných ručných animácií, ktoré pôsobia ako z nádherného obrázku plného farieb a žiadnych čiar je to okrem toho fantasticky napísané, má to vynikajúce postavy, všetky konania sú pochopiteľné, všetky momentky sú uveriteľné a nič nepôsobí nasilu. Okey, možno s výnimkou jednej scénky, ktorá by ale bola veľký spoiler. A preto ju tu spomínať nebudem. Ale udeje sa to asi tak 15 minút pred koncom filmu. A až to uvidíte, pochopíte čo myslím. To je ale asi jediný problém, ktorý by som s filmom mohol mať. Inak musím povedať, že všetky postavy sú pochopiteľné. Je tu silný zmysel pre urgenciu nájsť stratenú loď. Sú tu miesta, kde človek nevie ako to celé dopadne. Je to silné, je to zaujímavé, je to veľmi dobré dobrodružstvo a je to film pre všetky generácie. "Long Way North" doporučujem pozrieť všetkým, čo sú fanúšikmi animovaných filmov. Je to vynikajúco napísaný a nádherne naanimovaný film, ktorý stojí za to vidieť. Hodnotenie: A ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Po - La Tortue Rouge - je tohle další ártový animák, který jsem měl v poslední době možnost vidět. Rovnou říkám, že to není nic pro nejmenší, protože na ty malé může ke konci působit velice smutně což jsem si bohužel ověřil na vlastním potomstvu. Na rozdíl od Dreamworks, Disneyho studií atd. je kresba velice strohá, spíše obrysová. Vše je v pastelových barvách a na leckoho to může působit chudě. Pokud tomu ale dáte chvilku, uvědomíte si právě tu vizuální geniálnost. Je snadné vyrendrovat sluneční paprsky na zamrzlém ledoborci v tisící barvách, udělejte to ale s 5 barvami a to tak, aby to vypadalo věrohodně! Tvůrcům Až na severní pól se to perfektně povedlo a třeba např. znázornění sněžné vichřice bylo přímo dokonalé. Příběh samotný je cele popsán v obsahu od Artcamu a není tedy třeba k němu moc co dodat. Jak Saša uspěje tam na severu a zda nalezne stopy po expedici svého nezvěstného dědečka si už musíte zjistit sami ! Vy, co jste četli knihy Amundsena, Běhounka případně slyšeli o expedici Čecha Karla Němce :-) vy by jste to měli vidět určitě! * * * * ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Animovaný film popisuje záchrannú výpravu na severný pól, do atraktívneho prostredia zasnežených planín a ľadovcov, ešte k tomu z pohľadu ruských bádateľov. Je síce pravda, že sa rozbieha pomalšie, keď sa venuje najprv rozmaznanému a ctižiadostivému dievčaťu, ale po nastúpení na loď z ostrova Nová Zem sa pohne výrazne dopredu. Začne mať silný dobrodružný a dramatický nádych a baví oveľa viac. Škoda jednoduchšej, v niektorých prípadoch až lacne pôsobiacej klasickej animácie, aj keď nie nesympatickej. Takýto námet by si zaslúžil lepšie výtvarné spracovanie. Ale vcelku je to zaujimavý snímok. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Facka dyznejovkám! Dobře mířená a dobře usazená. Snímek je spíš pro starší děti, pro ty nejmenší fakt ne. Ale nabízí skvělý příběh s atmosférou, která se v mysli dovede zakotvit. Řekneš si: blbej animák, ale pak si stejně uvědomíš, že to bylo perfektní. Nedokonalé animace masírují tvou představivost, což je velká výhoda proti pixaru. Lze doporučit. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Senzační dobrodružství, ze kterého na vás dýchá mrazivý vítr a cítíe respekt z pukajících ledových kolosů. Je to o mnoho dospělejší, než rozjuchané disneovky, ale ani tak to neztrácí lehkost a šmrnc. Nadchla mne epizoda v hospodě, kdy se z aristokratky nezvyklé na práci vyexpila v megačíšnici. Moc se mi to líbilo. ()

Galerie (38)

Reklama

Reklama