Reklama

Reklama

Válečné lodě

(seriál)
  • Velká Británie Combat Ships
Velká Británie, (2017–2023), 23 h 9 min (Minutáž: 44–46 min)

Kamera:

James Ruffell

Hudba:

Glen Gabriel

Hrají:

Kieran O'Brien (vypravěč), Joseph Balderrama (vypravěč), Henry Morris, Julian Gamm, Craig L. Symonds, Andrew Gordon, Eric Grove, Nick Hewitt (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(31)

Obsahy(1)

Tato nová 10dílná řada se zaměřuje na lidské příběhy a zázraky inženýrství související s 10 různými loděmi, které byly použity ve válečných konfliktech uplynulých 150 let, včetně americké občanské války, obou světových válek a studené války, a které nabízejí neotřelý pohled na vojenskou historii. (Viasat)

Recenze (6)

Harv 

všechny recenze uživatele

Vcelku povedený dokument o historii britského námořnictva a jeho protivníků. Většinou je díl uveden všeobecným přehledem k tématu a pak jsou vypýchnuty jeden až dva zajimavé příběhy k danému tématu. Militarismus je vzhledem k tomu, že se jedná o válečný dokument zcela pochopitelný a nijak vyčnívající vzhledem k jiným dokumentům stejného zaměření. ()

oashi

všechny recenze uživatele

Jde o dokumentární seriál o válečných lodích: Jakékoli námitky na militantnost jsou scestné, když tu čtu některé recenze. Však viz i původní název: "combat" ships. -- 2022-02-15 jsem na Viasat History viděl S2E8 "obojživelné útoky", díl o výsadkových, obojživelných a pobřežních lodích. 1) Velký výsadkový člun z Normandie pro vylodění tanků. 2) Malé a rychlé Swiftboats z Vietnamu a vznášedla, která se se dostala i přes 100 km daleko do mokřadů ve vnitrozemí, za deltou Menkongu. Ukázali i dnešní velké vznášedlo pro transport těžké techniky na i jen úzké pláže, na až 70 % světových pobřeží. 3) Dva typy tzv. pobřežních lodí: Trimaran s nejširší přistávací palubou pro až dvě helikoptéry, schopný i podvodních operací svými miniponorkami; rychlou loď s křídlem pod vodou. -- Vše z vybavení amerického námořnictva, ačkoli seriál je britský. -- Sice se v průvodním textu k seriálu píše, že co díl, to jedna loď (10 lodí v deseti dílech dokumentu), ale v jednom dílu se proberou klidně tři různé typy, od jednoho druhu i dvě tři možnosti: Takže celkově spousta plavidel. Záleží na tématu toho kterého dílu. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama