Reklama

Reklama

Lucie 2014

(koncert)
  • Česko Lucie 2014 - koncert v O2 Aréně
Hudební / Dokumentární
Česko, 2014, 122 min (Director's Cut: 81 min)

Obsahy(1)

Legenda se vrátila a její koncerty viděly desetitisíce nadšených fanoušků. David Koller, Robert Kodym, P. B. Ch. a Michal Dvořák znovu na scéně. Skupinu Lucie jistě není potřeba detailně představovat. Stala se skutečným hudebním a kulturním fenoménem, který ovlivnil nejen českou hudební scénu, ale bez nadsázky i životy svých fanoušků a příznivců. Nahrávky Lucie dodnes patří k nejhranějším a zpráva o znovuzrození skupiny vyvolala vlnu nefalšovaného nadšení. O výsadním postavení skupiny Lucie v historii české rockové a populární hudby není pochyb. V roce 2011, když už se zdálo, že všechno patří minulosti, si v přímém přenosu České televize odnesla v anketě Cen Anděl hlavní trofej pro skupinu i album dvacetiletí a ještě to stvrdila absolutním vítězstvím v kategorii nejlepšího interpreta posledních dvou dekád. Stopa, kterou zanechala v celé – a pravděpodobně ne jediné – generaci posluchačů, se neztrácí v nostalgickém vzpomínání nebo zapomnění, ale opět, s novou silou, nakračuje mezi své fanoušky. (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

Shogin 

všechny recenze uživatele

Na DVD jsem se moc těšil. Sám jsem navštívil jeden z koncertů jejich comeback turné, konkrétně ten v Plzni v Amfiteátru, který byl naprosto úžasný. Kupodivu jsem však mírně zklamaný, střih i práce kameramanů je supr, ale co to proboha ve studiu provedli s tím zvukem? Naprosto podivně nevyvážený zcela utlumený zvuk, který působí, jako by to byl narychlo smixovaný zvuk z přímého přenosu, ne z DVD, na kterém se intenzivně hodiny a hodiny pracovalo. Když už pominu instrumentální část zvuku, tak mi nejde do hlavy, jak v Kodymovým sólo písních může být Kollerův doprovodný zpěv slyšet podstatně víc? Po téhle stránce tedy z mé strany zklamání, druhou věc, kterou bych vytknul je naprostá absence bonusů. Za ty peníze bych aspoň nějaký malý dokumentík uvítal. I přes tyto mínusy jsem však rád, že DVD vyšlo a kapela sama odvedla parádní výkon, i když sám za sebe musím říct, že přestože v Plzni ve starém amfiteátru nebylo možno uskutečnit všechny plošinové efekty, tak na mě kapela působila mnohem uvolněněji a víc energicky, otázka je, jestli to není toho, že jsem to tam zažil na vlastní kůži, ale tady chvílema ta vzájemná odtažitost z obrazu docela čišela. Ještě na závěr musím pochválit, že je koncert v celé své podobě zachován, čímž myšlím, že není žádný song vystřihnut. ()

SheenaStaley 

všechny recenze uživatele

Aj ked sa mi z pociatku nezdala kvalita postprodukcie, po par pesnickach som to uplne prestala riesit a nechala sa unasat spomienkami jak na koncert , na ktorom som osobne bola(aj ked nie v Prahe, kde sa natacal) tak na prekrasne zivotne obdobie ktore som s touto kapelou a so vsetkymi projektami s nou spojenymi zazila....hodnotenie v ziadnom pripade nemoze ist nizsie :)) ()

Reklama

GASTON73 

všechny recenze uživatele

Seznam skladeb DVD 1. Amerika (David Koller, Michal Dvořák, Robert Kodym/David Koller, Michal Dvořák, Robert Kodym) 2. Pohyby (David Koller, Michal Dvořák, Robert Kodym/David Koller, Michal Dvořák, Robert Kodym) 3. Daniela (David Koller, Michal Dvořák, Robert Kodym/David Koller, Michal Dvořák, Robert Kodym) 4. Lucie (David Koller, Michal Dvořák, Robert Kodym/David Koller, Michal Dvořák, Robert Kodym) 5. Vona říká jó (David Koller, Michal Dvořák, Robert Kodym/David Koller, Michal Dvořák, Robert Kodym) 6. Nech to stát (David Koller/David Koller) 7. Srdce (David Koller/Robert Kodym) 8. Kengi (Oskar Petr/Oskar Petr) 9. Mít tě sám (David Koller/David Koller) 10. Laura (David Koller, Michal Dvořák, Robert Kodym/David Koller, Michal Dvořák, Robert Kodym) 11. Utíkej (David Koller, Michal Dvořák, Robert Kodym, P.B.CH./Martin Mařan) 12. Noc (Michal Dvořák/Tomáš Belko) 13. Sen (Ivan Král/David Koller, Michal Dvořák, Robert Kodym) 14. Zkamenělý dítě (Vladimír Albrecht/David Koller, Michal Dvořák, Robert Kodym) 15. Medvídek (Oskar Petr/Robert Kodym) 16. Šrouby do hlavy (Petr Dvořák, Pavel Růžička/Jan Fischer) 17. Lovec, střelec, doktor & vědec (Robert Kodym/Robert Kodym) 18. Panic (Robert Kodym/Robert Kodym) 19. Oheň (David Koller, Michal Dvořák, Robert Kodym, P.B.CH/David Koller) 20. Černí andělé (David Koller, Michal Dvořák, Robert Kodym, P.B.CH/David Koller, Michal Dvořák, Robert Kodym, P.B.CH) 21. Krev a R'n'R (David Koller, Michal Dvořák, Robert Kodym/David Koller, Michal Dvořák, Robert Kodym) 22. Dotknu se ohně (Robert Kodym/Robert Kodym) 23. Troubit na trumpety by se nám líbilo (David Koller/David Koller, Michal Dvořák) 24. Amerika (David Koller, Michal Dvořák, Robert Kodym, P.B.CH/David Koller, Michal Dvořák, Robert Kodym, P.B.CH) ()

Nonna 

všechny recenze uživatele

Jsem asi skalní. Nebo aspoň tak - s Lucií jsem vyrůstala od sedmé třídy, kdy mi taťka propašoval ze služebky v Maďarsku dvojče a já si z rádia nahrála na emgetonku první písničku - Lucii. Putovala se mnou přes střední školu, začátek cédéček, na vysokou.....Časy se mění, dnes už je poslouchám s dcerou, teda občas, trochu s nostalgií, trochu se smutkem, že kdysi se u nás taky uměly dělat neblbý rockový písničky. U koncertu právě sedím a dala bych i pět hvězd - ale jednu ubírám - je mi z toho rozporuplno. Hudba skvělá, profesionální, efekty bez kazu, všem to sluší, na všech jednotlivě je vidět, že je to snad i baví........ale kdyby mezi jednotlivými účinkujícími postavil takové ty boxy, co jsou v hřebčíně mezi koňmi, možná by se nic nezměnilo. Ta nekomunikace je šílená. Nevím, jestli spolu v době natáčení nemluvili, nebo jestli mají co dělat, aby to uhráli (taky jsem si nějakých 15 let na podiu odkroutila a chápu, že je to nápor), ale nemá to v sobě radost. Takovýto koncert jsem kdysi zažila v Praze na Manic Street Preachers. Mlhavě si pamatuju skvělou hudbu, ale citovou nudu. Škoda. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Lucie je náš pop-rockový fenomén, něco jako mašina na hity. Většinu z nich je slyšet a vidět i tady a všechny jsou fajn. Nicméně nešlo si nevšimnout, že kapela působila dost chladně, jakoby se projevila ta dlouhá pauza, kdy spolu nejen nehráli, ale snad ani nekomunikovali. Velkolepá scéna se čtyřmi statisty. Na živo jsem Lucii nikdy neviděl, zato Davida Kollera (a band) jsem viděl několikrát a to bylo jiné kafe! ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama