Reklama

Reklama

Až tam nezbyl žádný

(seriál)
  • Česko Deset malých černoušků (více)
Trailer

Epizody(3)

Kniha "Deset malých černoušků" od Agathy Christie, které se na celém světě prodalo přes sto milionů výtisků, se stala nejprodávanější detektivkou všech dob. A nyní byla poprvé převedena do seriálové podoby. Je rok 1939 a Evropa balancuje na pokraji války. Na Černochův ostrov, odlehlou skálu u pobřeží Devon na jihu Anglie, je pozváno deset lidí s pochybnou minulostí. Navzájem se neznají a jejich tajemný hostitel chybí. Každý z návštěvníků, kteří jsou zcela odříznuti od nedaleké pevniny, je obviněn ze strašlivého zločinu. Když pak začnou jeden po druhém záhadně umírat, uvědomí si, že vrah může být mezi nimi. Komu se podaří přežít? A kdo je vrah? (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (266)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

To je tak, když vás pozve někdo, koho neznáte, někam na ostrov, uvíznete spolu s dalšími cizinci v pasti a nedobrovolně začnete hrát hru „deset vojáčků“.. Houstnoucí atmosféra by se dala krájet, podezřívání jeden druhého, tísnivý strach, přibývající mrtví.. Závěrečná část mi příliš nesedla, konstatuji s upřímným politováním, Agathu Christie nesmírně obdivuji.. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Agatha Christie není můj šálek kávy, takže Deset malých černoušků jsem znal jen rámcově a díky tomu byla pro mě minisérie napínavá až do samotného konce. K dokonalosti přispívala i výborná sychravá atmosféra opuštěného ostrova a samozřejmě vynikající obsazení s řadou osvědčených jmen, z nichž se mi nejvíc líbili pro mě neznámá Maeve Darmody a ne tak okoukaný Burn Gorman. Dokonalost sama. 100% ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

S Agathou to mám tak, že jsem minimum četl a většinu viděl. Ale o tomhle románu vím, jak dopadne, ačkoli jsem ho nikdy v ruce nedržel. Takže jsem jen celou dobu čekal, jestli dopadne fatálně anebo tak, jak ho autorka upravila pro svou divadelní hru. Nejdřív jsem dal absolutní hodnocení, ale pak jsem si uvědomil, že jsem během celého sledování kalkuloval s tím, že dám víc, když to dopadne podle mých představ, takže jsem pak musel slevit. Jinak by ale takhle měly vypadat všechny ty temné adaptace paní Christie - paranoia, zločin a trest, výlet do vzpomínek, osudovost, prvotřídní herci (Aidan Turner!), nesmlouvavost ve zpracování, ději i konci. 90%. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem nečetl tak nevim, ale miniserie byla naprosto výborná, od prvních minut si mě to získalo a žral jsem to až do konce. Výborná napínavá atmosféra, temná dokonalá hudba a skvělá herecká esa na jednom plátně. Místy to bylo až děsivé a neskutečně napínavý, já jsem spokojenej maximálně...tedy až do samotného konce, čekal jsem nějaké vysvětlení, ukázání motivace, způsobu vražd, takhle mi přišlo pár věcí nejasných a otevřených....ale jinak výborné ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Agatha Christie se nemohla dočkat lepšího zpracování její slavné detektivky z Černochova ostrova. Lidé z BBC tuto třídílnou minisérii evidentně natočili s obrovskou snahou neurazit odvěké fanoušky této spisovatelky a povedlo se jim to na výbornou. Jednoduchý příběh doplnili flashbacky jednotlivých postav, které nám měly osvětlit jejich předchozí činy a doplnili je tak vhodně, že o natahování stopáže nemůže být ani řeč. Do toho si přimíchejte úžasnou atmosféru jednoho z ostrovů tvářícího se jako součást Hebridů a solidní množství poctivých britských herců. Ve výsledku nemůže dojít ke zklamání… ()

Galerie (55)

Zajímavosti (4)

  • Filmový dům stojí v obci Harefield na okraji Londýna (Harefield House). Ostrovem je Mullion Island na Cornwallu, dům je na něj doplněn pomocí CGI. Přístav je Mullion Cove. Dále se natáčelo v Newquay a Kynance Cove (pláž) a vlakové scény se natáčely v South Devon Railway. (rakovnik)
  • Pôvodná verzia knihy, podľa ktorej je tento seriál natočený, bola vydaná v roku 1939 pod názvom „Ten Little Niggers“ (10 malých černoškov). Tento názov bol však považovaný za rasistický a tak bola kniha vydaná aj pod názvom „Ten Little Indians“ (10 malých Indiánov). Od roku 1985 sa používa názov „And Then There Were None“ (A neostal ani jeden). Zmena sa týka aj riekanky v knihe, kde sa niggers (černoškovia) zmenilo na soldier boys (vojaci) a taktiež názvu ostrova z Nigger Island na Soldier Island. (Hank_Scorpio)

Reklama

Reklama