Reklama

Reklama

Až tam nezbyl žádný

(seriál)
  • Česko Deset malých černoušků (více)
Trailer

Epizody(3)

Kniha "Deset malých černoušků" od Agathy Christie, které se na celém světě prodalo přes sto milionů výtisků, se stala nejprodávanější detektivkou všech dob. A nyní byla poprvé převedena do seriálové podoby. Je rok 1939 a Evropa balancuje na pokraji války. Na Černochův ostrov, odlehlou skálu u pobřeží Devon na jihu Anglie, je pozváno deset lidí s pochybnou minulostí. Navzájem se neznají a jejich tajemný hostitel chybí. Každý z návštěvníků, kteří jsou zcela odříznuti od nedaleké pevniny, je obviněn ze strašlivého zločinu. Když pak začnou jeden po druhém záhadně umírat, uvědomí si, že vrah může být mezi nimi. Komu se podaří přežít? A kdo je vrah? (HBO Europe)

(více)

Recenze (266)

Tosim 

všechny recenze uživatele

S Agathou to mám tak, že jsem minimum četl a většinu viděl. Ale o tomhle románu vím, jak dopadne, ačkoli jsem ho nikdy v ruce nedržel. Takže jsem jen celou dobu čekal, jestli dopadne fatálně anebo tak, jak ho autorka upravila pro svou divadelní hru. Nejdřív jsem dal absolutní hodnocení, ale pak jsem si uvědomil, že jsem během celého sledování kalkuloval s tím, že dám víc, když to dopadne podle mých představ, takže jsem pak musel slevit. Jinak by ale takhle měly vypadat všechny ty temné adaptace paní Christie - paranoia, zločin a trest, výlet do vzpomínek, osudovost, prvotřídní herci (Aidan Turner!), nesmlouvavost ve zpracování, ději i konci. 90%. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Brilantná adaptácia klasiky tety Agáty, hustý psychologický thriller, ktorý má dokopy tri hodiny, ale vďaka skvelej réžii a famóznym hercom sa to dá pozerať na jeden záťah a ani sekundu to nenudí, pretože to neustále pulzuje napätím. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Agatha Christie se nemohla dočkat lepšího zpracování její slavné detektivky z Černochova ostrova. Lidé z BBC tuto třídílnou minisérii evidentně natočili s obrovskou snahou neurazit odvěké fanoušky této spisovatelky a povedlo se jim to na výbornou. Jednoduchý příběh doplnili flashbacky jednotlivých postav, které nám měly osvětlit jejich předchozí činy a doplnili je tak vhodně, že o natahování stopáže nemůže být ani řeč. Do toho si přimíchejte úžasnou atmosféru jednoho z ostrovů tvářícího se jako součást Hebridů a solidní množství poctivých britských herců. Ve výsledku nemůže dojít ke zklamání… ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

K neuvěření, že forma téměř až absolutně dokonalá, nemá opodstatnění též v nějakém absolutním obsahu, ale ,,jen" v adaptaci detektivky Deset malých černoušků od Agathy Christie...i když samozřejmě, je to detektivní britská klasika a tak BBC chtělo předvést něco mimořádného...a povedlo se...zachycení atmosféry i dobového ducha je opravdu podařené... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nepoměrně lepší předlohy, protože jak je originál výtečně vystaven i vymyšlen, tak je otřesně napsán. Což tato adaptace díky Sarah Phelps beze zbytku napravuje. Když se k tomu přičte podmanivá anglická pochmurná "gotická" atmosféra a přesné obsazení, tak žhavý kandidát na nejlepší adaptaci jednoho z vůbec nejznámějších detektivních románů je jasný. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

“VŠICHNI JSME LOVNÁ ZVĚŘ!...“ /// Skupinka odříznutá od světa na ostrově… v jednom domě… tajemná hudba, pohledy, atmosféra… Připomíná to divadelní představení s parádníma hercema, který ubejvaj a ubejvaj… a jejich místo zabíraj dramatický dialogy… a scény. Je libo detektivku? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Román „Ten Little Niggers“ z roku 1939 (ani „And Then There Were None“ z roku 1940), který napsala Agatha Christie, neznám. 2.) Jsem rád, když spravedlnost není slepá. 3.) Thx za titule „Anniie126“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Ve chvíli, kdy vrahem nemůže být zahradník, protože na ostrově žádný zahradník není, se celá zápletka stává rázem napínavější! 8/10 ()

choze 

všechny recenze uživatele

Špičková adaptace. Scenáristka si s příběhem v několika ohledech šikovně pohrála, díky kameře a hudbě to dýchá znepokojivou atmosférou a je to kvalitně obsazené i zahrané. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

A pak že může soudit jen Bůh.. Doverské ostrovní klima svědčící alibi zahradníků, perfekcionismus výpravy made in BBC, vzrůstající paranoia dobře zahraných viníků a hororový nádech, jako kdyby do Agathy vstoupila Mary Shelley. Znalost toho, kdo stojí za anihilací desetičlenné nevzrostlé roty, co byla dříve skupinou malých původních Američanů a ještě předtím dětí tmavé pleti, není přítěží. Apropo, je zajímavé, jak se ta změna říkanky pod vlivem politické korektnosti zároveň stala spoilerem.. „Věřte v Boha…ale možná bychom se také měli zamknout..“ ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Není to dokonalé, postavy se chovají občas dost hloupě, vyřešení tajemství má své mouchy a dům mohl být architektonicky zajímavější (ok to poslední je jen takový můj povzdech a vtip), ale ta neuvěřitelně ponurá, mlhavá, halucinacemi obestřená atmosféra celé minisérie, ta herecká eskadra (kde kromě klasicky výborných hereckých elit velmi těšila svým výkonem a sympatičností řekl bych docela neznámá Maeve Dermody a i trpaslík Kili, který.. vyrostl), to napětí a vzrůstající nedůvěra, beznaděj, plynoucí z úplného odříznutí od světa - ano, tohle můžu vždy a všude. Navíc je i vykreslení a psychologie postav víc než slušná a správně podaná. Závěrečné odhalení a následné vyvrcholení velmi uspokojující a nečekané (nečetl jsem předlohu). Takže přes ty mezery v logice a nedostatečné vysvětlení některých skutečností nelze nebýt spokojený.. 9/10 ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Další geniální britská záležitost. Osazenstvo, atmosféra, napětí - všechno se vyvedlo. Co mi trochu nedá spát, jsou logické nejasnosti v příběhu. Například - když všichni začnou umírat postupně jako prasata na porážce, tak by se (podle mě logicky) měli všichni držet pohromadě. Místo toho chodili spát každý sám a ráno se divili, že jeden z nich natáhl bačkory. Podle mě to vrahovi až moc usnadnili. Možná si i stačilo přečíst onu říkanku do konce, ne si recitovat kousek po každé vraždě. A další věc - vrah zkrátka nemohl vědět všechny podrobnosti o každém z "černoušků". I když přihlédnu k jeho zaměstnání, je to vysoce nepravděpodobné. Nehledě na to, že zkrátka nemohl jistě předvídat, jak se to mezi posledními přeživšími vyvrbí. Během sledování mě napadaly i další mezery, ale i přes svoji nedokonalost jsem vážně potěšena, že něco takového vzniklo. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Fantazie! Absolutní blaženost! Miluju 10 malých černoušků, tu knížku jsem četla snad stokrát a shledávám jí jednou z nejlepších - ne-li nejlepší - jakou kdy Agatha napsala. Dokonalý nápad, progres a ukončení. Bohužel filmové zpracování stálo za starou bačkoru a hlavně ten nechutně předělaný optimistický konec, fuj. Tato minisérie ale předčila moje nejhlubší očekávání. Na rozdíl od feelingu "detektivky v měkké vazbě s ironickými obrázky Adolfa Borna" se knížka přetavila v hutnou, extrémně depresivní a temnou story, a to přesně tak, jak to nejvíc miluju. K tomu prosím přičíst 100% casting. Každá postava je přesně v souladu s popisem v knížce a ta hromada parádních herců - na to je radost pohledět! Toby Stephens, Burn Gorman, výtečný Sam Neill s Mirandou Richardson, egoista Aidan Turner nebo slizoun Noah Taylor. Vyzdvihla bych zejména Maeve Dermody, která měla asi nejvíc prostoru a potom přímo božského Charlese Dance. Za celé 3 hodiny ani chvíle nudy a konec, hlavně ten konec, až na drobné odchylky zůstal věrný předloze a je v něm stejná síla, jako v konci Sedm. Jsem nadšena! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Excelentne spracovaná mini séria. Atmosféra na výbornú, herecké obsadenie spĺňa najprísnejšie kritéria, pričom nad všetkým vyčnieva dokonalá story Agathy Christie. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Skvělé, mysteriozní, napínavé. I když příběh znáte, Angličané mu dokázali s novým zfilmováním dodat nové prvky, obrazy, snové scény. Samozřejmostí je plejáda skvělých známých herců, kteří se předhánějí, kdo bude lepší. Netelevizní kamera, atmosferická hudba a jedna mrtvola za druhou. A vůbec nevadí, že v říkance jsou vojáčci... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Trojdielny megafilm. Poznám už mnoho paródií na túto snímku. Veľmi veľa seriálov ju sparodovalo. Krásna lokácia ostrova a domu, ktorý túto lahôdku umocňuje. Má to až hororový nádych, hlavne druhá polovica, kedy sa počet zúčastnených zmrští na tretinu je neuveriteľné psycho. Nervy, strach a zúfalstvo ich doháňa k likvidácii medzi sebou a na toho rádoby posledného, ​​čo to prežil, čaká po návrate do domu neuveriteľný šok. Skvelé spracovanie snáď najslávnejšej detektívky. Vynikajúci psychologický krimi thriller s pohlcujúcou, hustnúcou a gradujúcou atmosférou. Obdivuhodná vizualita, obsadenie ok, hudobný doprovod taktiež. Postupná gradácia nedovoľuje nude ani na okamih vstúpiť a tak aj zhruba trojhodinová stopáž vôbec nevadí. Aj napriek tomu, že sa dej odohráva na ostrove, tak exotiku alebo slnečné počasie naozaj nečakajte, skôr presný opak. Prostredie je ponuré, daždivé a väčšina sa odohráva vo vnútri jedinej budovy na ostrove. Knihu síce nepoznám, ale to bola skôr výhoda, pretože dej sa vyvíja tak, že až do posledných minút nepoznáte odpovede na veľa otázok. ()

burina 

všechny recenze uživatele

Chce to síce osviežiť pamäť, ale smelo tvrdím, že ide zatiaľ o najlepšiu adaptáciu Černoškov. Depresívne, temné a neromantické. (Miestami sa to až príliš spolieha na popularitu Aidana Turnera, ale nesťažujem si). ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Mimoriadne originálne, predloha musí byť parádna (prvý slasher?), ale spracovanie je presne to, pre čo neznášam televízne seriály. Je to desne uťahané, po prestrihaní všetkých tých spomaľovačiek a vatoidných plkov by sa to luxusne dalo skresať na sympatických 110 minút. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Parádní dramatizace předlohy. Temná atmosféra, respekt k předloze, hvězdní herci. Vadí vlastně jen notoricky známý příběh, když si člověk v každém okamžiku uvědomuje, jaký bude konec. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Jediná kniha, kterou jsem musela jít dočíst mezi lidi, protože jsem byla FAKT podělaná... Parádní atmosféra, výborně zvolení herci (především Turner & Gorman & Dermody), odchylky od knihy jen minimální. Vraždy samotné probíhají off-screen, naturalistických pohledů na mrtvoly si ale divák užije až až, flashbacky mají sílu a úvodní intro krásně mrazí. Přesto musím strhnout jednu hvězdu, a to za předvídatelnost?, neboť dle mého je tu (oproti knize) mnohem snadnější uhodnout vraha, což může nepěkně zkazit celkový dojem. ()

Reklama

Reklama