Reklama

Reklama

55 schodů

  • USA 55 Steps (více)
Trailer

Obsahy(1)

Eleanor Riese trpí paranoidními záchvaty a je hospitalizovaná na psychiatrickém oddělení v sanfranciské nemocnici. Když jí lékaři odmítnou snížit dávkování léků, obrátí se na právničku Colette Hughes. Příběh podle skutečných událostí vychází ze soudního řízení, které se stalo precedentem v psychiatrické léčbě v USA. Drama ze soudní síně v osmdesátých letech je poctou skutečným aktérkám procesu. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

Tosi 

všechny recenze uživatele

Člověk se na jednu stranu rád dozví něco o důležitých lidech v jedné důležité soudní kauze, na druhou stranu by filmu neškodilo víc dramatičnosti, abych neusínal. Režisér vlastně pracoval se samými kladnými postavami, chyběli mně tam parchanti, kteří by rozčísli tu poklidnou dějovou linku. Zajímavý příběh, ale moc mě nevtáhl. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Filmom založeným na skutočných udalostiach zvyknem dokonca jednu hviezdičku nadhodiť, avšak toto ma nechytilo absolútne za srdce. Očakával som, že sa väčšina filmu bude zrejme odohrávať v súdnej sieni a hlavnou obhajkyňou bude Hilary Swank. Bohužiaľ, nič takého sa nekonalo. Hoci záver filmu, kedy má Colette Hughes preslov, bol pomerne emotívny, nedá sa mi ísť s hodnotením vyššie. ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje spoilery. Za perfektní výkony především herečkám v hlavních rolích by si Hilary a Helena zasloužily obě metál. Nevím proč jsem sama na sobě vždy taková masochistka, že koukám na takové dojemné filmy. Ale vždy mě potěší, že svět ještě není tak úplně zkažený, když se děje tolik dobra o kterém se natáčí filmy. Kdybych byla jedním z takových pacientů jako byla Eleanor, tak bych si přála mít tolik štěstí a ještě toho rozumu, abych našla někoho kdo mě alespoň na sklonku života vyslechne a bude se ke mě chovat s respektem. Protože takovou obyčejnou věcí jako je lidská konverzace o maličkostech o hudbě, dárcích o čemkoliv - můžeme udělat někomu velkou radost. Rozhodně bych film doporučila, ale hlavně si k jeho sledování kupte pořádný balík kapesníků. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert Heleny Bonham Carter, které dobře sekunduje Hillary Swank, dojemné, věrohodné, lidské. Mrzí mě, že film nezískal ani jedno ocenění, zasloužil by si ho jednoznačně. Smutné, když si člověk uvědomí, že ČR má v psychiatrickém oboru zhruba tak 30 let, možná i víc, zpoždění a odnáší to právě pacient, kterým se může stát v dnešní extrémně náročné době opravdu kdokoliv!..... ()

PP66 

všechny recenze uživatele

Krásné zakončení Febiofestu. Režisérovi Pellého Dobyvatele se tento snímek velmi povedl. Herecké výkony Carter a Swank byly koncertem. Měl jsem před filmem trochu obavy z těžkého tématu, které hned od počátku rozptýlil jemný dějový a konverzační humor. Za mně 4,5 hvězdy. Přežil jsem i prostory multikina :o)) ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Premiéra filmu proběhla 7. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)
  • Film sa natáčal vo Vancouveri (Kanada), San Franciscu (Kalifornia, USA) a Kolíne nad Rýnom (Nemecko). Obdobie natáčania trvalo od 16. apríla do 15. mája 2016. (Arsenal83)

Reklama

Reklama