Reklama

Reklama

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

solisoli 

všechny recenze uživatele

Malátny príbeh, v intelektuálnom režime, nemal temer čím zaujať. Chýbal širší obzor záujmu vyprodukovať niečo pozoruhodnejšie a pútavejšie. Snáď ten prechod cez bojovú líniu mal rozbehnúť zaujímavejší dej, hlavne keď sa jednalo o projekt nukleárnej bomby. Stále to priahlo na intelektuálnej baze až do statického bezzubého konca. ()

Heywood 

všechny recenze uživatele

Výborně obsazený film se zajímavým námětem a "českým" provedením. Na současný filmový vkus mu chybělo více spádu a věcné přiznání, že vědci pro Hitlera pracovali s nadšením!, jak lze dohledat a prokázat. Dobová atmosféra z filmu ale čišela a doprovázející románky hlavního hrdiny dokreslovaly složitost povahy člověka, který byl pro práci špiona předurčen. Film vynechal některé jeho další reálné přínosy a to byla škoda, část v Jugoslávii by byla zajímavá a 5 minut přidané stopáže by nic nezkazilo.To možná způsobuje i nižší hodnocení, protože film zůstal na jakémsi zkráceném povrchu a přínos špiona až moc zkrátil. Udělal toho ve skutečnosti více. ()

Reklama

Matros 

všechny recenze uživatele

Hodně nenápadný film s luxusním hereckým obsazením, který světem prosvištěl bez diváckého zájmu. Je celkem záhada, jak se podařilo sehnat takovou sestavu, obzvláště s malinkým 14 milionovým rozpočtem. Jedná se o zajímavou událost z 2. světové války, o které jsem vůbec nevěděl a lidem, kteří se o tuto část historie zajímají, by se film mohl docela líbit. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh, že jsem předtím neznal jméno Moe Berga ( ve 20. a 30. letech hrál za Boston Red Sox, zemřel 1972) nebylo až tak překvapující, ale ani postava německého fyzika Heisenberga mi z historie nebyla až tak známá. V první půli filmu může být trochu handlcapem, že ne každý český divák zná pravidla baseballu. Ale jinak scenérie Prahy příjemně potěšily , ve výborném denním i nočním nasvícení. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Baseballový catcher Moe Berg se na sklonku kariéry dává do služeb americké tajné služby a poté je vyslán do Evropy, aby zjistil, jak daleko jsou nacisté s výrobou atomové bomby a případně jim v tom zabránil za jakoukoliv cenu. Ono to takhle působí trochu lacině, ale Berg byl vysokoškolsky vzdělaný člověk hovořící sedmi jazyky a navíc ve výborné fyzické kondici, takže pro roli agenta byl jako stvořený. Takže téma výborné. Parádní bylo i obsazení a příjemně překvapil Paul Rudd, od kterého jsem v tom zástupu velkých jmen moc nečekal. To ostatní bylo horší. Předně tohle téma by si zasloužilo velkou produkci a plné kinosály s čímž souvisí i jméno režiséra. Nic proti Lewinovi, ale tímhle filmem udělal pořádný úkrok vedle od toho, co normálně točí. A bylo to znát. Jeho podání se úzkostlivě drží faktů, nedovoluje si žádnou autorskou odbočku, postrádá výraznější emoce a když dojde na válečné scény, působí poněkud neohrabaně. Sem tam se zablýskne na lepší časy a třeba šachová konverzace mě hodně bavila, ale celek na mě působil suchopárným dojmem. Nebylo to úplně zlé, ale o promarněnou příležitost se jedná určitě. 60% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Praze a Bostonu. (Yardak)

Reklama

Reklama