Komedie plně vystihuje atmosféru socialistické zábavy. Plytké estrády, tvořené pro všechny a zároveň nikoho. Člověk, který se v tom musí, i přes svůj částečný odpor a protože je to jeho práce, pachtit. Aneb samý Pytlík, žádný Freda...(16.4.2003)

Méně známý zároveň však hodně odvážný tvůrčí snímek vynikajícího reřiséra Krejčíka z časů reálného socialismu, výborně fungující i jako satira nebo nemilosrdná parodie o pokleslé socialistické zábavě v tomto případě o poměrech v jedné estrádní agentuře..Julius Satinský byl ve své tragikomické roli s výraznou příměsí neobratnosti a smolařství velmi dobrý..Ve filmu navíc zazněla hudba v té době už nepovolované a zakazované skupiny Pražský výběr. Filmu se ale nakonec dostalo jen omezené distribuce, jeho televizní vysílání bylo v roce 1985 pozastaveno a snímek se znovu objevuje na našich obrazovkách až někdy v říjnu roku 1990.(22.6.2008)

Vynikající satira na poměry, které panovaly v době komunismu v prostředí umění a kultury vůbec. Stačí se znelíbit a vaše sekretářka, kterou jste jako ředitel musel zkousnout v podobě tlačenky vám rázem dělá šéfovou a vy musíte lítat jako blázen a prodávat humor, který stojí za starou belu. Jako trezorový mohl být film v kinech uveden až po roce 1989. Slabší 4*.(24.6.2008)

...korupcia, protekcionizmus, podplacanie, klientelizmus...rozne slova, rovnaky vyznam...studia doby a hlavne sposobu myslenia, ktory sa zial, stale nedari dostat z nasich hlav... Priemerne natocnena, (tragi)komedia s nadpriemernym posolstvom...(23.6.2008)

Film se tváří, zejména ze začátku, jako české béčko, ale jen do té doby, než člověk překoná odpor a zakouká se do něj. Je v něm spousta skrytých metafor a absurdit doby a divím se, že Jiřímu Krejčíkovi, už tak v klatbě režimu, něco takového prošlo. Střih je famózní a podíváme-li se na výčet Miroslava Hájka, pochopíme proč. Pokleslost kultury tehdejších estrádních agentur je servírována přece jenom s trochou nadsázky, kdežto pokleslost megaestrád na Nově je nám servírována o dvacet let později zcela bez nadsázky!(23.6.2008)

Nahlédnutí příprav 'humoru na zakázku' se snaží vystinout atmosféru socialistické zábavy, dalo by se ale přenést i na mnohé dnešní estrády. Od začátku budete trpět - šílenou hudbou, neschopnými zpěváky, trapnými tanečními čísly, nakrucujícími se zpěvačkami a slizkými pány v oblecích. Všude samá korupce, boj o lepší pozice a absurdní chování okolí. Zároveň vám ale bude jasné PROČ trpíte, že právě tohle je účel toho filmu, aby nějak zapůsobil, abychom si uvědomili, že právě tohle sleduje většina národa po práci s přihlouplým úsměvem na rtech.(2.8.2010)

Krejčíkova tragikomická satira na námět Romana Ráže je na 80. léta brilantně natočená a sestříhaná.Vedle titulního Julia Satinského je excelentní dr. Ivan Vyskočil a jeho squdra (dívka hrající Satínského sekretářku je přímo k sežrání). Bohužel manýry a zvyky, které tvrdě satiricky (ne lehce humorně) Krejčík ukazuje, nevymizely a bují stále (nejen v zábavním průmyslu). Podstatná je podle mě ovšem linie antiženská - Satínského drtí a zklamou všechny ženské postavy (nejen jeho příšerná manželka představovaná Ninou Divíškovou), v tom se mi jeví jako polemický k dílům Věry Chytilové, jejíž styl může Prodavač humoru připomínat.(8.3.2010)

• kingik

Tenhle film mně svým stylem nesednul. Problém nebyl v hercích, ti hráli dobře, ale téma bylo naprosto odtažitě zpracováno. Dost jsem se divil, že to má na svědomí Krejčík. Je to na něj dost slabé. 40%(8.1.2012)

Poněkud drsná moralita. Zasmějete se , ale je tu i řada věcí spíš k zamyšlení. J.Satinský jako šéf agentury prodávající humor. Posléze je sesazen a následně je nucem sám jezdit a nabízet estrády jistého pana Kandrta ,která je estráda toho nejděsnějšího humoru ,o který nikdo nestojí. Jenže jak už to bývá bere u toho úplatky a je následně pak vydírán. Tak že mu nezbývá než sám uplácet ,aby sehnal termíny. Ale i on už má všeho dost. Nehledě na to má doma pěknou semetriku a dvě dospělé dcery ,které zrovna moc neposlouchají. Zajímavá sonda do života okolo kultury 80.let. Další naprosto neprávem zapomenutý snímek ,který ted vytáhla čt a občas kabelovky či sat. tv.(30.12.2007)

Prodavač humoru a Nejistá sezona ukazují jak se za velkého bratra dělala zábava a někdy si pomyslím, že i dnes taková komise by se šikla aby nás televize někdy nemučila:-)(23.5.2007)

Konečně Julius ve své velké formě a v hlavní roli. Jinak, to byl nářez! // 36. LFŠ UH(2.8.2010)

kdo koupí ,neprohloupí(7.6.2009)

Tahle komedie je trpká jako hodně nedozrálá trnka. Každý si určitě vzpomene na nějaký ten Kandrtův "Humor na cestách", který měl možnost někde vidět. Absurdity zvěčněné v tomto filmu nevyvolávají salvy smíchu. Možná proto, že to ještě není úplně za námi - viz zábavné show v televizích.(28.7.2006)

Pán Krejčík natočil svieži film o pomeroch v biznise , ktorý sa volá zábava. Za soc. spoločnosti sa bavili davy, ale bolo jedno čím len nech sa bavili. Dnes to je presne to isté...... Vynikajúci J.Satinský........75%.(15.10.2010)

Humor na cestách, písničky, vtipy, tance...ano Kandrtův humor a "populární umělci z filmu a televize" - to byla opravdu krásná směsice estrádních zhovadilostí...tenhle film jsem si prostě zamiloval a je mi líto že se v televizi neobjevil už hodně dlouho, kromě Kandrta je ještě špičkový "výběr talentů" na začátku.(19.7.2005)

Vynikající a myslím, že nedoceněný film o poměrech v normalizačních "kulturních" institucích. Velmi poučné i pro dnešní dobu, kdy šmíra se dostala do hlavních vysílacích časů komerčních TV stanic....(12.2.2008)

Docela slušná smutná a pravdivá satira. Trochu rozvláčné a na Krejčíka ne úplně z nejpovedenějších. Kdysi se mi to opravdu hodně líbilo, po nedávném zhlédnutí v televizi na mě ale ten film už působil trochu vyprázdněně.(23.3.2010)

Neřekl bych, že film dnes neosloví. Vždyť se stačí jen přenést v době, kulisy, herci a šlendrián dnešních "kandrtumělců" zůstává týž – od estrádních bavičů až po blikotavé "hvězdičky" pop-music. O jejich "oblíbenosti" nerozhoduje poptávka, ale schopný manažer, který je protlačí kamkoli, samozřejmě že za tučný peníz, a ne nějaký obolos. Nadčasový snímek. A propos, dost jsem se pobavil, když jsem spatřil nápis na přední bláně kopáku bicích, které stály na pódiu. Blána se pak ještě objevila v jednom záběru na zdi v kanceláři ředitele umělecké agentury, takže jsem si to potvrdil. MIMIKRY! Shodou okolností hrál v tomhle filmu Jirka Lábus taktéž kytaristu rockové kapely. -:)(19.10.2009)

Nedoceněná komedie, která si v době svého vzniku dovolila oprvdu hodně. Skvělé dialogy, vynikající herecký výkon Ivana Vyskočila. ( zkuste prodávat humor pana Kandrta, tu srandu !!! - vím že nechápete) Tenhle film na mě opravdu zapůsobil, obohatil můj slovník o termín - "KANDRT HUMOR". Tohle slovní spojení se zakořenilo v celé naší rodině. Kdykoliv se podívám na tu estrádní srandu!!! na NOVĚ, řeknu si:"Tak tohle je Kandrt humor ..."(19.7.2005)

Neprávem opomíjený film Jiřího Krejčíka, který se bohužel často nevysílá. Přitom ve své době formou vtipné satiry poukazoval na nešvary v socialistické společnosti. V roce svého vzniku velmi odvážný snímek !(6.1.2011)