Silvestr svobodného pána (TV film)
Komedie
Československo, 1979, 31 min
Jiří KrejčíkHudba:
Jiří ŠustObsah
Krátka komedie z prostředí jednoho bytu, ve kterém se sejde shodu náhod a nekalých úmyslů souseda Oskara, plno žen. Tento flm je další ukázkou herecké partie Abrhám-Šafránková, kteří jsou i v opravdovém živote manželé. (codeas)
Oskar
Navzdory názvu a jménům režiséra a hlavního herce nemá tahle hloupá (na Krejčíka opravdu velice odfláknutá) mikrokomedie vůbec nic společného s crazy Pension pro svobodné pány. :-((23.2.2003)
hippyman
jednoduchá taškařice se skvělým obsazením a stopáží tak akorát, aby ještě nezačal stále dokola omílaný situační humor prudit... uzený s bramborovým knedlikem a špenátem mi u toho nezaskočilo a vše dohromady to bylo vcelku stravitelné. 60%(30.12.2010)
D.Moore
Dobře obsazená, ale strašlivě napsaná malá zbytečnost, jejíž zoufale nevtipný scénář až podezřele připomíná komediální pokusy, které v televizi vznikají dnes. Smutné.(31.12.2011)
LiVentura
Opět geniální se skvělým Abrhámem..kterýžto odmítá pozornost mnoha dam za silvestrovského večeru....(13.8.2008)
Baxt
?/10 Guilty pleasure jako prase, asi jediné, s jakým jsem měl v Československé kinematografii se možnost setkat. Ručička na ukazateli demence a šílenství se v jeden okamžik tak prohnula, až ciferník prasknul. Jestli tohle příští rok nebudu mít na Silvestra k dispozici pětkrát denně, nebude mít konec roku smysl. Krajčíkovi léta páně 1979 jednoduše jeblo.(30.12.2010)
codeas
Bál bych se použít slovo "crazy", ale slovo komedie naprosto dosvědčuje herecké úmění Josefa Abrháma toho doplňuje Josef Somr coby záletník a Libuše Šafránková jako jeho láska - jako ve všech jiných filmech...(31.12.2004)
otík
Taková ta klasická malá televizní komedie, která není kdoví jak zábavná, je to jen "shůze" známých herců v jednom bytě. Nepotřebná komedie. Hudba: Jiří Šust(24.2.2011)
pávek
Scénář: Gustav Oplustil(12.4.2009)
Bohemák
Nova s Primou ze mě už asi udělaly náročného diváka - díky některým spokojeným komentářům zde jsem se těšil, ale nakonec jsem se nějak nebavil. Dvě hvězdy házím za báječné herce, ale to jsme s kamarády na škole v přírodě vymýšleli vypointovanější a zábavnější scénky. A nikdy by nás nenapadlo cpát to do televize...(30.12.2010)
Zeek
Tak trochu bláznívá mikrokomedie, která je trochu nedotažená. Krejčíkovi se tohle moc nepovedlo, ale za shlédnutí stojí, protože herecké výkony Abrháma, Šafránkové a dalších jsou věrné a jako vždy výborné. Moje hodnocení: 60%(3.1.2008)
wictoria
nemůžu si pomoct, ale jak v něčem hraje Libuška (navíc ještě takhle mladá a krásná), tak nedokážu být objektivní(26.11.2010)
J R C Pecuchet
Tři hvězdy za herecké výkony Josefa Abrháma, Libušky Šafránkové a Petra Nárožného.(30.12.2010)
Lish84
Spíše estrádně pojatá televizní komedie, která je ke konci až moc bláznivá a ve které každou chvíli křepčí nějaké slečny. Nic, kvůli čemu bych se smíchy plácal do kolen, ale i tak mě rozesmálo hned několik vtipných momentů, hereckých výstupů a "hlášek". Hlavně Petr Nárožný jako soused neměl chybu.(9.1.2008)
Morgaine85
Mě se to líbilo. Je to vtipné a krátké - takže ideální vyplnění večera. Libuška je nepřekonatelně roztomilá.(2.1.2011)
Stealth2
Krejčík si bohužel vybral svoji slabou chvilku.(31.12.2011)