Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová pohádka na motivy pověstí o císaři Josefovi II. Stejně jako on i filmový císař Maxmilián (O. Vetchý) často mizí v přestrojení ze zámku, aby poznal život svých poddaných. Na jednom ze svých „výletů“ potká císařského tambora (P. Rajchert) vracejícího se z vojny. Spolu s ním prožívá četná dobrodružství. Setkají se nejen s loupežníky, ale i s lidskou hloupostí a proradností, která je málem přivede až na popraviště. Ani v této pohádce samozřejmě vedle napětí, přátelství a humoru nechybí láska, která i ty nejchmurnější vyhlídky nakonec promění v dobro. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (111)

Ainy 

všechny recenze uživatele

K novodobým českým, filmovým pohádkám mám ne moc pozitivní vztah a tady pokud by místo pana Rajcherta dali herce! bylo by mé hodnocení nejméně o hvězdičku vyšší. Také postavy tureckého vyslance a jeho pobočníka by snesly nějakou tu významější roli v příběhu. Na to, že ho císař na audienci nechává tak dlouho čekat, se scénář zmohl na pouhé Arnoštovo pohupování se v bocích, hloubavé pokyvování hlavou a jeho nemastný, neslaný výraz to všechno korunoval. Nicméně Ondřeje mám opravdu ráda, jako herec je geniální! Má obrovský komediální dar a svou charakterní postavou císaře mě okamžitě přesvědčil. Námět pohádky sympatický, celkový dojem nebyl úplně špatný. Možná by to chtělo o něco lepší scénář a profesionální aktéry. ()

parabellum 

všechny recenze uživatele

Pohádka, která mě totálně nic nedala a jedině na co jsem se těšil byl na konec. Přidám se k ostatním uživatelům, že tak s dobrým hereckým obsazením se teda dalo mnohem víc vytěžit, než jen 50 minut nudy. Jedině co na této pohádce ujde jsou exteriéry a docela povedený konec s loupežníkama. Jednou a dost. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Pohádka bez pohádkových motivů... tedy skoro: hodný a spravedlivý vladař je tak trošku fantasy prvek:-). Co víc říct o něčem tolik nevýrazném a průměrném? Má to celkem ucházející obsazení, není to studiová pohádka, takže výprava je slušná, kostýmy neurazí, hudba taky ne, scénář není dobrý, ale ani špatný, postavy tuctové, padouši ubozí, koukat na to lehce nudí, nicméně jako kulisa k jednoduché práci - proč ne. Nejsem pohoršena, znechucena, nejsem nadšena. Jsou horší pohádky, vznikla i spousta lepších (převážně za komárů, dnešní doba kvalitním pohádkám nepřeje). 50% ()

česnek 

všechny recenze uživatele

V této pohádce je pěkně a velmi povedeně vyjádřený motiv z románu "Princ a chuďas". Princ nebo-li císař (Ondřej Vetchý) se rád převléká za chudáka, aby zjistil, jak žijí poddaní. Z chudáka se mu najednou nedaří dostat se zpět do postavení císaře. Ve finále trumfuje, stává se opět císařem a pokoří nepoctivce v čele se správcem panství. Krom tohoto je však pohádka jinak velmi chudá na zajímavé příběhy a zápletky. Nepříliš přesvědčivě zvládnuté role ostatních herců vyvažuje velmi zdařilý výkon herce Ondřeje Vetchého. Nejedná se o žádnou výpravnou pohádku - málo herců, málo komparzu, málo kulis, patrný omezený rozpočet. Přesto oceňuji alespoň vhodně vybraný zámek (byť téměř bez inventáře) a některé venkovské chalupy. ()

Rádlo 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála pohádek, kterou mám teď stejně ráda jako v desíti... A teď nemyslím jenom vůči těm plastovým hororům posledních let (Český Honza..), ale stačí mi sama o sobě... Pro menší lidi určitě kouzlo herců, kostýmy, drama rozumné dávky, hudba, a pro mě rozhodně jaksi kouzlo obecně - když chci pohádku, tahám tuhle ze stojanu s tříořechovou popelou aspol. Jinak i ten nejpřerostlejší dospělák si dle mého musí užít hudbu a aspoň některou z postav (Leopolde?). Bake Rolls + císař + tambor = dokonalý večer... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • Pohádka je natočená na motivy příběhů o císaři Josefu II., který se stejně jako císař v pohádce údajně vydával v převleku mezi prostý lid. (Matej.Krajci)
  • Natáčelo se na zámcích Bruntál, Náměšť nad Oslavou, Dobroslavice a zřícenině hradu Cornštejn, točilo se také ve skanzenu Rožnov pod Radhoštěm. (M.B)
  • Pohádka byla natočena bez jediného trikového záběru. (M.B)

Reklama

Reklama