Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová pohádka na motivy pověstí o císaři Josefovi II. Stejně jako on i filmový císař Maxmilián (O. Vetchý) často mizí v přestrojení ze zámku, aby poznal život svých poddaných. Na jednom ze svých „výletů“ potká císařského tambora (P. Rajchert) vracejícího se z vojny. Spolu s ním prožívá četná dobrodružství. Setkají se nejen s loupežníky, ale i s lidskou hloupostí a proradností, která je málem přivede až na popraviště. Ani v této pohádce samozřejmě vedle napětí, přátelství a humoru nechybí láska, která i ty nejchmurnější vyhlídky nakonec promění v dobro. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (111)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Koukatelný film, který když jsem ho viděl poprvé, mě velmi mile překvapil. Ondra Vetchý podává velmi sympatický výkon. Zaujme pěknou výpravou, hezkým prostředím a sympatickými herci. Jo a výstřihem Aničky Veselé. Ona to vlastně žánrem ani není pohádka, ale něco jako pověst či historický film. Každopádně, jak to dopadne, se určitě podívejte :-) ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Pro dnešní mladé Utajený šéf 18. století. Tahle pohádka by si jako jedna z mála zasloužila remake. Téma je hrozně zajímavé a dá se z toho hodně vytěžit. Rajchert fakt neumí hrát a naštěstí se věnuje hudbě. Vetchý zase hraje co to dá, a hraje dobře, jen mu příběh více nedovolí. Mohlo se v pohádce zakomponovat více než jen potyčky s loupežníky. Potěšil Rožnovský skanzen. ()

Reklama

Stejšn 

všechny recenze uživatele

O císaři, který tak dlouho blbne, až se dostane do prekérky a málem na to zařve. Přepálená stopáž, celé se to dalo shrnout do dvou třetin délky, protože takhle se to hrozně vleče. A jinak ještě: výprava, kostýmy, exteriéry - všecko moc pěkný, ale s těma psama tvůrci jako fakt přestřelili. Aby smečku venkovských psů hrála skupina čistokrevných setrů s nádhernou udržovanou srstí, to je docela úlet. ()

Tsuki003 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to nadějně, ale nakonec se z toho vyklubal takový lepší průměr. Pohádka hezká, ale děj jde hodně zprudka. Na druhou stranu Ondřej Vetchý, na toho bylo milé pokoukání a i když se mihl okamžik, kdy mi to trochu nedávalo smysl, je to přece jen pohádka. Dlouho mi unikala (čemuž se divím, ale nemůžu znát všechno), ale teď už o ní vím! ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Pohádka bez pohádkových motivů... tedy skoro: hodný a spravedlivý vladař je tak trošku fantasy prvek:-). Co víc říct o něčem tolik nevýrazném a průměrném? Má to celkem ucházející obsazení, není to studiová pohádka, takže výprava je slušná, kostýmy neurazí, hudba taky ne, scénář není dobrý, ale ani špatný, postavy tuctové, padouši ubozí, koukat na to lehce nudí, nicméně jako kulisa k jednoduché práci - proč ne. Nejsem pohoršena, znechucena, nejsem nadšena. Jsou horší pohádky, vznikla i spousta lepších (převážně za komárů, dnešní doba kvalitním pohádkám nepřeje). 50% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se na zámcích Bruntál, Náměšť nad Oslavou, Dobroslavice a zřícenině hradu Cornštejn, točilo se také ve skanzenu Rožnov pod Radhoštěm. (M.B)
  • Pohádka je natočená na motivy příběhů o císaři Josefu II., který se stejně jako císař v pohádce údajně vydával v převleku mezi prostý lid. (Matej.Krajci)
  • Pohádka byla natočena bez jediného trikového záběru. (M.B)

Reklama

Reklama