Reklama

Reklama

Ouija: Zrození zla

  • USA Ouija: Origin of Evil (více)
Trailer 2

Mladá vdova a matka dvoch dcér Alice Zanderová (Elizabeth Reaserová) nedokáže banke splácať dlhy, a tak si privyrába vyvolávaním duchov zo záhrobia, hoci sama v duchov neverí. Každý zákazník má povolené iba tri otázky, čo sa jej zdá trochu nudné, preto svoje seansy oživí novou vešteckou doskou Ouija. Varovanie o rizikách nebezpečnej hry však ignoruje a začne ju hrať sama.  Keď Alice dostane oznam z banky o exekúcii pre nesplatený dlh, ešte v ten istý večer jej mladšia dcéra Doris (Lulu Wilsonová) prinesie tašku plnú peňazí, ktorú našla v pivnici. Šokovanej matke vysvetlí, že sa rozprávala s duchom svojho otca. Tým sa však zlovestná hra Ouija iba začína. Doris totiž nevyvolala iba ducha svojho otca, ale aj niečo oveľa horšie - samotné zlo z ríše mŕtvych, ktoré ohrozí ich malú rodinu. (TV JOJ)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (168)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Fajn duchařina, vezoucí se na současné divácké přízni daného hororového subžánru, nepřinášející sice nic nového, originálního, vlastního, inovativního, nicméně na druhou stranu se všemi těmi zavedenými a osvědčenými postupy a prvky pracuje natolik přesvědčivě a působivě, že z toho ve výsledku vznikla poměrně vyzrále fungující zábava, která mě překvapivě příjemně oslovila prakticky ve všech ohledech. Ouija: Zrození zla tak tedy šlape jako opravdu působivá atmosférická jízda, s velice sympatickou „holčičí“ rodinkou, kdy tedy musím jen tak mimochodem vyzdvihnout výkony všech zúčastněných, především hereček, které odvádějí velmi přesvědčivé a mrazení nahánějící výkony, v čele s mladičkou Lulu Wilson, s opravdu parádním a podmanivým retro vizuálem, s pěknou řádkou napínavých scén, slušně gradujícím finále a pointou, která mě osobně potěšila asi nejvíc, neboť zde happy end dostal pořádný kopanec, a tak to má být :-). Co se jinak zápletky týče, ani s ní nemám nějaký výrazný problém, škoda jen poměrně dlouhého a ne až tak zajímavého rozjezdu, jinak ale ústřední myšlenka je fajn, sice nikterak objevná, či originální, ale přesto určitě nenudící a poutavá. V mém případě jde tedy o již třetí setkání s tvorbou Mika Flanagana, a v porovnání s Oculus a Before I Wake je Ouija 2 jasným vítězem, a tak i když nejsem žádným zavilým příznivcem těchto duchařských pohádek, v tomto provedení mi to vůbec nevadilo, spíš naopak, já byl opravdu spokojen. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Nepochopitelně nízký hodnocení opět dává na odiv, že většina diváků neví, co od hororu vlastně chtít. Třebaže Ouija není špičkou žánru ani nemá na to stát se kultem, v rámci současný hororový tvorby to není vůbec špatnej film. Atmosféra je zde postupně budovaná a strach se tu nešíří skrze „skok leky“, jekot nebo hlasitost, ale prostřednictvím „neznáma“ a temných tichých siluet. Atmosféře hodně přihrává skvělá kamera, perfektní color grading i vady obrazu či zvuku k dotvoření perfektního retro feelingu. Co se týče hororových postupů a scénáře, je tu sice všechno více méně při starym a nic novýho tu nevidíme, tvůrci se ale vcelku úspěšně snaží bořit běžná žánrová klišé. Nuže ačkoliv finále nemuselo být tak zbytečně vyhrocený (sešití úst působilo trochu směšně), rozhodně je to lepší než 90% současný hororový produkce. ()

Reklama

metal.storm 

všechny recenze uživatele

Taký ten pekný kúsok s koncom, pri ktorom moja hororová dušička zaplakala sklamaním. Ryšavá slečna svojej malej, roztomilej, posadnutej sestričke zašpricuje chriapu, pokazí mi pekne strávený čas a odprace sa do bielej izby, kde bude trpieť až do roku 2014, kde sa, ak si dobre pamätám, s ňou skontaktujú študenti, ktorí boli tak dementní, že nebrali na vedomie pravidlo, ktoré nás, pozorných divákov naučila doterajšia kinematografia. No, nikdy nevyvolávajte duchov v dome s veľmi temnou a pohnutou minulosťou. Alebo si to celé len pletiem s iným filmom? ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Už jsem si zvykla, že Flanagan mě nepřestává překvapovat (v to špatném slova smyslu), a tak jsem od pokračování jednoho braku čekala další brak jakkoliv hrozný. No nakonec to dopadlo lépe, než zmiňovaný první díl, ale ne o moc, bych pravdu řekla. Tu třetí hvězdu dávám spíše jen z pricipu, když jsem prvnímu dala dvě. Na Origin of Evil můžu ocenit určitě retro vizuál...a to je asi tak všechno, co opravdu můžu ocenit. Cokoliv jiného je totiž už jen běžná hororová rutina, bez špetky originality a ničeho, co bysme dosud nikde neviděli. navíc mi přišly postavy nějak nepřirozené a hlavně nesmypatické. Dokonce i ta strašidla jsou totálně mimo mísu a měla jsem mrazivý pocit za celý film asi tak dvakrát. Koukám na to asi dost subjektivně, ale hodnotím objektivně, protože konzumního nenáročného hororového fanouška to zaručeně neurazí. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Pokud chcete mrknout na nějaký divácky přívětivý mainstreamový horůrek, tak "Ouija: Zrození zla" je ta správná volba.. Horor má celkem logický příběh, bubáci nejsou zase až tak děsiví a nádech retra sálá z každého záběru.. Obsazení téměř béčkové, ale heri hrají lépe než ochotníci z místní Sokolovny a Lulu Wilson byla naprosto perfektní volba pro "děsivou" holčičku.. Velmi mě potěšilo i obsazení Annalise Basso, se kterou jsem měla čes se potkat už ve filmu "Tohle je náš svět".. Ta holčina se začíná příjemně rozehrávat.. "Ouija: Zrození zla" neurazí, nenadchne, bohužel ani moc nevyděsí.. Každopádně lepší než první Ouija :-D ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Dom, v ktorom sa tento film odohrával, bol použitý aj v inom horore – Nezhasínaj!  (2016). (Pat.Ko)
  • Film sa odohráva 50 rokov pred udalosťami prvého dielu Ouija (2014), zato v rovnakom dome. (Marceloo)

Reklama

Reklama