Reklama

Reklama

Ouija: Zrození zla

  • USA Ouija: Origin of Evil (více)
Trailer 2

Mladá vdova a matka dvoch dcér Alice Zanderová (Elizabeth Reaserová) nedokáže banke splácať dlhy, a tak si privyrába vyvolávaním duchov zo záhrobia, hoci sama v duchov neverí. Každý zákazník má povolené iba tri otázky, čo sa jej zdá trochu nudné, preto svoje seansy oživí novou vešteckou doskou Ouija. Varovanie o rizikách nebezpečnej hry však ignoruje a začne ju hrať sama.  Keď Alice dostane oznam z banky o exekúcii pre nesplatený dlh, ešte v ten istý večer jej mladšia dcéra Doris (Lulu Wilsonová) prinesie tašku plnú peňazí, ktorú našla v pivnici. Šokovanej matke vysvetlí, že sa rozprávala s duchom svojho otca. Tým sa však zlovestná hra Ouija iba začína. Doris totiž nevyvolala iba ducha svojho otca, ale aj niečo oveľa horšie - samotné zlo z ríše mŕtvych, ktoré ohrozí ich malú rodinu. (TV JOJ)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (168)

Worry77 

všechny recenze uživatele

Po Whitově nezdařeném pokusu přichází Mike Flanagan a s ním i boření veškerého stereotypu hororového žánru, teda skoro. Příběh Origin of Evil je natolik chytrej, že hned od začátku nemusíme bejt svědky toho, jak se na první pokus začnou na tabulce dít "strachuplné pohyby" a spousty laciných jump scarů. Ne vážně, je opravdu až osvěžující, jak tady tvůrci dokázali odolat dojebání filmu tím, že se někdo rozběhne proti kameře nebo na ní něco třikrát po sobě vyskočí a radši pracovali s atmosférou. Ačkoliv můj údiv ke konci už trochu zkomíral, protože už to ztrácelo tempo a těžce to upadalo do mainstreamu. Hlavní tři představitelky odvedly docela solidní výkony, třebaže Henry Thomas jako kněz si mě svým výkladem o polským migrantovi získal víc. Takže co si odnést z mého bezvýznamného hodnocení? Je to rozhodně lepší než jednička a to několikanásobně. A co se týče mě, tak si to ospravedlnilo svojí existenci. Na poli duchařin, který tak moc nemusím se jedná o nadprůměrnou podívanou, od který však žádnou revoluci nečekejte. (65%) ()

titmok 

všechny recenze uživatele

Nejako mi to hrozne rýchlo ubehlo a to tam JOJka pacla ešte aj reklamy. Úvod aj jadro by ešte ako tak ušli ale ten záver bol taký mišmaš bordel, nevedel som že kto je kedy posadnutý, kto koho zabil a plus ešte ten démon čo vyzeral ako rytier z križiackej výpravy. Najstrašidelnejšie bolo asi ako malá dievčina otvárala hubu asi na 40 cm XD. Neodporúčam pozerať v slovenskom dabingu./ 40% ()

Reklama

Psychor 

všechny recenze uživatele

Mnoho diváků předpovídalo filmu Ouija: Origin of Evil umístnění mezi nejlepšími horory letošního roku. Já jsem však podobný optimismus nesdílel, jelikož si dobře vybavuji vlastní cestu na hororový vrchol. Když se stanete největším hororovým expertem na csfd.cz, začnete přemýšlet o tom, co dále. Je dobojováno? Mohu konečně polevit ve svém úsilí a vychutnat si tento sladký úspěch? Podobné myšlenky jsem naštěstí velmi rychle zapudil a na svém hororovém rozvoji naopak začal pracovat ještě intenzivněji než kdykoliv dříve. Mike Flanagan mého příkladu bohužel nedokázal následovat a takříkajíc usnul na vavřínech. Zřejmě se domníval, že mu pětihvězdičkové horory Oculus a Before I Wake definitivně zajistily korunu pro krále současného hororu a že od této chvílie již všechno půjde tak nějak samo. Snímek Ouija: Origin of Evil potěší spíše běžného nenáročného diváka. Fanoušek hororu bude nepochybně zklamán, jelikož odpověd na otázku: "Kdy už TO konečně začne?", přinesou až závěrečné titulky. Mike Flanagan vytvořil na své poměry až příliš přátelský horor a nemůže se tak divit, že ho Fede Alvarez oloupil o hororovou korunu. Silnější tři hvězdy. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od prvního nudného prefabrikátu má tenhle kus něco málo do sebe... Zasazení děje do šedesátých let není tak úplně pitomý nápad, atmosféru má film chvílemi (ke konci) docela dobrou, herci jsou sympatičtí, ale to je asi tak všechno... Lekačky vůbec nefungují, protažené ksichty dneska už nikoho nevyděsí a celkově jsou digitální triky na dost chabé úrovni... Flanagan není Wan... ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Netušil jsem, že může být ještě nudnějšího než jednička, stalo se....Pokud by se deskovka ve filmu vůbec neobjevila, tak si toho divák ani nevšimne. Asi posledních třicet minut se něco začne dít a je to v rámci tohoto žánru naprostá bída. Nedá se upřít snaha hercům, ale asi nebylo v jejich moci film vytáhnout výš. Jakýkoli prvek duchařiny zde nefunguje, krom pár předvidatelných lekaček a nevěděl jsem, zda dřív usnout, koukat na půl oka nebo to vypnout. O jakékoli hororové atmosféře se nemá cenu ani bavit a jsem rád, že to minulo českou kino distribuci......2/10 ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Keď sú Alice (Elizabeth Reaser) a otec Tom (Henry Thomas) v reštaurácii, obaja majú pred sebou tanier s jedlom. V závere, keď sa obaja napijú vína, však obidva taniere chýbajú. (Pat.Ko)
  • Dom, v ktorom sa tento film odohrával, bol použitý aj v inom horore – Nezhasínaj!  (2016). (Pat.Ko)
  • Lin Shaye je jedinou členkou filmového ansámblu, ktorá sa objavila aj v prvej časti. (beso74)

Reklama

Reklama