Reklama

Reklama

Ghost in the Shell: nový film

(festivalový název)
  • Japonsko Kōkaku kidōtai: Shin gekijōban (více)
Trailer

Obsahy(1)

Japonsko, budoucnost, skončila krutá světová válka. Věda postupuje mílovými kroky a díky sofistikované kybernetice dává lidem možnost prodloužit si život a zmenšit utrpení. Protože je celé lidstvo propojeno v jeden systém myslí a osobností známý jako duchové, jsou největší hrozbou civilizace kyber teroristé, kteří jsou schopní se zmocnit lidských těl a jejich vzpomínek. Když se virus zvaný Fire-Starter, který napadá duchy, začne šířit systémem, což způsobí atentát na japonského předsedu vlády, jsou major Motoko Kusanagi a její elitní tým speciálních agentů přivoláni do akce, aby vystopovali původ viru. Čím více se dozvídají, tím více nachází důkazů o vládní korupci a tajemném makléři s až příliš povědomou tváří. Když může cíl být všude a vypadat jako kdokoli, nezbývá než věřit vlastnímu duchovi a doufat, že nejste nakažení taky. (Animefest)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (19)

HAL 

všechny recenze uživatele

Bez problémů fungující příspěvek do univerza rozšiřujícího původní dva filmy Ghost in the Shell - tedy další část "seriálu" který je na rozdíl od originálních filmů výrazně akčnější techno-thriller, a méně už melancholický ponor do filosofických úvah. Ne že by v něm zamyšlení nad vlivem spojení člověka a stroje na jeho lidskou podstatu absentovalo, tady v "New Movie" se například docela zajímavě nakousne problematika zastarávání kybernetických vylepšení a nutnosti (či nemožnosti) je časem udržovat a  upgradovat - ale pořád je hlavní standardní příběh o odhalování korporátních komplotů a zkorumpovaných politiků, a samozřejmě probíjení se skrze armádu vojáků a hackerů v jejich službách. Chronologicky film zapadá těsně před originální film z roku 1995, tedy je i o dotvoření Section 9 v jeho finální podobě, a ve svém epilogu dokonce remakuje úvodní scénu prvního GitS. 7/10 - s tím že film opravdu vůbec nefunguje samostatně bez znalosti postav, ale jedině jako součást celé série. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Prostě tu chybí duch původního filmu, Příběh je generická akční sci-fi nuda, s jasně definovanými padouchy, protože mají tváře napůl ve stínu a rudě jim žnou oči ( a to je prosím pěkně klišé jako prase). atmosféra špinavého cyber-punku tu ve většině stopáže absentuje, veškeré akční scény doprovází podivná techno hudba a akční sekvence jsou řešeny poměrně neoriginálně a ve finále mě dokonce stačili začít nudit. Proč teda tři hvězdičky? Protože je to pořád dobře natočené, ale pořád ve stínu geniálního původního filmu a dokonce i některých částí ARISE, přestože mají sice scénář na pytel taky, ale jsou o půl hodiny kratší. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nějaké pořádné anime jsem neviděl už nějakou dobu, a tak musím říct, že jsem se na tenhle díl "Ghost in the Shell" podíval docela rád. Pořád je to výborné japonské dílko, ale už jsem přece jen měl pocit, že ta temná naléhavost původního filmu zde není, že se více hraje na efekt scén než na celkový dojem, který byl trochu slabší. Ale ne zase tolik. ()

krt7236826 

všechny recenze uživatele

trailer k tomuto filmu bol v podstate začiatok filmu pretože takmer všetko z neho sa udeje behom pár minút to ale nevadí akcie bolo požehnane a bola dobre spracovaná. trochu zamotané pokračovanie dejovej línie arise border. na vzhľad motoko som si zvykol ale nepáčil sa mi koniec filmu ktorý zobrazil začiatok pôvodného GITS hlavne preto, že ho zobrazili graficky pozmenený a s inými postavami. nová hudba grafika rýchlosť vyloženia príbehu kazí dojem a nezaujme ako pôvodný film ale ajtak potešilo veľmi :) som rád že kult GITS žije no obávam sa ako to dopadne so scarlet vo filme. je tučná a príliš expresívna na to aby dobre stvárnila motoko ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Nie je to tretí "veľký" film, ale "len" posledný diel minisérie Arise, ktorú som zatiaľ nevidel. Animácia teda trochu jednoduchšia ( v porovnaní s Innocence ), ale inak hlavne v akčných pasážach a v kombinácií s duniacimi -bum-bum- zvukmi dostatočne efektná. A akcie je tu na GITS tentoraz myslím dosť. Dejovo je to prequel k pôvodnému filmu a neznalý divák hodený do vody bude zrejme tápať čo sú všetci tí cyber exoti vlastne zač. Ani znalec tohto univerza to však nebude mať úplne jednoduché lebo ako to už je u tejto filmovo-televíznej série zvykom, hustenie informácií býva často pomerne zmätočné a tak vždy len čakám že v ďalšej scéne to bude zrozumiteľnejšie. Je fakt že aj mne tu chýba hlavne tá industriálne depresívna, ťaživo cyberpunková atmosféra Oshiiho filmov, nahradená výrazne preslneným vizuálom a viac politickou zápletkou. Naopak sa mi jednoznačne páčila mladšia motorkárska verzia Motoko v červenej kombinéze miesto tradičných plaviek, ktorá mi prišla celkovo tak nejak sympatickejšia. Záverečné premostenie s pôvodným filmom tiež potešilo, všetko sa teda týmto vrátilo do bodu nula. Už len čakať na hraný film, kde bude Motoko hrať Scarlett Johansson. Ja jej fandím, tak nech to neposerie. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (1)

  • V závěrečných titulcích je k vidění mezititulková filmová scéna. (Rominator)

Reklama

Reklama