Reklama

Reklama

11. září 2001: Pravda, lži a konspirace

(TV film)
  • Velká Británie 9/11: Truth, Lies and Conspiracies
Velká Británie, 2016, 46 min

Režie:

Nick London

Hrají:

Tara Fitzgerald (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

Rodiny obětí útoků na WTC a Pentagon požadují po americké vládě odtajnění tisíců stran zpráv FBI. Nejen pozůstalí obětí, ale i někteří vysocí politici a bývalí zpravodajští důstojníci prohlašují, že jisté informace, týkající se událostí z 11. září roku 2001, jsou stále ukryté v archivech. Mluví se o tisících a tisících dokumentů, které nebyly zveřejněny. Oficiální místa nepřipouštějí jiné vysvětlení, než je to prezentované vládou USA. Někteří lidé oficiální verzi o 11. září zpochybňují. Tvrdí, že jde o blamáž, která má zakrýt, co se doopravdy stalo. Nejhlasitěji se ozývají příznivci nejrůznějších konspiračních teorií. Ovšem i nezkreslené záznamy o sledování pachatelů útoků naznačují, že americké tajné služby chybovaly a přivíraly oči před napojením teroristů na ctihodné občany cizích států, kteří byli s atentátníky v kontaktu. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

radomiil 

všechny recenze uživatele

)))jedno velký svinstvo ve prospěch celku provázaných nadnárodních společností na úkor obyčejných nicnetušících lidí-a prý tomu nešlo zabránit.....leda tak ve snu zainteresovaných tímhle laxním přístupem;škoda jen, že to nepoložili do Bílé ústředny ()

otík 

všechny recenze uživatele

Rozhodně poutavý a zajímavý dokument, samozřejmě otázka zní, kdo z něj má mít prospěch. My jako nezaujatí diváci se jen nestačíme divit, kolik nejasností je za 16 let po teroristickém útoku stále na pořadu dne. Hudba: Jon Nicholls ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dokument, ktorý "nerieši nič podstatné". V podstate by sa dalo povedať, že samotné spracovanie viac menej pripomína bežný strategický manéver "cover up", ktorý americká vláda využíva častejšie, ako naša opozícia odvoláva ministra Richtera. Laicky povedané: "tak si teda niečo priznajme, keď už na nás toľko tlačia, aspoň budeme mať chvíľu pokoj, pričom verejnosti povieme iba to, čo už aj tak dávno vedela." Odbočím, niečo obdobné sa udialo po odtajnení tajných dokumentov zo spisu zavraždenia Kennedyho. Ľud toľko čakal, až sa dozvedel presne to, čo čakal najmenej (no rozhodne mal najviac), teda hovno. Rovnako ako TU ... ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Zo skúseností nemám žiadny dôvod veriť akémukoľvek politikovi, takže nie je dôvod veriť ani tým americkým. Oficiálne vysvetlenia udalostí septembra 2001 pokrivkávajú na obe nohy podobne ako tie konšpiračné. Nemusíme hneď hľadať výbušniny a malé vodíkové bomby, na vykonanie útoku stačila aj nespolupráca spravodajských zložiek. Skutočnosť bude oveľa zložitejšia ako najzložitejšie konšpirácie, čo naznačuje práve tento dokument. Ukazuje jednu vetvu vyšetrovania, akých existujú asi tisíce. V Amerike každý, kto niečo znamená, sa snaží niečo zistiť a občas aj niečo zistí. Buď vyhrá nejaký súd a FBI poskytne (aspoň cenzúrovaný) dokument, aby sa nepovedalo, alebo si ako Columbo dá do súvislostí zvláštne zhody okolností, napríklad centrum výcviku pilotov na Floride. Tieto veci pripúšťajú nielen konšpirační fanatici, ale aj bývalé špičky agentúr, ktoré sa objavili v dokumente. –––– Stát naprosto zlyhal. Nedokázal ochránit své občany. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama