Reklama

Reklama

Rada nad zlato

(studentský film)
  • USA Good advice is better than gold (festivalový název)
Krátkometrážní / Dokumentární
Česko, 2015, 26 min

Obsahy(1)

Pohled do světa multi-level marketing finančního poradenství v České Republice. Víš, kdo ti bude radit s financemi? Víš, jakou práci ti radí vyzkoušet? Dobrá rada není zdarma, dobrá rada je nad zlato. (oficiální text distributora)

Recenze (54)

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Výborný studentský film který popisuje obchod s důvěrou ve finančním poradenství na principu multi-level marketingu. Obchod na kterém nevydělá ani poradce, ani zákazník který koupí nepotřebný produkt, ale parta manažerů, kteří sedí výš v náborové pyramidě. Oceňuji zejména dobrý pohled na vnitřní fungování systému z pohledu řadového poradce. Škoda, že se nepodařilo do filmu dostat nějaké vyjádření z druhé strany, z pozice vedení a top managementu. Ale už sama neochota se vyjadřovat o lecčems vypovídá. ___________ dobrý rozhovor na DVTV s režisérem: http://video.aktualne.cz/dvtv/poradci-ovb-stripterky-a-drogy-na-vecircich-a-obchod-s-duver/r~e823273e691f11e68d00002590604f2e/ ()

KRYSIOPICE 

všechny recenze uživatele

Nemá cenu kritzovat formu, protože je to studentský film. Takže tady řečijako nelíbí se mi kamera neobstojí. Co stojí za vyzdvihnutí je obsah. Celý film bych přirovanl k šmejdům, protože tvůrci dost riskovali, když se odvážili píchnout do sršního hnízda. Takze abych to shrnul dokument má strukturu, děj a informační hodnotu. A děcka měli fakt štěstí, že měli ve filmu toho odborníka na finančnictví z Brna, který celý dokument posouval nejmíň o 2 třídy výš. Takže za odvahu a za téma jasné ****. ()

Reklama

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Je to studentskej film, v podstatě ročníková práce, takže se tam dá najít hodně filmařských chyb. Ale to tomhle to samozřejmě není. Důležitý je, že to chce ukázat (a ukazuje), jaký sračky se tady u nás v podstatě legálně dějou (podobně jako u Šmejdů). Vlk z Wallstreet by zavyl zděšením, kdyby to viděl. Že to takhle funguje, jsem věděl i před dokumentem, ale přece jenom, když to někdo hodí ven veřejně, je to vždycky lepší a má to větší dopad. Jinak tahle "super firma" je asi tak nevinná, že ještě před uvedením dokumentu soudně vyhrožovali škole, aby to ani nevzniklo, no a když to vzniklo, podali žaloby a po studentovi, kterej má s nima vlastní zkušenost, chcou sto litrů. Už tohle je odpověď na to, jestli tam probíhá všechno v pořádku. A ty večírky, kde sotva zletilým zamávají balíčkem prachů, koksem, drahýma autama a nahýma ženskýma před obličejem, opravdu jenom potvrzujou firemní "kulturu". P.S.: Mimochodem pokud víte něco o projektu MikeJePan a s tím spojené společnosti Pojištění na pokuty, obzor se vám ještě rozšíří a tak nějak se vám ten kruh spojí úplně! ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Spíše, než analýza finančního proradenství (prodávající a nakupující) to lépe funguje v rovině psychologické. Stačí vidět ty tupé, rozežrané, chamtivé držky lačnící po okamžitém uspokojení svých primitivních přání. Filozofická otázka zní, kdo je větší pitomec. Jestli ti, co vlezou do pyramidy nebo ti, co si koupí "produkt". Samozřejmě stát by měl jasně vymezit pravidla, ale evidentně lobbing těchto firem je zatím silnější. 66%. /Právě zapojení mladých a nezkušených lidí do finančního poradenství je další z věcí, která je odborníky OVB vytýkána. „Firma funguje jako průtokový ohřívač. Nábory pořádají i na středních školách, takže se k nim dostanou opravdu mladí lidé. Rekruti vydrží třeba jen několik měsíců, vytěží rodinu a nejbližší okolí a pak končí. A často odchází s dluhy. Provize z uzavřených smluv jsou zálohové, pokud tedy klient přestane životní pojištění platit, provizi musí poradce vrátit,“ komentoval prezident Asociace finančních poradců Vladimír Švorba. (zdroj: echo24.cz)/ ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Z toho dokumentu jsem se v podstatě nic novýho nedozvěděl, normálně bych teda dal 2 hvězdy, ale za téma dávam 3. V podstatě film obsahuje jen 2 věci: praktickou ukázku motivace těch šašků (polovina záběrů je z nějaký playboy akce nebo co) a pak takovej jakoby vzdálenej rozbor mentality systému od nějakýho včelaře. Chybí tomu mnohem víc konfrontace s těma "zmrdana nahoře" (stačili by i lokální šéfíci, ve filmu je vlastně jediná scéna z centrály OVB) i konfrontace s těma kokotkama dole (ne jen s odpadlíkama - prostě bych se jich zeptal, jestli jim nevadí, že za svoji provizi 10 tisíc právě předali životní úspory svojí babičky nějaký pojišťovně...vsadim se, že polovina by mi zcela upřímně řekla, že nechápe, o čem mluvim, a druhá polovina, stejně jako ten pičus ve videu, že "Takový, jako ty, jsem prcal v kriminále. MUHEHEHEHE"). Taky bych ocenil víc praktickejch ukázek z práce vojáků v terénu - při styku s klienty. OMG, nikdy nepochopim, jak někdo, kdo těch svejch usmolenejch 200 tisíc spoří deset let z průměrnýho platu a při každym nákupu řeší, jestli je ten salám v akci, pak "zainvestuje" tyhle prachy s nějakym mamlasem v kvádru, co mu koupila maminka, když šel před 3 rokama do tanečních. Nejlepší je, jak se většina z nich zmůže tak maximálně na to, že to vecpou doma rodičům. Finanční mágové! Ukázkou prvotřídního zmdrství je pak fakt, že přestože nějaká píča od nich falšovala autorův podpis při uzavírání smluv (fakt to Jakub Charvát neřeší?!), tak mají ještě dost drzosti na to ho žalovat a chtít po něm nějakou pokutu. (60%) ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama