Reklama

Reklama

Šerifská hvězda

(seriál)
  • Velká Británie Tin Star
Trailer
Velká Británie, (2017–2020), 20 h 15 min (Minutáž: 43–53 min)

Hudba:

Adrian Corker

Hrají:

Tim Roth, Christina Hendricks, Abigail Lawrie, Christopher Heyerdahl, Lynda Boyd, Kevin Hanchard, Ian Puleston-Davies, Stephen Walters, Dan McDougall (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Seriál Šerifská hvězda se odehrává v idylickém horském městečku, zaplaveném přistěhovalci těžícími ropu v nedalekém frakovacím zařízení, a čelícím rostoucí vlně zločinu. Vypráví emocemi nabitý a místy i zábavný příběh Jima Wortha (Tim Roth), abstinenta s dobrým smyslem pro humor i pro rodinu a horlivého náčelníka policie, jehož poklidný život naruší příchod bandy zločinců. Ti při zpackaném pokusu o Jimovu vraždu zabijí jeho malého synka. Tento čin – a Jimova ostudná odpovědnost za to, že se zbaběle vyhnul smrtící kulce – u něj vede v kombinaci s odmítáním přijmout minulost až k alkoholizmu. Jimovo nezřízené pití posléze nabyde formu jeho alter ega - nasávajícího, okouzlujícího, falešného a nelítostně brutálního druhého já jménem Jack Devlin. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Já nevím.. Atmoška docela jo. Příroda hezká. Námět slibuje hodně...Ale... Jinak je to celé dost rozladěné. Možná to byl jakože rafinovaný scénáristický záměr, že ve finále jsou nejsympatičtějšími postavami dva záporáci a zbytek jsou buď totální kokoti (s Jimem v čele) nebo se jen jako kokoti chovají, ale proč bych pak měl koukat na druhou sérii to fakt netuším. Zprvu se zdálo, že to bude vybalancovaná studie zápasu s alkoholismem na pozadí mrazivého thrilleru z kanadských hor (něco v duchu Wind River). Časem se ale ukázalo, že se žádné hlubiny nekonají. Všechno klouže po povrchu. Psychologie postav je naprosto nesmyslná. Logika je na dovolené... Není to zkrátka ani dost syrové a komplexní aby to mohlo fungovat jako Wind River a zároveň to nemá ani nadhled, scénáristickou lehkost a rafinovanost Farga.. Desetidílná oscilace mezi nekonečným příslibem čehosi závažného a prvoplánovou pózou. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,DOČKÁTE SE SPRAVEDLNOSTI…“ /// Kurevsky dobrej úvod. A vlastně výbornej celej první díl! Městečko závislý na drobný turistice stojí před rozhodnutím – mít či nemít tady těžební rafinerii? Šerif je proti… ale koho zajímá jeho názor…, takže se brzo místo turistů vystrašených grizzlim, budou řešit jiný věci. Amazon překvapuje. Nesází na hvězdy (soráč Rothe), ale snaží se do mrtě vyždímat téma Nebojej se drsnosti a v tom je síla tohodle seriálu. Jen to začíná bej trošku blbý – jakože moc náhod nebo debilních rozhodnutí… všechno se to odehrává na malým prostoru, takže je to rychle vidět a celkem mě to začíná srát. Ale napětí udržet uměj. Sice sympatie (ty postavy) nemaj, ale na druhou stranu, jsou to slušní lidi. (Jen se v těžkých okamžicích rozhodujou divně.) Je tady dost záporáků, neutrálních postav. Ti kladní se projevujou pomaličku. Vlastně jich moc není – což je celkově dost smutný, když nemám komu fandit. Špinavý praktiky naftařský korporace, šéfka PR, která má svědomí, polda, kterej má žízeň a svým chováním zadělá na drama celýho serálu, vrah co je podivnej, rodina utápějící se v depresích… takovej nestandartní příběh, kterej stejně jak sere, tak baví. Zajímá mě, jak to vlastně je. Trochu blbý, hodně drsný…takže jestli máte rádi napínavost nade vše, bude vám dobře. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vždycky když chci, aby někdo rychle utekl, prostřelím mu nohu. 2.) Jsem polda, co má žížu. 3.) Na seriály koukám proto, abych byl nasranej. 4.) Thx za titule „98765“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele

Remeselne zručne zrežírovaný mix najroznejších atraktívnych seriálových klišé. Napínavé, vygradované a kvalitne obsadené, ale v záplave súčasných nadštandartných televíznych produkcií vo výsledku iba lepší priemer. Možno pri druhom pozretí a prípadnej druhej sérii hodnotenie zvýšim. Potenciál rastu tu je. (11.9.2017) ()

Zagi20 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem teda víc. Atmosférická podívaná na té nejvyšší technické úrovni, především co se týče kamery. První díly nasadí laťku vysoko, jenže postupem času se začne projevovat jistá demence ústředních postav. Prostě některé ty myšlenkové a emocionální pochody jsem opravdu moc nezvládal. Je tu cítit až přílišná snaha o psychologické drama na úrovni, o ekologickou agitku, bezpráví, pohled do velké korporace ... no prostě je toho moc a ne, nefunguje to ani jako celek ani jako samotné příběhy. 60% ()

erased 

všechny recenze uživatele

Konečně opravdová druhá sezóna True Detective a Tim Roth dost možná ve své životní roli. Tin Star je správně audiovizuálně vymazlený, atmosférický a proklatě napínavý thriller s přiměřenou mírou jednoduchého ale efektivního a setsakra krvavého násilí a nejzajímavějšími postavami v čerstvé paměti. V druhé polovině mu sice postupně ubývá na dechu, ale finále je jednoduše královské. Hlavně ať proboha druhá série nepokračuje v krásně zakončeném příběhu a podobně jako ten True Detective raději naváže jen tematicky, i kdyby měl výsledek dopadnout podobně rozporuplně. Další komplikace by Tin Star totiž shodila minimálně o třídu níž. ()

Galerie (356)

Zajímavosti (9)

  • Před natáčením scén v divoké přírodě se muselo zkontrolovat, jestli se tam nevyskytují pumy nebo medvědi grizzly. (Duoscop)
  • Ve 13. minutě vidíme živé karaoke vystoupení v podání matky a dcery na píseň „I Only Want to Be with You“ od britské zpěvačky Dusty Springfield, která vyšla v roce 1963 a kterou později přezpívala Helena Vondráčková pod názvem „Chytila jsem na pasece motýlka“ a taktéž tuto skladbu přezpívala Dagmar Patrasová pod názvem „Chytila jsem na pasece žížalu“. (Trajektt)
  • Ve 24. minutě, když starý muž dostane malého pejska, slyšíme v pozadí skladbu „I like It“, která vyšla v roce 1963 a je od britské kapely Gerry and the Pacemakers. Tato skladba byla rovněž předělána v roce 1980 britskou kapelou Depeche Mode. (Trajektt)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama