Reklama

Reklama

Pes jako pes, zvláště když je puntíkovaný – tak si to alespoň myslí babička Prchlíková a díky jejímu omylu se rozehraje komedie plná psích záměn, v režii V. Plívové-Šimkové a D. Králové. Dalmatin Artuš je miláčkem početné rodiny Prchlíků i celého městečka. Zásluhou popletené babičky, která omylem pustí do domku zatoulaného psa Merlina, se život rodiny i městečka obrátí vzhůru nohama. Rvavý a hravý Merlin je totiž k nerozeznání podobný hodnému a přátelskému Artušovi… Krásná česká krajina v Podkrkonoší, která je i domovem V. Plívové-Šimkové a její dcery K. Priščákové, autorky scénáře, je stále přítomná v této komedii plné omylů a záměn. Role otce Prchlíka a matky Prchlíkové si zahráli P. Nový a V. Jeníková, babičku V. Kaplanová. (Česká televize)

(více)

Recenze (49)

gouryella 

všechny recenze uživatele

Legendarni reziserka detskych filmu Vera Plivova-Simkova prispela svoji troskou do mlyna i v devadesatych letech, ale bohuzel sva nejlepsi leta ma asi uz za sebou. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Paní režisérka už byla v 90. letech bohužel za zenitem své tvorby a s jejími legendárními dětskými filmy z 70. a 80. let se tenhle snímek nemá šanci rovnat... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Artuš a Merlin sú dvaja dalmatíni. Veľmi pekní hafani. Mám ku tomuto plemenu velice pozitívny vzťah, pretože som bol tiež majiteľom dalmatínskeho psa. No bohužiaľ tomuto mizernému snímku nemôžem dať viac ako jednu hviezdičku. Aj tú dávam len vďaka tým dvom dalmatínom. Tí si ju zaslúžia. Inak je v nezábavnej rodinnej komédii "Artuš, Merlin a Prchlíkovci" úplne všetko špatne. Slabý scénar, otrasná réžia, trapný humor, silne nesympatickí herci. * ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Slušná česká komedie na odreagování. Děj je bohužel téměř nijaký a herecké výkony ho příliš nezachraňují, ale jako dítěti se mi to líbilo. 50% ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

"Prchlíku, kam prcháš?"Docela mě iritovaly záběry na psy jako vladaře a kolem houfy dalších psů s docela podprůměrnou hudbou pana Hapky. Na první podívání za tři, po dalších zhlédnutích bych šel o hvězdičku dolů. Rodinný film, co byste očekávali? Novej Transformers? ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Černobílé psí pozdvižení má v sobě nesporný kumšt mistrně dětských filmů, ovšem kumšt je brzděn dobovými neřestmi, jako nucený humor, malé upozornění na sponzory, a samozřejmě lehce umělý postsynchronní dabing. Průměr skutečně drží Valerie Kaplanová s Veronikou Jeníkovou a drámo na závěr. Je prostě vidět, že to má oblíbená režisérka neměla plně ve svých rukou. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Rodinný film, který sice zavítal kdysi dávno do kin, ale televizní obrazovka jeho parametrům sluší mnohem lépe. Dvě zkušené režisérky si ho vzaly na starost a vyvařily vše, co už bylo v podstatě k vidění v jiných filmech. Roztomilí puntikatí pejsánci našli inspiraci v amerických 101 dalmatinech a celkové pojetí se blíží ke stylu Marie Poledňákové, ale když už je z formy. Herci to odehráli fajnově, ale nic moc originálního, a to včetně režijního rukopisu, ve filmu k vidění není, protože jako by každou scénu čerpal z lepších českých filmů. Párkrát se divák zasměje, nějaká ta legrace s filmem je, ale ústup ze slávy českých filmů pro děti a mládež je znatelný. 40% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Od paní Plívové-Šimové jsem očekávala víc, mistryně zábavných dětských filmů mě zklamala. Jednou se na tento nepříliš zábavný film podívat dalo především díky krásným psům a Hapkově hudbě. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Dle mého skromného názoru asi nejhorší film od jinak skvělé režisérky dětských filmů Věry Plívové-Šimkové. V hlavní roli hrozný herec Pavel Nový. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

První polovina mně přišla nekoukatelná - kronika psích skopičin, Dr. Jekyll (Artuš) a pan Hyde (Merlin) tentokráte rozpolcen v dvojici dalmatinů, promo na Desenského, dílo bez jakékoliv opravdu nosného pojícího prvku, stojící snad pouze na sdíleném přesvědčení o roztomilosti pejsků (přiznávám, já mu nikdy nepodlehl). Ale s koncem (nejpozději se sebeidentifikaci báby Prchlikové s Merlinem) se něco zlomilo, a já si uvědomil, že tenhle film je hodně o přijetí a začlenění, o druhých i třetích šancích, o tom, že bychom si k sobě měli hledat cestu, i když to může být obtížné (nezavrhovat, nýbrž solidarizovat). A takové poselství se mi u rodinného filmu vpravdě zamlouvá, a proto přihazuji třetí hvězdičku. 50 % ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Je to velmi jednoduchý příběh. Vlastně bych měla spíše říct, že jde o takový slepenec jednotlivých příhod, které zažívají děti z Prchlíkovic rodiny se dvěma psy a jednou lehce popletenou babičkou. Určeno pro menší děti. Těm se bude tenhle letní příběh určitě líbit. Neurazí a ani neuchvátí. Od paní režisérky Plívové-Šimkové jsem ale čekala něco mnohem lepšího. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Dětský film, který se zrovna dvakrát nepovedl, i když režírovala taková velká režisérka tohoto u nás kdysi tolik úspěšného žánru. ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Jako malej jsem to viděl několikrát, ale nepamatuju si absolutně o čem to bylo, ale pamatuju si, že se mi to nelíbilo. ()

Reklama

Reklama