Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Trochu bláznivá, trochu fantastická komedie pro děti: Působením blesku a dalších záhadných okolností se nadaný žák šesté třídy začne objevovat v dalších mutacích, které se od sebe charakterově liší... (oficiální text distributora)

Recenze (105)

gouryella 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších dětských filmů na který se s chutí podívám i dnes - skvělá sci-fi pohádka s, na dětský film, velmi propracovaným scénářem a hlavně velkou porcí zábavy. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších dětských filmů jinak šedavých 80. let natočila režisérka Drahomíra Králová specializující se na filmy pro děti a mládež. Že jde o snímek v její filmografii výrazně převyšující zbytek její tvorby není asi potřeba zmiňovat, jelikož jméno paní režisérky zůstalo spíše polozapomenuto, stejně jako jména obou scénáristů Miloše Cajthamla a Vladimíra Klapky (jsou zároveň autory původního filmového námětu), kteří se při psaní scénáře zjevně inspirovali tím nejlepším, co nabízí bohatá tradice české crazy komedie postavená na základech sci-fi, jak ji vytvářela třeba dvojice Miloš Macourek - Oldřich Lipský, tentokráte je ovšem vše cíleno na dětského diváka.... ,,Musil, málo si zkusil, jestli chceš víc, tak stačí jen říct..." ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Podobně jak už napsal Braddy skvělý dětský film - který jsem viděl jako malý kluk a od té doby jakoby se po něm slehla zem. Neviděl jsem ho snad deset let a do nedávna nevěděl ani jak se pořádně film jmenoval ! A já se ptám proč neopráší ČT ten svůj jistě bohatý archív a nenabídne nám znovu tyto zapomenuté dětské filmy z našeho mládí, které jistě nemohou nikoho urazit ani z odstupem času. Ani si už přesně nevybavuji o čem to bylo, ale jelikož se jmenuji taky Musil, tak si jistě dovedete představit, co jsem si všechno díky té nezapomenutelné filmové hlášce (Musil ještěs málo zkusil jestli chceš víc..) zažil a užil:-) Matně si vzpomínám že to bylo o jistém malém klukovi, jehož otec pracoval v jisté laboratoři a že ten tam snad vynalezl nějakou želatinu kterou mu syn později vzal a ten vzorek co mu vzal tak když do toho vzorku uhodil blesk tak se naklonovala jeho úplná a originální kopie, napřed ale jeden, později dva a pak snad dokonce i tři. Kluci se střídali v tom kdo půjde za koho do školy atd. Moc pěkný a milý film, myslím si že s Uhlířovou hudbou. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem objevil tenhle svůj oblíbenej film z děství. Musil, ty si hovno zkusil!!! Neberte moje hodnocení moc vážně :-) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Prvý krát som snímok "Kam doskáče ranní ptáče" videl v roku 1987. Mal som desať rokov. Vtedy sa mi to dosť hodne páčilo. Zapôsobilo to na mňa. Keď sa teraz tak nad tým zamyslím, môžem skonštatovať, že tento nenápadný, dnes už takmer zabudnutý, český film vo mne prebudil, či skôr posilnil záujem o sci-fi tvorbu. Celkom rád by som si to znova pozrel a zhodnotil to z uhla pohľadu dospelého diváka. No už len z toho dôvodu, že si dodnes sponímam na príbeh žiaka šiestej triedy Pavla Musila, ktorý si vytvorí svoje vlastné klony, musím dať tomuto titulu štyri nostalgické hviezdičky. **** ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

V době vzniku jsem pravda nebyla ta správná cílová skupina, ale co mám doma stejného raracha v podobném věku ... Podle mne je to tak dobré, že to obstojí i před dnešními dětmi. Dnes si dáme před spaním místo Futuramy Ranní ptáče. :o) ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Ve své době musel být film úžasný a dost oblíbený, ale viděl jsem ho až teď a v mládí jsem možnost neměl. ( Hodnocení: 6/10 ) ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů pro mládež z osmdesátých let, který je schopen přežít i v dnešní době. Musilové nenápadně oprašují Foglara, až má jeden pocit, že film se místy odehrává na Stínadlech. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

V našich luzích a hájích nebylo nikdy v možnostech natočit výpravné scifi a raději se určité žánrové prvky zakomponovaly do filmů pro mládež (např. Uf(oni) jsou tady). Nejinak je tomu i v tomto případě. Poměrně plodné období 80. let na tvorbu pro děti a mládež dalo vzniknout i filmům s netradičně originálním pojetím. Tenhle nepříliš známý snímek od nepříliš renomované režisérky se snažil urputně vymanit od těch socialisticky idealistických (navíc bolševik v době vzniku oslaboval). A to se mu i daří. A pak taky sází na efekt dobrého herectví a originálních hlášek. Herecká dvojčata Divišovy asi tolik talentu neměla, ale tenhle film táhnou. Přece jen určitá jednoduchost a naivita v ději zase působila rušivě. Film to byl takový správně přidrzlý. A to jej dělá poměrně sympatickým i pro dnešní dobu. 60% ()

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Hlasky o tom, jak se hlavni hrdina v nestrezenem okamziku obelstil a zavrel do komory, aby nemohl jit do skoly, a ackoli se nekolikrat zadal, pustil se az pozde, nemaji chybu! A takovymi hlaskami a vtipnymi momenty je film prospikovany. Ale jinak mi Musil, co jeste malo zkusil a porad chce na nekoho hupnout, k srdci az tak neprirostl. Ovsem to je muj problem, ne vada filmu. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Nestárnoucí skvělá česká komedie s nezapomenutelnými hláškami, bandou dacanú a "trojitým" Musilem. Celý film je nabitý vtipem a i po letech se stále musím smát. Jeden z filmů mého dětství, který nikdy neomrzí. Proč už se netočí tak skvělé filmy? 85% ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Ranní ptáče dál doskáče, ale nikdy bez lahváče. To říkávají hlavně milovníci piva. Dětem se dříve lilo pivo do hrníčku ke snídani, protože se věřilo, že díky pivu děti porostou a nebudou maličké, ale statné.***K filmu. Katapult a velký počet národa zpíval pár měsíců před tímhle filmem o tom "Až se bude lítat na Měsíc...pak bude možná pozdě na to chtít se ptát, co děti, mají si kde hrát...". Ano, tehdy se věřilo v oblasti vědy kdečemu, ale skutečnost nebyla tak kouzelná, avšak jak je vidět, tak tehdy se našlo dost lidí co tomu i věřilo. Pokroku, vědě, z nemožného možné. Děti ale už dorostly, rok 2.006 je za námi, ale nic zvláštního se s lidstvem nestalo. Snad jen jistý druh snění zmizel. K filmu. Je o jedináčkovi, který je přílišpřirozeně chytrý, takže jeho lumpárny provádí buďto - aby se pobavil, anebo se do nich dostává sám, protože svými řečmi vyvolává u okolí všelijaké reakce, které vyznívají pro pozorovatele dosti komicky. Je zjevné, že film vznikl v době, kdy pomalu končil socialismus, ale v CSSR o tom nikdo tak nepřemýšlel. Vše se rozhodlo v Moskvě, která se rozhodla už dál nedržet ekonomický pakt - RVHP, a vojenský pakt - Waršavská smlouva. Film je pro mě příjemný, překvapivě konzistenční, zkrátka - řečeno Putinským střážmistrem - fajn. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

,,...to znamená, že budeme moci vytvořit celý živý organizmus, dokonce i umělého člověka – výhledově taková možnost skutečně existuje." :o) Spočátku se to tvářilo trochu jako Slečna Golem v dětském provedení, ale postupným vývojem děje se z toho stalo spíše další bláznivé fantasy typu Létající Čestmír. V rámci zpracování námětu hodně dobré, zábavné a vhodné pro děti a mládež i v dnešní době, i když pro dospělého diváka už nepřinese nic nového. Zrovna si říkám škoda, že jsem film neviděl o pár let dřív, když jsem ještě spadal pod cílovou skupinu. 60% ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Vaří za vás Vitana, myslí za vás Musil. Elektrizující kouzla podobná Hofmanovým Chobotnicím. Scén se šikanou bylo na můj vkus moc. Vtipný byl ředitel (M. Šimek) a Musilovy nápady: "Ano, maminko". ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Tohle je velmi povedená sci-fi komedie pro mladší publikum. Jako dítěti se mi to hrozně líbilo. Celá myšlenka filmu je založená na tom, že kluk ukradne matce, která pracuje ve výzkumném ústavu, jakýsi speciálního preparát a s jeho pomocí si vytvoří dvojníky. Ti za něj na jedné straně třeba chodí do školy a dělají domácí povinnosti, na druhé straně se ale začnou hlásit o svá "lidská" práva. Motiv jejich dočasné existence mi trochu připomněl Blade Runnera nebo Já, robot (knihu). Kultovní záležitosti: Předtočená odpověď na matčiny ranní budící telefonáty a oblíbená větička chlapcových tyranů: "Musil, Musil, tys ještě málo zkusil." :o)) ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

"Čunderlíci! Vraťte ty kola nebo na vás hupnu!" Je fajn, že se u nás někdo pokusil takhle oživit žánr filmů pro mládež. Ať už v rámci žánru komedie, rodinný nebo sci-fi se jedná o výborný film. Hajzlíci Čunderlíci, sci-fi zápletka a skvělý Miloslav Šimek v roli ředitele: "Obelstil jsi se do komory?" ()

Reklama

Reklama