Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Trochu bláznivá, trochu fantastická komedie pro děti: Působením blesku a dalších záhadných okolností se nadaný žák šesté třídy začne objevovat v dalších mutacích, které se od sebe charakterově liší... (oficiální text distributora)

Recenze (105)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Ranní ptáče dál doskáče, ale nikdy bez lahváče. To říkávají hlavně milovníci piva. Dětem se dříve lilo pivo do hrníčku ke snídani, protože se věřilo, že díky pivu děti porostou a nebudou maličké, ale statné.***K filmu. Katapult a velký počet národa zpíval pár měsíců před tímhle filmem o tom "Až se bude lítat na Měsíc...pak bude možná pozdě na to chtít se ptát, co děti, mají si kde hrát...". Ano, tehdy se věřilo v oblasti vědy kdečemu, ale skutečnost nebyla tak kouzelná, avšak jak je vidět, tak tehdy se našlo dost lidí co tomu i věřilo. Pokroku, vědě, z nemožného možné. Děti ale už dorostly, rok 2.006 je za námi, ale nic zvláštního se s lidstvem nestalo. Snad jen jistý druh snění zmizel. K filmu. Je o jedináčkovi, který je přílišpřirozeně chytrý, takže jeho lumpárny provádí buďto - aby se pobavil, anebo se do nich dostává sám, protože svými řečmi vyvolává u okolí všelijaké reakce, které vyznívají pro pozorovatele dosti komicky. Je zjevné, že film vznikl v době, kdy pomalu končil socialismus, ale v CSSR o tom nikdo tak nepřemýšlel. Vše se rozhodlo v Moskvě, která se rozhodla už dál nedržet ekonomický pakt - RVHP, a vojenský pakt - Waršavská smlouva. Film je pro mě příjemný, překvapivě konzistenční, zkrátka - řečeno Putinským střážmistrem - fajn. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že je film určen především dětskému divákovi, nebyl zase až tak špatný. Ačkoli ke konci mi už lezl na nervy ustavičné opakování jedné věty „hodného“ klonu, dal se celý film zhlédnout v pohodě a skoro bez přejíždění. Nemohu hodnotit z hlediska dítěte, mně tenhle snímek nějak minul. Takže v dobrém úmyslu dávám dobrých a slušných 40%. 141120118350/8509 ()

Reklama

Masai 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina je sice hlasitej a přehrává až hrůza (však to taky není žádný herec), ale jinak je to celkem příjemný dětský filmeček. A mám hodně ráda scénu kdy si rodiče výrostků přijdou paní Musilové stěžovat aby si srovnala ty své chuligány a když zjistí, že je ztřískal "jeden" malej kluk, ještě těm svým harantům přidají :o) Za mě slabší trojka. ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Dětská komedie Drahomíry Králové je ozvláštněna klíčovým "pohádkově vědecko-fantastickým" motivem, kdy působením blesku dochází ke zdvojení dvanáctiletého, technicky mimořádně nadaného Pavla Musila. Každý z dvojníků je přitom vybaven zcela odlišnými charakterovými rysy, danými Pavlovým duševním rozpoložením jejich vzniku. Tím přirozeně dochází k řadě komických situací, omylů a zápletek nejen mezi samotnými "sourozenci" a jejich vrstevníky, ale i mezi dětmi a dospělými... Velmi podařený námět i scénář, u mě velká spokojenost. 85% ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

"Ja se omlouvam, ze jsem dneska nebyl ve skole. Ja jsem sice byl rano pripravenej, ale v nestrezenem okamziku jsem se obelstil, a zavrel do komory. A jeste bych rad podotknul, ze jsem se pustil az ted, ackoliv jsem se nekolkrat zadal...." Pozdne osmdesatkova komedie pro deti, ktera ma sice svoje mista, ale uplne za to nej ji nepovazuju. Na muj vkus trosku ukricene, a poetika filmu o deset let starsich ji uz chybi.. 3- ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Když přibližně ve 45. minutě "originální" Pavel Musil (Pavel Diviš) sleduje televizi, zatímco jeho dvojníci uklízejí, na obrazovce běží český kriminální film Muž na drátě (1985), konkrétně scéna, kdy Jarda (Boris Rösner) v šatně z legrace přiloží Evženovi (Jiří Bartoška) k zádům maketu revolveru a řekne mu: "Ruce za hlavu," což Evžena velmi vyděsí. (8smdesat)
  • V závěrečných titulcích je chybně uvedeno jméno herce Miloslava Šimka jako Miroslav Šimek. (milad80)
  • Scény z koupaliště byly natočeny na koupališti Lhotka na Praze 4. (lofa)

Reklama

Reklama